Pàgina d'inici » La dreta de l’Eixample

La dreta de l’Eixample


vitrallFotografia Museu del Modernisme Català - (MMCAT)
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Abacus- Ausiàs Marc
Ausiàs Marc 16 – 08010 Barcelona
Tel. 933 022 108
Metro: Urquinaona
urquinaona@abacus.coop
abacus.coop
GENERAL, LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Abacus va néixer com una iniciativa de l’Escola de Mestres Rosa Sensat, que dirigí Marta Mata. De primer el va gestionar el sard Mario Corona i més endavant Juli Vela. Abacus és una cooperativa de treballadors de més de 400 socis i una cooperativa de consum de més de 500.000 socis, amb més de 25 establiments. Aquest és el local més antic d’Abacus, que va obrir el 1982.
L’oferta de llibres és possiblement la més amplia de tots els Abacus de Barcelona. El fons permanent és ampli tant en literatura com en llibre infantil i assaig. La joguina didàctica i la papereria hi són molt presents. Bona oferta en llibre de butxaca. Es pot comprar en línia i estan al Facebook.


Abacus – Balmes i Còrsega
Balmes, 163 i Corsega, 269- 08008 Barcelona
Tel. 934 155 811 i 934 151 444
Metro: Provença
balmes@abacus.coop i infocorsega@abacus.coop
www.abacus.coop
GENERAL, LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Aquest doble local va ser obert el 1989. Per l’entrada de Balmes s’accedeix a la llibreria que ve a cobrir una amplia zona de Barcelona pel que fa als socis i, pel que fa al públic en general, cobreix una zona immediata que ha anat perdent, successivament llibreries històriques,  com ara el Cinc d’Oros, o més noves com la Look. L’oferta de la llibreria de Balmes és la que correspon a una llibreria de caràcter general d’àmplia oferta.
A l’establiment de Còrsega deu concentrar-se el mes de setembre una de les majors vendes de llibres de text (i material escolar) la resta de l’any l’oferta de llibres és poca.


Abba
Girona, 7 – 08010 Barcelona
Tel. 934 199 023
Metro: Urquinaona
pedidos@distabba.com
libreriaabba.com
RELIGIÓ
______________________________________________________

Llibreria evangèlica amb un ampli fons de llibre doctrinal dirigit tant a adults com a nens, imprès i en e-book, així com CD i DVD i d’altres objectes, com ara jocs. A ressaltar el fons de Bíblia. La pàgina web té un bon motor de cerca, permet la compra en línia i ofereix articles de liquidació.


Alibri
Balmes 26 – 08007 Barcelona
Tel. 933 170 578
Metro: Universitat, Catalunya
alibri@alibri.cat
www.alibri.es      www.alibri.es/extras/blog
HUMANITATS, LLENGÜES, PSICOLOGIA, LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Successora de la Llibreria Herder, que fundà Anton Schaedel el 1925 i que seguí Leo Fetscher, fundador el 1943 de l’editorial del mateix nom i, posteriorment Hermann Nahm. Ha estat, i segueix essent entre d’altres coses, la llibreria alemanya de Barcelona, el que suposà la seva intervenció per una comissió inter-aliada durant la Segona Guerra Mundial. Esdevinguda Alibri el 1999, manté les dimensions, les seccions i fins i tot l’aire de la Herder. I les reformes li van donar encara més una aire de llibreria europea.
Destaquen les seves seccions de literatura (quantitat i ordre), amb un més que estimable fons de literatura en anglès i alemany. La tradicional secció de literatura grega i llatina es ressent de la caiguda d’ambdues en l’àmbit universitari. La filosofia, la psicologia, la historia, que segueixen essent tres puntals, constitueixen per elles mateixes llibreries especialitzades. A remarcar algunes petites seccions, teatre, per exemple, absents en moltes grans llibreries. Val la pena deixar pel final la secció de llengües. La varietat de llibres de text, i diccionaris, de les llengües estrangeres més habituals, a les que s’hi afegeixen les de noves llengües en expansió: l’àrab, el rus, el xinès, el japonès. Però encara n’hi ha moltes més. Poques seccions de les llibreries de Barcelona impressionen tant.
Vegeu-ne Els records d’un venedor de Herder, Arcadi Espada, a El Pais del 19 desembre del 2005.


Llibreria Altaïr
Gran Via de les Corts Catalanes, 616 – 08007 Barcelona
Tel. 933 427 171
Metro: Universitat
bcn@libreriaaltair.com
www.altairlibreria.com       www.altairblog.com/
VIATGES
______________________________________________________

La pròpia llibreria s’autodefineix com la més gran d’Europa especialitzada en viatges, i no seré jo qui els porti la contrària, sobretot desprès d’haver-la fet servir tantes i tantes vegades per preparar els meus. A més de viatges afegiríem també antropologia i natura en general.
Des dels seus inicis al carrer Riera Alta l’any 1979, desprès al carrer de Balmes fins a la seu actual, ofereix un fons bibliogràfic destinat a tots aquells pels quals el fet de viatjar és un tret que els caracteritza, i ells hi contribueixen proporcionant tota classe d’informació perquè es pugui dur a terme eficaçment. Des de l’edició de la revista monogràfica ALTAÏR, i una col•lecció pròpia de llibres de viatgers, fins a un innombrable quantitat de guies de tots tipus i de mapes de qualsevol indret ordenats per continents i països, i amb un personal de tracte exquisit.
Altre tipus de material serien els llibres de narrativa, novel•les ambientades en els racons més insòlits del planeta, assaig històric i sociològic, llibres de fotografies, de gastronomia, quaderns de viatge… que ens faciliten i motiven el viatge escollit, així com música molt especialitzada. Tot el que ens apropa a altres mons té cabuda en els prestatges d’aquesta llibreria,
La pàgina web ens proporciona també una agenda d’activitats, que seleccionen perquè els semblen especials i destacables i que es fan a Barcelona, abans havien tingut seu també a Madrid.
Altres aspectes a destacar serien els taulells d’anuncis, tant a la llibreria com a la web, on es pot buscar i oferir des de viatgers per omplir un cotxe, fins unes botes de muntanya. No cal dir que organitzen també tota classe d’activitats: presentacions de llibres, de viatges, debats, etc… També estan al Facebook.
Finalment, remarcar que a la pròpia llibreria hi ha l’agència de viatges Orixà, prou coneguda, amb la qual cosa podem sortir fins i tot amb el viatge ja compromès.


Llibreria Antiquària Comellas
Rambla de Catalunya, 15 2n 2ª – 08007 Barcelona
Tel. 934 121 166
Metro: Catalunya
info@llibres-antics.com
www.llibresantics.com   Bloc
LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

La família Comellas, originaria de Terrassa i emigrada a França, on ja es va ocupar de livres anciens a diverses ciutats (París, Montpeller, Le Mans, Orléans) és a Barcelona des del 2001, sempre a la Rambla de Catalunya. El seu fons, que és majoritàriament anterior al 1820, cobreix àrees tradicionals com la medicina i la ciència o l’economia (bona col·lecció de fisiòcrates), però també llibres de viatges i una atractiva oferta de llibres infantils.
Conservant la clientela feta a França, l’Antonio Comellas i ara el seu fill Julien, treballen preferentment a través d’Internet. L’experiència en el mercat internacional els permet oferir una aproximació de qualitat al llibre antic. La web està en francès, català, castellà i anglès, i facilita un ventall ampli i elaborat de matèries, de cerques i proporciona un compte client. A part d’oferir una ben explicada història familiar.


ArtsLibris                                                                                                               
Gran Via de les Corts Catalanes, 627 – 08010 Barcelona
Tel. 34 646 570 963
Metro: Passeig de Gràcia
https://artslibris.cat/libreria-barcelona/
info@artslibris.cat

ART CONTEMPORANI, LLIBRE IL·LUSTRAT, AUTOEDICIÓ
______________________________________________________

Procedent de la fira ArtsLibris de Barcelona, ARCOMadrid i ARCOLisboa i compartint espai amb la galeria de RocioSantaCruz, obre a Barcelona una nova llibreria en un espai que convida a mirar, no només els magnífics llibres que ens ofereixen. Per cert, triats segons els criteris que sorgien a la fira. Un espai elegant que demana recolliment, un altre d’exterior, on s’hi poden fer actes de tota mena. El llibre com objecte, també, potser volem tornar a tocar, a fer servir el tacte. Per la gent qui hi passa, sembla que sí.


Audenis
València, 316 – 08009 Barcelona
Tel. 932 072 758
Metro: Passeig de Gràcia, Girona i Verdaguer
audenis@audenis.com
www.audenis.com
MÚSICA
______________________________________________________

Hi ha molts estudis que fan referència a les conseqüències que la música pot tenir en les reaccions dels individus. El cert és que quan et trobes rodejat de centenars de partitures, de totes les èpoques i tots els estils, si el fet musical t’és proper, t’envaeix una sensació molt especial, perquè en pocs metres quadrats hi ha la més gran concentració de talent que es pugui donar.
Amb un catàleg de partitures i llibres de més 43.000 títols, l’Audenis, una empresa encara de caire familiar, ja ha celebrat els 75 anys de dedicació a la música i als que la practiquen: professionals, estudiants, aficionats i escoles de música.
Va néixer el 1928 de la mà de Josep Audenis i Rimudi, i des d’aleshores la seva activitat professional s’ha basat en la dedicació al piano, tot i que en l’actualitat ofereix una magnífica secció de partitures.
La visita a la seva pàgina web es fa absolutament necessària per copsar el que estem intentant explicar. És una posada al dia del fet musical amb molta professionalitat, i més concretament per la manera de presentar els diferents apartats i l’accés a la consulta dels fons que ofereix: mètodes, orquestra, escolar, música vocal, cambra, partitures de butxaca, particel·les, etc… Es molt útil i entenedora tant per buscar informació sobre instruments o bibliogràfica (accés al catàleg complet, i a articles de divulgació), com per efectuar les comandes, i per tenir una idea del panorama musical a casa nostra a traves de la informació sobre cursos i concerts.


Balagué
Casp, 48 2on –  08010 Barcelona
Tel. 934 125 708  –  670734062
Metro: Urquinaona
llibreria@balague.cat
ilab.org
LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

Aquesta llibreria antiquària, fundada el 1923, té una bona oferta de llibres d’art i de literatura, i algunes molt bones peces de poesia, primeres edicions. Ofereix també cartografia antiga i gravats antics i no tant antics.  En una paraula, bibliofilia. Abans estava situada al carrer Enric Granados, però des de juny de 2014 s’ha instal·lat a la Casa Calvet de Gaudí. No cal dir que una visita ens deixa admirar els interiors d’una casa emblemàtica de la ciutat. Ofereix valoració de llibres i biblioteques així com assessorament bibliogràfic.
La pàgina web és la de la marca de llibre antic Abebooks, la qual et remet a la pàgina en espanyol Iberlibro, que recull tots els llibreters de l’Estat i de Llatinoamèrica, i que ofereix informació sobre llibres d’ocasió, antics, primeres edicions, etc. Des d’aquest portal podeu accedir al fons de la llibreria. També forma part de la International League of Antiquarian Booksellers.


La Caixa d’Eines
Aragó, 367 – 08009 Barcelona
Tel. 934 577 617
Metro: Verdaguer
info@lacaixadeines.co
www.lacaixadeines.com
NARRATIVA, LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL
______________________________________________________

La Caixa d’Eines va ser una d’aquestes sorpreses, que et fa pensar que les llibreries no són com les merceries, que estan en vies d’extinció. Oberta el 17 de desembre del 2007 per la Carme Prims i la Maria F. Serra, ambdues relacionades amb el sector del llibre,  estava dedicada íntegrament a la literatura. Ho dic perquè en aquell moment el panorama estava força quiet, no com ara.
Avui l’oferta és abundant i presentada en un ordre meditat i, per tant, útil. Les novetats, el fons classificat per la llengua original i el llibre de butxaca. Finalment, un espai ampliat no fa gaire ha permés  donar més cabuda a la literatura per a nens i joves, classificada per edats. Llibre il·lustrat, còmic i joguines de qualitat.

La pàgina web ressalta les activitats que s’hi fan, clubs de lectura per edats, contacontes, tallers, etc… i tenen pàgina al Facebook.


Casa del Libro
Passeig de Gràcia, 62 – 08007 Barcelona
Tel. 902 026 407
Metro: Passeig de Gràcia
pgracia@casadellibro.com
www.casadellibro.com
GENERAL
______________________________________________________

La Casa del Libro va inaugurar la primera llibreria a Madrid el 1923. De la ma d’Espasa-Calpe, va engegar una expansió que es va incrementar notablement quan el 1992 passà a formar part del Grupo Planeta, i que ara per ara representen més de 20 llibreries a tot l’estat. El 1995 inaugura la llibreria virtual, de la qual el que més destacaríem és que proporciona la informació que li faciliten les grans bases de dades nacionals i internacionals amb les que treballa. Pàgina molt desenvolupada en quant a matèries i a opcions de compra i consultes diverses, comparable a les més conegudes internacionalment.
Llibreria general, però amb seccions prou específiques com per no desmerèixer certs nivells d’especialització. Hem de saber què ens interessa o entretenir-nos entre els prestatges de les diferents seccions que recorren tota la llibreria, perquè el que  trobarem més a la vista, més a mà, és la narrativa, una mica d’assaig i les novetats més cridaneres.
Regularment celebra presentacions de llibres o tertúlies, sovint amb primeres espases del món de l’edició.


Casa del Libro
Rambla Catalunya, 37 08007 Barcelona
Tel. 902 00 61 10
Metro: Passeig de Gràcia
ramblacatalunya@casadellibro.com
www.casadellibro.com
GENERAL
______________________________________________________

Aquesta llibreria és posterior a la del Passeig de Gràcia, va obrir en lloc de la llibreria Bertrand, que al seu torn va substituir el cinema Alcázar l’any 2008. En conserven l’esplèndid llum del sostre.

Comparteix amb totes les llibreries que tenen a l’Estat la mateixa pàgina web i el mateix tipus de classificació i de llibre. Es un espai ampli, lluminós i alhora còmode per tafanejar. Remarcable és la sala on es fan les activitats, que dona a un pati interior de l’Eixample, amb vegetació abundant i cuidada.


Casa del Libro Pangea
Rambla Catalunya, 23 – 08007 Barcelona
Tel: 676 272 287
Metro: Passeig de Gràcia
pangeabcn@casadellibro.com
Casa del Libro Pangea
VIATGES
______________________________________________________

Situada a la que anomenen l’agència de viatges més gran del món, i on hi havia el cinema Club Coliseum, ens trobem també una llibreria de viatges especialitzada. Les dimensions de les que gaudeix li permeten oferir un espai ampli on passar l’estona triant i remenant entre llibres de viatges, llibre infantil i juvenil, i guies de tota mena i criteri. Just acabada d’obrir, (maig 2018) encara s’hi troben a faltar fons i una línia ben definida de presentar-lo, així com activitats col·laterals. Els temps ajudarà, segur.


La Central
Mallorca, 237 – 08008 Barcelona
Tel. 900 802 109
Metro: Diagonal i Provença
Informació@lacentral.com
www.lacentral.com     www.lacentral.com/web/blog/
HUMANITATS
______________________________________________________

La Central és una llibreria que ja des del 1996 marca una diferència, per cóm es planteja el fet de la lectura i de la mediació cultural. Per això volem recalcar que, en aquest cas, tant important és fer-los una visita, com la consulta de la web, que permet també la compra, a més de moltes altres opcions i informacions.
A ambdós localitzacions pots passar-hi molta estona, a la llibreria remenant entre un fons de 85.000 llibres, el 40% dels quals són d’editorials internacionals, i en companyia d’un silenci que s’agraeix. Cal ressaltar que la llibreria manté un fons important de pensament contemporani. A la web, a part de les opcions habituals, assenyalarem l’espai Recorreguts, o les afinitats electives, entre altres, interessants pel que tenen de guia de lectura o “viatges bibliogràfics”, com ells ho anomenen, i una nodrida agenda d’activitats paral·leles.
També s’ha convertit en segell editorial, i s’agraeix la reedició en facsímil de llibres introbables.
L’orientació que a la llibreria donen els seus responsables va molt més enllà del fet puntual de la venda. Antonio Ramírez, procedent de la Laie de Pau Claris, va fer una feina molt remarcable. Emmirallada en les grans llibreries europees s’ha convertit en un espai de cultura i d’informació, que el que intenta potenciar és el gust i la curiositat del lector.


Llibreria Claret
Roger de Lluria, 5 – 08010 Barcelona
Tel. 933 010 887
Metro: Urquinaona
llibreria@claret.cat
www.claret.cat
RELIGIÓ
______________________________________________________

Es la llibreria dels claretians. Continuadora de la Llibreria del Cor de Maria, i aparador de l’Editorial Claret, continuadora des del 1926, al seu torn de la Llibreria Religiosa que fundà Sant Antoni Maria Claret. L’editorial publica també llibre no religiós, com les obres de l’oblidat poeta avantguardista Sebastià Sánchez Juan, pare de més d’un claretià, el fons personal del qual es guarda a la Biblioteca d’Humanitats de la UAB.
Es tracta d’un dels espais més amplis dedicat al llibre religiós de Barcelona. Els llibres hi són ben classificats: religions, Bíblia, teologia dogmàtica, espiritual i moral, hagiografia, història del cristianisme, pastoral, etc. Una part de llibreria general, una de llibre infantil, una altra de premsa religiosa, discs, DVD, llibre de text (Claret mateix n’és l’editora), sants, calzes, estampes i tota mena d’objectes litúrgics. Malauradament no hi ha una presència significativa de llibre religiós en llengües estrangeres. Refeta la instal·lació cap el 1970 s’ha modernitzat de nou el 2005. Pàgina web molt elaborada, amb ressenyes dels llibres i amb compra en línia. El tracte no tant sols és exquisit, sinó alhora mostra un coneixement profund dels llibres dels que es disposa. Es una de les llibreries acreditades de la Generalitat per vendre el seu fons. També té Facebook.


Claris
Pau Claris, 82 – 08010 Barcelona
Tel. 933 183 089
Metro: Urquinaona
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

Clara Prat, de formació bibliotecària, el desembre del 1966 va obrir la llibreria que havia de representar la continuïtat i ampliació de la seva feina de venedora de llibres a crèdit. Va mantenir el negoci, amb una breu interrupció, durant la qual se’n va fer càrrec la distribuïdora L’Arc de Barà, fins l’any 1982, que el negoci va passar altres mans.
De primer la llibreria dedicava una atenció especial al llibre en català, fins i tot durant una època va compartir l’espai amb l’editorial Pòrtic. Amb posterioritat l’oferta de la llibreria s’ha diversificat. Apartats especials de llibre infantil i premsa.


El Corte Inglés – Plaça Catalunya
Plaça de Catalunya 14 – 08002 Barcelona
Tel. 933 063 800
Metro: Catalunya
www.elcorteingles.es
www.ambitocultural.es
GENERAL
______________________________________________________

Al principi a l’edifici originari de Plaça de Catalunya, obert l’any 1962 i objecte de successives ampliacions, hi havia una amplia secció de llibres a la planta baixa. Malgrat haver traslladat la secció de llibres a l’edifici del Portal de l’Àngel, es manté una secció de llibres a la planta setena.
Hi ha reunits el que són els èxits editorials del moment, especialment en novel•la. Fins i tot hi ha dos mostradors que exposen els 10 títols més venuts en llengua catalana i en llengua castellana. El segon contingent de llibres que hi ha en aquesta secció són les guies de viatge i els mapes. Hi ha també uns prestatges especialitzats de menor entitat, cuina, informàtica, llibre juvenil, plantes.


La Cova. Llibres antics
Pau Claris, 110 – 08009 Barcelona
Tel. 936 676 526 – 677 883 397
Metro: Urquinaona
mariosala63@gmail.com
http://www.dominicaldesantantoni.com/index.php?id_product=84&controller=product&id_lang=2
LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

Una petita llibreria que ens ofereix col·leccionisme molt triat: llibres i revistes, però també postals, cartells, còmics, cromos, etc. i com ells diuen, tot antic. Si és ressalta és perquè no es tracta de llibre de segona mà, ni tant sols llibre vell, sinó aquell que els anys, el contingut i la raresa li han atorgat valor de bibliofilia. Tenen a més parada al Mercat de Sant Antoni.


Darial
Ausiàs Marc, 37 – 08010 Barcelona
Tel. 934 17 73 37
Metro: Tetuán
https://darial.com/es/
ART, DISSENY
______________________________________________________

He dubtat molt abans de posar aquest establiment (store) perquè no és propiament una llibreria, és un centre de productes de luxe, i hi ha alguns llibres bàsicament de moda, disseny i arquitectura. També té restaurant (Léopard) i la majoria de les marques són poc conegudes. Espai amplíssim que permet moltes possibilitats.


Llibreria de la Diputació
Avinguda Diagonal, 393 (Edifici Can Serra) – 08008 Barcelona
Tel. 934 022 500
Metro: Diagonal
llibreria@diba.cat
www.diba.cat/llibreria
PUBLICACIONS OFICIALS
______________________________________________________

De primer al carrer de Londres, desprès al mateix edifici de la Diputació de Barcelona, costat Diagonal, aquesta llibreria és la que disposa d’un fons més ampli de publicacions de totes les administracions públiques o els mitjans per arribar-hi. De fet la web facilita una cerca per les editorials dels diferents organismes oficials. Hi ha publicacions des del món local a organismes internacionals, passant per l’administració central espanyola, les autonòmiques i les del propi organisme que acull la llibreria. També s’hi poden trobar temaris i materials per oposicions. I llibres a 1 €, que s’han d’anar a comprar a la mateixa llibreria, sí que permet apuntar-se al butlletí de notícies.


Documenta
Pau Claris, 144 – 08009 Barcelona
Tel. 933 172 527
Metro: Passeig de Gràcia
correu@documenta-bcn.com
www.documenta-bcn.com
HUMANITATS, NARRATIVA
______________________________________________________

Des del 1975 Josep Cots i Ramon Planes van obrir al carrer Cardenal Casañas una de les llibreries que han marcat època a Barcelona, a l’edifici que fou la seu del Cu-Cut i del Patufet. Durant molts anys va fer els aparadors l’Eduard Alonso (ex Catalíticas, ex Chanclettes i premi FAD-Sebastià Gasch de music-hall i arts parateatrals).

Tots sabem els motius pels quals van haver de deixar les Rambles i endinsar-se a l’Eixample. A la nova seu, que ha millorat en superfície, i pot aprofitar un petit pati de l’Eixample, que dona llum a una sala d’activitats, la literatura segueix sent la base, però l’art, la historia i l’assaig no hi son aliens. Anualment concedeix un premi de narrativa en català per a joves. És una llibreria que selecciona molt, fet pel qual a la pàgina web, sense accés al catàleg, sempre hi ha una relació de recomanacions. Es molt important destacar que són dels que cuiden el fons. Tenen un Facebook molt actiu.


Fnac. El triangle
Centre Comercial El Triangle
Plaça Catalunya, 4 – 08007 Barcelona
Tel. 902 10 06 32
Metro: Catalunya
www.fnac.es/home/book.aspx
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

L’èxit obtingut per la FNAC a l’Illa Diagonal va portar a obrir una segona botiga, la més gran, 7.000 metres, també amb llibres, a la Plaça de Catalunya, en concret a l’edifici anomenat El Triangle, en el qual, a més de la llibreria, cal destacar-ne el quiosc de premsa. El bon ordre i la bona senyalització, amb l’amplitud de l’oferta en són les característiques com en els altres Fnac de Barcelona. Tot i així l’ampliació dels espais per a material informàtic està reduint els destinats a llibres i música des de fa temps. El personal, escadusser, en general té molt bona disposició. Facebook.


Freaks
Ali Bei, 10 – 08010 Barcelona
Tel. 932 658 005 i 932 329 864 i 932 451 129
Metro: Arc de Triomf
freaks@inicia.es
www.freaks-books.com/
CÒMIC, LLIBRE IL·LUSTRAT
______________________________________________________

Les botigues de Freaks, resulten ser això mateix, tot un fenomen. Les tres botigues, de costat, amb la documentació ben diferenciada: Llibres, còmic, pel·lícules. Llibres majoritàriament il·lustrats, còmic per adults, i cinema de terror, ciència ficció, però també d’autor. Va ser fundada l’any 1999 per tres socis molt joves. El 50% del material és d’importació i una part també és de segona ma. Noteu que donem tres telèfons, segons siguin còmic, cine o llibres, respectivament. Estan al Facebook on ofereixen molta informació sobre Tatoo.


Fundació Antoni Tàpies. Llibreria-botiga
Aragó, 255 – 08007 Barcelona
Tel. 934 870 315
Metro: Passeig de Gràcia
shop@ftapies.com
www.fundaciotapies.org
ART CONTEMPORANI
______________________________________________________

En aquests moments ha centrat l’oferta de fons en les publicacions pròpies de la Fundació, la temàtica de les quals gira entorn de l’art contemporani en totes les seves diverses manifestacions, i en la bibliografia sobre Antoni Tàpies, publicada arreu, i en diferents idiomes.
També hi ha una oferta de papereria i d’objectes de regal a partir dels dissenys de l’artista. A destacar també la col·lecció de pòsters sobre les exposicions de Tàpies a diferents ciutats del món, o sobre esdeveniments als quals ell ha donat el seu suport. Ofereixen botiga en línia, de la qual ressaltaria la venda de catàlegs digitalitzats, també llista de correu per rebre notícies. Estan al Facebook.


Gigamesh
Bailen, 8 – 08010 Barcelona
Tel. 932 466 359
Metro: Arc de Triomf
gigameshcf@gmail.com
www.gigamesh.com
CÒMIC, CIÈNCIA FICCIÓ, FANTASIA, TERROR, JOCS DE TAULA
______________________________________________________

Alejo Cuervo va començar el 1982 al mercat de Sant Antoni, com tants d’altres llibreters de còmic. El 1985 va obrir la botiga de la Ronda Sant Pere, on el material disponible ja era abundant i variat. El 1996 va obrir la segona botiga, també a la Ronda de Sant Pere, dedicada a la venda de jocs de cartes, una zona que popularment s’anomenava el Triangle Friqui de Barcelona.

Avui ja estem davant de la llibreria més gran d’Europa en la seva especialitat, segons afirma La Vanguardia. La gran xarxa de continguts abasta des de la ciència-ficció, la novel•la fantàstica, la novel•la de terror, el còmic, fins als jocs de rol, el llibre militar i d’altres temàtiques properes, i un merxandising que no te l’acabes. Ja ho diu el lema de la llibreria, Vici i subcultura (sic).
Gigamesh és també una editorial des del 1999. A més de les diverses col·leccions de llibres edita una revista, nascuda com a fancine el 1985, reorientada com a revista sobre literatura fantàstica el 1991, i amb format de llibre de butxaca des del 2004. El contingut compren tant textos literaris, com assaigs sobre autors, amb una especial atenció a les novetats, de les que no únicament es dona una amplia i detallada informació, sinó que una dotzena de crítics en puntuen les més importants i es detallen les obres mes venudes a la llibreria. En ocasions els números són monogràfics. Des del 1998 al 2003, s’havia fet una altra revista, Stalker, dedicada al cinema fantàstic i de la que varen aparèixer vint números. Del 2001 al 2003 es va editar Yellow Kid, dedicada a estudis sobre el còmic (sis números) per citar un parell d’exemples. Tots aquests continguts són consultables a la pàgina web.

Estan dins de la plataforma Lektu, plataforma de descàrrega de llibres electrònics sense DRM (Gestió de Drets Digitals) destinada a fer de pont entre petites editorials i els lectors.


Llibreria Hispano-Americana
Gran Via de les Corts Catalanes, 594 – 08007 Barcelona
Tel. 933 180 508
Metro: Universitat
info@llibreriaha.com
www.llibreriaha.com
CIÈNCIA, TÈCNICA, LLIBRES TEXT, ESCACS
______________________________________________________

Des de 1941 ofereix llibre científic i tècnic, actualment amb una gran amplitud d’oferta, entre altres motius pel segell de l’Editorial Marcombo, la qual té delegacions per tot Llatinoamèrica.
El fons guarda aproximadament les proporcions següents: 60% informàtica, 20% electrònica i mecànica i la resta quedaria per empresa, comptabilitat, marketing, i també disciplines com física, química, biologia, etc…
El fons de l’editorial, en castellà i d’autors nacionals majoritàriament, dona suport als diferents cicles formatius i a l’ensenyament universitari. Es una de les llibreries acreditades de la Generalitat per vendre el seu fons.
La consulta de la pàgina web ens ofereix l’accés al catàleg sencer de l’editorial, i si hi accedim a través de la pàgina de la llibreria, també tot un seguit de disciplines d’altres editorials, aconseguint així proporcionar la consulta a un fons més que important. En tots els casos podem comprar en línia.


Llibreria Jaimes
València, 318 – 08009 Barcelona
Tel. 932 153 613
Metro: Passeig de Gràcia
www.jaimes.cat
LLIBRE EN FRANCÈS, HUMANITATS
______________________________________________________

Llibre en francès, perquè històricament s’hi han dedicat especialment, però ara precisament han fet extensiu el fons a altres llengües. No reprodueixo la història de la llibreria perquè a la pròpia pàgina en fan esment. Només dir que des del 2012 han deixat el Passeig de Gràcia, que hi era des de 1951, per anar al carrer València, al costat de la Casa Elizalde. Va ser fundada l’any 1941 per Jaume Arnau Pericàs, impressor i fill d’impressor. Com a curiositat direm que sembla que es volia obrir sota el nom de James, denominació que va ser expressament prohibida pel governador civil de Barcelona de l’època.
Durant molt temps va tenir separats els llibres francesos ordenats per gèneres literaris i per autors, de la resta, i va incorporar seccions del que anomenen literatura mediterrània, oriental, del Carib i d’Àfrica, d’Itàlia i Portugal. Ara també ja importa llibre en anglès. Per tant ha estructurat el fons segons la llengua i la temàtica que tracta. Es important ressaltar que és una llibreria amb fons.

La pàgina web és molt clara en aquest aspecte. Llibres segons les llengües, i una mini subdivisió per Ficció-NoFicció-Art-Cuina-Infantil/Juvenil. Si volem altres matèries, les tenim en extens a un cercador. Important que cada llengua, sigui quina sigui la temàtica, té destacats llibres pel seu aprenentatge. Fan cursos i tallers, sobretot en francés, un d’ells de novel·la negra (Jaime Le Noir) i exposicions. La nova localització els brinda un sortida a un pati, que brinda llum natural la llibreria.


Laie. Pau Claris
Pau Claris, 85 – 08010 Barcelona
Tel. 933 181 739
Metro: Passeig de Gràcia, Urquinaona
info@laie.es
www.laie.es     llibrerialaie.blogspot.com.es
HUMANITATS
______________________________________________________

Situada on hi havia l’impremta Casulleres, la Laie de Pau Claris, cronològicament la primera del grup, és la primera llibreria de Barcelona que l’any 1979 aposta decididament per les humanitats en un sentit prou ampli. Destinada a un públic universitari i bons lectors en general, ha esdevingut una de les llibreries de referència de la ciutat.
L’espai és càlid i està ordenat per les diferents grans matèries. Hi ha llibres en llengües estrangeres, principalment narrativa. Tenen el taulell “Laie recomana”, que inclou novetats o reedicions destacables.
La pàgina web ofereix moltes possibilitats de cerca dels fons, de compra i de consulta amb la pròpia llibreria, per demanar-los cerques bibliogràfiques, per exemple, i sempre hi ha un apartat de temes destacats, que representen una selecció bibliogràfica molt escollida pels llibreters. La web és la mateixa per a totes les Laie.
Un personal diligent, que coneix bé el fons, en cuiden els detalls i saben marcar la diferència amb els establiments més impersonals.
Es fan presentacions de llibres, taules rodones, conferències, rodes de premsa d’editorials, cursos, concerts etc… En conjunt, un espai a on, desprès d’una cansada visita pel centre de la ciutat, es pot anar a comprar una bona lectura i relaxar-se a la cafeteria.
Pel que fa a la resta de seus, s’ha de dir que estan molt vinculades al centre al qual s’han incorporat, d’aquí que el material que ofereixen està estretament relacionat amb les disciplines a les quals donen suport. També estan al Facebook.


Laie. La Pedrera
Provença, 261-265 – 08008 Barcelona
Tel. 934 873 500
Metro: Diagonal, Provença
pedrera@laie.es
www.laie.es
BARCELONA-ART, MODERNISME
______________________________________________________

Llibreria-botiga compta amb un ampli fons de llibres sobre Gaudí i el Modernisme a Barcelona, així com sobre els moviments artístics del canvi del segle XIX al XX. També hi trobarem tot el fons disponible de publicacions de la Fundació Caixa de Catalunya. Igualment, es fa un seguiment bibliogràfic de les exposicions i altres activitats que s’organitzen al Centre Cultural. Té un apartat molt interessant per als catàlegs de les exposicions temporals que s’han fet a Barcelona. També ressaltaríem la selecció de guies sobre la ciutat, atenent al seu aspecte més cultural.
S’hi pot trobar una gran varietat d’objectes de disseny. Objectes de qualitat que aspiren a seduir no només el visitant ocasional, sinó també els barcelonins. Es un bon lloc per regalar Barcelona. La pàgina web ens dona accés només al material bibliogràfic que hem esmentat.


Lino. Microllibreria mutant
Hotel Casa Bonay
Gran Via de les Corts Catalanes, 700 – 08010 Barcelona
Tel. 935 458 050
Metro: Tetuan
lino@blackiebooks.org
www.blackiebooks.org
LLIBRE ANTIC, GENERAL

______________________________________________________
D’entrada l’etiqueta és dificil de posar. Anem a pams: el fons o bé pertany al segell editorial BlackieBooks, només una tria, o bé és llibre antic, també molt triat, primeres edicions, descatalogats, etc… que busquen segons les seves preferències a diferents distribuïdors, i que es presenten al vestíbul d’una casa de la Granvia, a la caseta de l’antic porter. La Casa Bonay (1869) ara és un hotel de quatre estrelles, però havia estat una de les moltes cases de la Dreta de l’Eixample que, fins fa poc, ens recordava aquell fastuós tombant de segle que va viure Barcelona.
L’àmplia entrada ha permés aprofitar tots el racons, tot i que són pocs metres, per oferir aquests llibres que descric, que es canvien constantment, de manera que l’oferta esdevé variada i sorprenent, d’aquí la paraula “mutant”. No només els clients de l’hotel, penso en els que hi transiten cada dia per anar a treballar o per tornar a casa, si són lectors, saben que quan passin per davant del 700 de la Granvia, hauran de girar el cap, “a veure què ens hi han posat avui…” El seu Facebook.

Magicus
Diputació, 274 – 08009 Barcelona
Tel. 933 188 185
Metro: Passeig de Gràcia
magicus@magicus.es
www.magicus.es
MÀGIA
______________________________________________________

Botiga amb una molt àmplia oferta d’articles de màgia, i també varietat de llibres sobre els diferents aspectes que l’envolten. La pàgina web té les diferents categories de productes ben desenvolupada, de cada llibre presenta un resum. Permet la compra en línia.


Malpaso Librería
Diputació, 331 – 08009
Tel. 930 185 732  i  687 582 492
Metro: Girona
hola@malpasolibreria.com
www.malpasolibreria.com
GENERAL

_____________________________________________________

La Malpaso és una llibreria que neix associada també a una editorial i a un local de restauració. La llibreria s’autodefineix com general i de barri, incidint en una visió ja del segle XXI. El que ens trobarem és una ordenació per segells editorials, ben seleccionats, obviament. No es vol estar pendent només del llibre de novetat, i sí promoure aquells segells i autors, que tenen un public fidel. Es una manera de que vegis què tenen i què no a primer cop d’ull, si ets un bon coneixedor de les diferents col·leccions, i sinó, sempre pots intentar descobrir allò que no conexies.

Els llibres s’enfilen per unes prestatgeries que arriben fins el sostre, on els prestatges més alts fan de magatzem. Una manera d’aprofitar l’espai, que tot sigui dit és magnífic. A peu pla sempre hi ha unes taules monogràfiques, que van canviant, segons els criteris dels llibreters i els gustos dels lectors. Amb aquest tipus d’ordenació és lògic que l’atenció al client tingui molt de pes, i també pot passar per demanar cita prèvia, si es vol, per tal que et preparin el que et pugui interessar. El seu Facebook.


Militaria
Bruc, 87 – 08009 Barcelona
Tel. 932 075 385
Metro: Girona
post@militariabcn.com
www.militariabcn.com
COL·LECCIONISME, HISTÒRIA
______________________________________________________

La Militària, com se li diu col·loquialment, no és només una llibreria, ni de bon tros, però si que el que té en llibres i revistes és prou especialitzat i triat, com perquè aquesta secció tingui entitat per si sola.
Local visitat per col·leccionistes ben diversos, pensem en els soldadets de plom, per exemple. Va començar el 1983 al carrer Bailen, i ara segueix a l’Eixample oferint tota classe d’atuells, més de 4.000 anuncien, relacionats amb el militarisme. Un passeig per entre mig de totes aquestes andròmines: condecoracions, cascos, gorres, baionetes, insígnies militars, policials i paracaigudistes, documents, banderes, uniformes…, tot i fer-te sentir un inicial malestar, al cap d’una estona te’n adones que estàs davant del col·leccionisme d’articles històrics de caire militar, que en cap cas en representa apologia.
Publicacions en qualsevol llengua que s’editi documentació referent a història militar, col·leccionisme, sobre terra, mar i aire. Ordenació cronològica, des de l’antiguitat al segle XIX, i desprès el XX, (1a i 2a Guerra Mundial, Guerra Civil, etc) i dins de cada època per les editorials especialitzades. Títols de revistes sobre la 2a Guerra Mundial, o la Guerra Civil, o uniformes, o sobre forces dels exèrcits moderns.
Amb la caiguda del mur de Berlín i de la desfeta de la Unió Soviètica han pogut tenir més fàcilment accés a materials que fins aleshores era impossible aconseguir. Un parell de viatges cada any i la cerca entre particulars manté viva la col·lecció. Estan al Facebook i a pàgines de col·leccionistes.


Museu Egipci de Barcelona
Fundació Arqueològica Clos. Botiga
València, 284 – 08007 Barcelona
Tel. 934 880 188
Metro: Passeig de Gràcia
info@museuegipci.com
www.museuegipci.com
EGIPTOLOGIA
______________________________________________________

La llibreria està dins de la botiga del museu i comparteix espai amb els articles de regal i la secció infantil. Té, però, entitat pròpia i els documents estan agrupats sota matèries generals: egiptologia, que recorre des de l’arqueologia, les biografies, la vida quotidiana, etc…i llibres de narrativa, de fotografia o guies de viatge. Cal destacar la importància que pren l’orientació cap als joves, amb llibres, però també jocs, DVD i multimèdia.
La pàgina web dona informació sobre la bibliografia de la que disposa la llibreria, de forma molt detallada, també de les publicacions pròpies, presenta un rànquing dels més venuts i permet la compra en línia. Tenen Facebook.


Obaga llibreria
Girona, 179 – 08037 Barcelona
Tel.: 931 857 449
Metro: Verdaguer
carol@obagallibreria.cat
http://obagallibreria.cat/
NARRATIVA, POESIA, NOVEL·LA NEGRA
______________________________________________________

En els límits de la Dreta de l’Eixample i Gràcia neix una nova llibreria (setembre 2018) que autoanomenen de barri. Però avui dia les llibreries, com és aquest cas, que volen ajudar a véncer l’adicció a les pantalles, s’inventen i es reinventen, tot i que sembla que tot ja ho està. La  Carol i la família, li volen donar el seu segell personal, procurant que sigui un espai per a lectors presents i futurs. D’aqui que pretenguin que siguin els propis clients qui també facin les recomanacions.

Cal destacar una aposta per la poesia i per la novel·la negra, tot escollit segons els seus gustos, per això fan de llibreters. Un altre vessant és el d’oferir les parets de la llibreria a artistes visuals de forma regular.


Ona Llibres
Pau Claris, 94 – 08010 Barcelona
onallibres.cat
LLIBRE EN CATALÀ
____________________________________________________

Per començar vull tenir un record més que afectuós i d’agraïment per la Llibreria Ona. Recordo perfectament què va representar els anys que va estar a la Gran Via, no només per a la reivindicació de l’ús d’una llengüa, sinó per la qualitat que aquelles parets varen preservar en moments d’un gris pertorbador. Desprès va resorgir a Gràcia (que seguirà al barri) i ara ha obert una nova seu just a prop dels orígens, i aquí ens haurem d’aturar.

Ona Llibres no és un nou concepte de llibreria, ho és la manera com ens apropa al llibre. I és important. 1000 m2 donen per fer una llibreria de llibre en català, que té un concepte de presentació i ordenació estudiat, però també moltes més coses, les quals són les que li imprimeixen aquesta diferència que comento.  Moltes llibreries fan cursos, presentacions, defensen una bona secció infantil, tenen un petit bar, etc. Aquí el llibre també pren el protagonisme pel seu valor. Un espai per a primeres edicions, pel llibre d’art, com objecte artístic, i un altre per llegir, sí, per llegir llibres que no estan a la venda, de segona mà, que tan sols estan per fer-nos companyia mentre prenem un cafè, esperem rebre un curs o assistir a una presentació. L’han batejat com la Bookeria. Tot això en un espai diàfan, ple d’obres d’art, sobre les quals ens ofereixen informació, que convida a badar i buscar una bona estona.

Barcelona té molt bones llibreries, algunes de les quals surten als directoris especialitzats internacionals; són llibreries que s’han anat fent grans en continguts i serveis, perquè aquesta era la seva idea primigènia, i l’han treballada amb esforç i rigor, llibreries amb llibre internacional, i amb moltes i diverses activitats, que els lectors han ajudat a fixar-ne l’emprempta i la consolidació. Ona Llibres arriba per la porta gran, tenint molts bons models a la zona, i fent una aposta pel futur.


Paulines
Ronda de Sant Pere, 21 – 08010 Barcelona
Tel. 933 011 488
Metro: Urquinaona
libreria.barcelona@paulinas.es
https://barcelona.paulinas.es/
RELIGIÓ
______________________________________________________

Aquesta llibreria ha vingut a substituir la que les monges paulines tenien a la Via Laietana, Librería San Pablo, des de feia més de vint anys per difondre, en primer lloc, la producció pròpia, Ediciones Paulinas, i altres textos i material religiós.
El que s’hi troba, a més de les publicacions pròpies, són llibres i revistes de contingut religiós, però també llibres per a nens, molta música, sacra i no sacra, estampes, etc.


Re-Read. Librería low cost
Diputació, 296 – 08009 Barcelona
Tel: 93 138 35 34
Metro: Girona
www.re-read.com
SEGONA MÀ
______________________________________________________

Una de les diverses llibreries de la cadena Re-Read. Veieu descripció per a totes a la de la Granvia de les Corts Catalanes, 564 (Metro Urgell) al barri de Sant Antoni.


Sendak
Còrsega, 461 – 08037  Barcelona
Tel. 938 587 696 i 689 377 281
Metro: Verdaguer
info@llibreriasendak.cat
http://www.llibreriasendak.cat/
LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL

______________________________________________________

Una altra llibreria sorgida dels estudis de l’Escola de Llibreria de la UB en règim de cooperativa.  En aquest cas especialitzada en el món infantil i juvenil, no només en llibres, sinó en jocs i joguines de qualitat. Dins de la seva línia de futur està acompanyar als nens i joves a endinsar-se dins del món de la lectura. Possibilita la fidelització de clients joves i adults, dels propis consumidors i dels que vetllen per la seva formació. La creació des de ben petits de la pròpia biblioteca. No és qualsevol cosa. Es preveuen diferents clubs de lectura i sessions de tupperbooks, i a la pàgina web hi ha un seguit de recomanacions per setmanes. També es postulen per treballar amb entitats culturals, biblioteques i escoles.BarodeQuadrasFotografia Institut Ramon Llull
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: