Pàgina d'inici » {Els Districtes} » Horta – Guinardó

Horta – Guinardó

horta Fotografia Visitar.cat
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


13 llibreries

Alibri. Escola d’idiomes – Vall d’Hebron
Avinguda Jordà, 18 – 08035 Barcelona
Tel. 934 186 833
Metro: Vall d’Hebron
alibri@alibri.es
www.alibri.es
LLENGÜES
_____________________________________________________________________

Des dels inicis dels 90, Alibri Libreria S.L. proporciona serveis a diferents Escoles Oficials d’Idiomes de Catalunya, comptant en algunes d’elles amb un servei permanent de llibreria. Aquesta, amb més de 4.000 alumnes és la segona escola d’idiomes més important de Barcelona, després de la de les Drassanes. Aquesta llibreria obre dins de l’horari estrictament escolar i no tots els dies.


Bolibloc
Sant Quintí, 39 – 08041 Barcelona
Tel. 934 358 100
Metro: Hospital de Sant Pau
info@bolibloc.cat
www.bolibloc.cat/cat/index.php
PUBLICACIONS OFICIALS,   GENERAL
_____________________________________________________________________

Papereria i llibreria a parts iguals. Envoltats d’escoles, els proveeixen de llibre de text i de la narrativa recomanada com lectura de curs. Clients del barri, ja que s’han quedat com llibreria de referència, desprès de que hagin tancat algunes, entre elles, Maga del carrer Amèrica, que estava especialitzada en llengua catalana. Altre tipus de públic és aquell que treballa a la zona, professionals independents majoritàriament. Oberta des del 1982, els actuals propietaris hi estan treballant des de 1997, i cada any posen parada per Sant Jordi a La Rambla, fet que els agrada destacar.

La pàgina web destaca la literatura infantil i els que anomenen autors propers, els quals tenen vincles amb la llibreria i col·laboren en les activitats que es programen. La web permet la cerca per matèries i la compra de llibres impresos i electrònics. Es una de les llibreries acreditades de la Generalitat per vendre el seu fons.


Eivissa. Llibreria i papereria
Plaça Eivissa, 7 – 08032 Barcelona
Tel. 934 290 954
Metro: Horta
GENERAL
_____________________________________________________________________

Els del barri diem la llibreria de la plaça Eivissa, perquè fa més de 30 anys que ens dona servei. Llibreria i papereria, amb material escolar i objectes d’escriptori. L’oferta de llibres inclou novetats, butxaca, llibre infantil, llibre de text de diferents editorials, que serveixen per encàrrec.
La clientela és la del barri, molt fidelitzada, fins el punt que als més coneguts els saben les preferències i això els permet aconsellar-los.


La Font de Mimir
Costa i Cuxart, 5 – 08031 Barcelona
Tel. 933 40 16 16
Metro: Virrei Amat
mimir@lafontdemimir.cat
www.lafontdemimir.cat
LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL, GENERAL, NOVEL·LA GRÀFICA
______________________________________________________

En aquest cas també cal destacar que es tracta d’una llibreria general, però amb una atenció especial cap als nens i joves. La literatura pels més joves, també en anglès,  es veu ampliada amb joguines educatives, novel·la gràfica i activitats dirigides a ells, i també als adults, que disposen d’un fons de novetats i llibres de butxaca. Serveixen llibre electrònic i organitzen l’intercanvi de llibres, l’anomenat bookcrossing. La pàgina web redirigeix al blog, s’anuncien les novetats i les activitats previstes. Tenen també Facebook.

Ah! La Font de Mimir és la font de la memòria en la tradició escandinava.


Galaxia del libro
Vinyals, 24 – 08041 Barcelona
Tel. 934 365 005/6
Metro: Maragall
info@galaxiadellibro.com
http://www.galaxiadellibro.com/
RESTES D’EDICIÓ
_____________________________________________________________________

Empresa familiar l’activitat fonamental de la qual és l’exportació a Amèrica, sense oblidar els clients de Barcelona, que podien acudir el diumenge al Mercat de Sant Antoni. Joan Pascual ha estat durant molts anys president dels firaires.
Al carrer Vinyals hi ha les oficines de l’empresa i una llibreria que mostra els productes que comercialitza la família: llibres, còmics, contes infantils, revistes, vídeos, CD, DVD, … i que així ho presenten al bloc.


Inetllibre
Rambla Volart,  87 – 08041 Barcelona
Tel. 932 196 772    645 658131
Metro: Guinardó-Hospital de Sant Pau
info@inetllibre.com
www.inetllibre.com
LLIBRE VELL, RESTES D’EDICIÓ
_____________________________________________________________________

Com ells mateixos anuncien la major part de les vendes les fan a distància, i això s’articula a partir d’una web molt ben dissenyada que facilita la consulta des de diferents possibles cerques. Compren biblioteques senceres, fet pel qual obtenen llibres vells, descatalogats i algun antic, que s’afanyen a destacar. Una forma pràctica de posar les noves tecnologies al servei dels encara compradors de paper. Comparteix botiga amb Els Llibres del Tirant.


Libro de oro
Pi i Margall, 101 – 08024 Barcelona
Metro: Alfons X
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

Un bon proveïdor de llibre de novetat, quiosc i material de papereria. Molts anys al barri i també molt ben considerats.


Llibre solidari
Francesc Tàrrega, 9 – 08027 Barcelona
Tel. 935 283 426
Metro: Congrès
info@llibresolidari.org
www.LlibreSolidari.org
SEGONA MÀ
_____________________________________________________________________

Llibreria i espai cultural al mateix temps. Té diversos punts de venda a Barcelona i ofereix llibres de segona mà a preus molt baixos. La peculiaritat de la iniciativa, que ja té uns anys, és com s’està extenent i com gestiona les donacions i els guanys. La captació de recursos humans, materials i econòmics s’orienten en l’ajuda a famílies necessitades, i per això té organitzada una autèncitica xarxa de locals, activitats i iniciatives socials i culturals. Aquí us adjuntem el seu bloc i facebook


Els Llibres del Tirant
Rambla Volart, 87 – 08041 Barcelona
Tel. 934 523 532
Metro: Hospital de Sant Pau-Guinardó
caixa@elsllibresdeltirant.com
www.elsllibresdeltirant.com/
LLIBRE ANTIC
_____________________________________________________________________

Llibreria d’antiquària dedicada exclusivament a la compra i venda de llibres antics, rars o curiosos. Això vol dir, documentació antiga de la tradició occidental, on hi tenen especial valor els manuscrits i incunables, les primeres edicions i els llibres de les grans impremtes europees.

Empresa creada el 2001, dirigida actualment per Albert Roqué, que té una llarga trajectòria dins del món dels llibre antic, fet pel qual participa, representant a particulars i institucions, en les grans fires i subhastes internacionals. També ofereixen assessorament sobre patrimonis bibliogràfics i taxació de llibres, biblioteques i arxius. Un altre aspecte que recolzen és el de la restauració i catalogació de fons bibliogràfics antics.

La pàgina web reprodueix els catàlegs impresos, i també té un formulari de cerca avançada. Comparteix botiga amb InetLlibre.


Llibreria papereria Montserratina
Avinguda Verge de Montserrat, 10 – 08024 Barcelona
Tel.  93 284 15 80
Metro: Alfons X
jcairogalofre@yahoo.es
https://papereria-llibreria.wixsite.com/montserratina
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

Un concepte de botiga (llibres i papers) que el trobarem per tota la ciutat, però aquí hi és a l’engròs, perquè cada secció per ella mateixa és prou gran: llibreria de novetats, quiosc, papereria, material escolar, imprempta, regals, ofimàtica i per acabar la compra… llaminadures. Llibreria de barri? Diem, servei al barri.


Llibreria Pau Bosch
Passeig Maragall, 166 – 08007
Tel. 933 517 660
Metro: Maragall
karim@llibreriapaubosch.com
GENERAL
_____________________________________________________________________

La llibreria està oberta des de 1952, però els actuals propietaris van començar el 1971. També és papereria, tot i que ens han comentat que cada cop més s’inclinen per ampliar el fons de llibres. Llibreria general de novetats, butxaca, infantil, amb secció diferenciada, i llibre escolar, que els pares, les escoles o les APA encarreguen. Clientela del barri bona lectora en llengua catalana. Està al facebook.


Rocaguinarda. Cooperativa cultural
Xiprer, 13 – 08041 Barcelona
Tel. 934 553 017
Metro: Guinardó
coop@rocaguinarda.org
www.rocaguinarda.org
MOVIMENTS ALTERNATIUS, GENERAL

_____________________________________________________________________

Diuen que el bandoler Rocaguinarda va passar pel Guinardó, no s’ha pogut demostrar encara, però com a llegenda ja fa el seu fet.
La cooperativa cultural Rocaguinarda engega el 1977, quan en aquest país, com diu en Josep, bullien moltes coses, i avui ha consolidat una línia d’actuació enfocada en el cooperativisme, el consum responsable i la cultura per la pau. De les activitats que en deriven assenyalaríem els grups estables de teatre, de recerca històrica sobre el barri, de diàlegs per a la convivència i la llengua, el grup ecorocaguinarda, el d’amics de la lectura, un taller t’escriptura creativa i una coral.
Pel que fa a la llibreria hem de destacar la voluntat d’exercir de llibreters. Es a dir, els llibres es disposen i s’aconsellen segons els criteris dels seus responsables, no dels simplement comercials. Un passadís atapeït de llibres, però ben endreçat, ens guia molt agradablement a un espai més gran on podrem triar i remenar i fer-la petar si ens trobem amb algun veí.
Obvi és pensar que tanta activat ha de ser reflectida en un butlletí, doncs així és. Allà hi copsarem el caràcter cívic i aglutinador de l’entitat. Bona feina!


Sagitari Llibres
Passatge Vila i Rossell, 10 – 08032 Barcelona
Tel. 934 203 635
Metro: Horta
GENERAL
_____________________________________________________________________

Als voltants del Mercat d’Horta, entre mig del brogit de les botigues i del anar i venir dels veïns, trobem una llibreria petita de dimensions, però absolutament plena de llibres, diuen que més de 40.000, amb la intenció de donar un servei personalitzat i eficaç als lectors del barri des del 1988.
Els fons l’inclouen les novetats editorials, guies turístiques i de muntanya, llibre infantil, CD de contes i les lectures que recomanen les escoles. El llibre de text i les lectures d’anglès només les serveixen per encàrrec. Ens comenten que també procuren mantenir un cert fons, que s’ha de dir coneixen molt bé, dins de la línia del que demanen els clients. Facebook


Sopa de Lletres
Hedilla, 110 – 08031 Barcelona
Tel. 930 010 532
Metro: Valldaura
www.lasopadelletres.cat
GASTRONOMIA, LLIBRE EN CATALÀ
_____________________________________________________________________

Un espai gastronòmic que promou l’alimentació saludable, on el llibre també hi té un paper important. Els seus responsables provenen del món de l’edició, la literatura i del de la nutrició, per tant el rigor està garantit. Un espai acollidor i polit on els llibres i els aliments conviuen en impecable harmonia, que vol fer-se un lloc al barri, arribar als veïns, oferint-los cuina casolana, consells en nutrició, i un altre bon aliment: la literatura, la poesia. Amb aquesta intenció organitzen actes en els quals poetes, músics, … presenten la seva obra i fan les delícies de clients i veïns. Tenen Facebook.


Parc_del_Guinardó_01El nen de la rutlla, de Joaquim Ros i Bofarull. Fotografia Jordi Ferrer

Apps-Google-Maps-icon

Plànol

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: