Pàgina d'inici » {Fem memòria}

{Fem memòria}

Anuncis

 

pensamentsFotografia, Bloc Una Mica de Tot

Aquests pensaments m’agradaria que ens fessin recordar algunes de les llibreries, moltes d’elles referents de la ciutat, que han abaixat les portes, unes des de fa uns anys, d’altres més recentment.

Ho escric amb tristesa perquè sempre darrera d’un comerç, del tipus que sigui, hi ha un projecte, una il·lusió, un treball. En el cas de les llibreries, personalment crec que no només és perd patrimoni i prestigi cultural, també se’ns en va la memòria de la ciutat, sobretot quan han de marxar espais de llarga tradició, per motius aliens al desig dels propietaris. Ens estem tornant desmemoriats i massa silenciosament estem deixant que ens la canviïn a gust dels altres, crec que a molts barcelonins no ens agrada en què ens estan convertint i cóm ens fan sentir, i potser ho hauríem de començar a dir?

Recull d’opinions aparegudes a la premsa en un moment d’evidència:

Article aparegut a El País 04.03.2015
Article aparegut a El Diario.es  08.03.2015
Article aparegut a La Vanguardia 14.04.2015
Article aparegut a Núvol 13.09.2015

Incorporo aquells enllaços que m’ha semblat que expliquen el tancament d’algunes d’elles, procedents de programes de televisió, diaris, blocs, etc… de les que no he trobat referència, quedi al menys el testimoni. També incorporo un mapa de les llibreries de Barcelona l’any 1957. Procedeix de la cartoteca digital de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) i me l’ha fet arribar un lector d’aquest bloc.


Llibreria Almirall
Llibreria Altès
Llibreria Ancora y Delfín
Llibreria Argos
Llibreria Arrels
Arunachala
Llibreria Baïbars
Llibreria Bastinos
Llibreria de la Boqueria
El borinot ros
Le Bouquiniste de Barcelone
La caixa d’eines (Gràcia)
Llibreria Canuda
Llibreria Castells
Llibreria Catalonia
La Central del MACBA
Cinc d’Oros
Collector Libreria
Crisol-Tocs
Cristal City, Bar-Llibreria
Llibreria Diaz de Santos
Llibreria Diego Gómez Flores
Drugstore
Drugstore David
Llibreria Duet
Llibreria Esperanto
Espai Icaria
Espai Liceu
Espai Mar
Llibreria Excellence
Llibreria d’El Far
Llibreria Fontana
Força 6
La Formiga d’Or
Llibreria Francesa
Gàbia de paper
Galeria Llibreria Maeght
Llibreria Gabernet
Llibreria Galí
Llibreria Goya
Llibreria Gibernau
Happy Books
Kowasa
El Libro azul
Llar del Col·leccionisme
Llibreria de la lluna
Llibreria Look
Llibreria Maga
Llibreria Marca
Libreria Martinez-Pérez
Llibreria Maru
Llibreria Millà
Llibreria Mont Taber
Llibreria Muntaner
Musical Emporium
Mutt Bookshop
Negra y Criminal
La Parada
Llibreria Passim
Pavellons Antoni Palau
La peixera
Llibreria Platón
La Pleta
Ras Gallery
Llibreria Roquer – Jardinets
Llibreria Salas
Libreria Sanz-Torres
Sex Books Egea
Sargadelos
Show-Books
Syndrome Imaginaria
Star Books
Llibreria Tivalia
Llibreria Tartessos
VIPS
The Watergate bookshop


Aquest bloc ja ha perdut... Llibreria Pedralbes Centre, Outlet books, Llibreria Lletres, BCN Books, Bestiari. Botiga llibreria del Museu d'Història de Catalunya, Llibreria del Born CC, La Garba, Tramuntana de llibres, Oci!, Studio Comics, Libros Helios S.A., Athenea Noctua, Llibreria Salas, Llibreria Aquitània, Cor obscur, Smaug Comic, Flash Cómics, Dasara, Vda. Roquer, Espaxs, En su tinta, Consumició Obligatòria, Pequod, La Parada, Kowasa, Musical Emporium, Star Books, Llibreria Millà, Negra y Criminal, La Formiga d'Or, Syndrome Imaginaria, Llibreria Gibernau, Sex Books Egea (en aquest cas ha deixat d'oferir llibres, tot i que l'establiment segueix). 
Aqui cal que recordem les ressenyes que els vam dedicar. ??????????????????????????????????????????????????????????????????

Llibreria Pedralbes Centre
Diagonal, 609-615, Planta 2, Local A-1- 08029 Barcelona
Tel. 931 057 878
Metro: Maria Cristina – LC
llibreriapedralbescentre@gmail.com
GENERAL
______________________________________________________

Finalment una llibreria dins d’unes galeries comercials que ja han celebrat el 25è aniversari! Tota ella un aparador, gràcies a que totes les parets són de vidre i és visible des de diferents ubicacions. Les seves propietàries han omplert un buit comercial que es feia notar. Vénen del món de l’edició i també de les llibreries, La llibreria ambulant és més que el títol d’una deliciosa novel·la.

Neta, polida i diàfana amb un fons generalista, però triat, on la narrativa actual hi té un pés específic, donant veu a diferents orígens i estils. També caldria ressaltar la literatura infantil i juvenil, on hi ha espai per a l’aprenentatge de llengües estrangeres, així com la literatura escrita per dones. Ténen Facebook. Per a més informació podeu consultar aquesta ressenya

 


Outlet Book
Asturies, 23 – local 1
Metro: Fontana – GRA
www.outletbook.es        www.outletbook.es/blog
RESTES D’EDICIÓ
______________________________________________________

Des de fa 3 anys ens ofereixen excedents i descatalogats de totes les matèries, amb més esoterisme i llibre infantil. Són distribuïdors i a la pàgina s’hi pot comprar directament i presenten els llibres segons diferents temàtiques generals. Amb possibilitat de rebre notícies de novetats o esdeveniments del barri.


 

Llibreria Lletres
Carolines, 30 – 08012 Barcelona
Tel. 933 687 619
Metro: Fontana – GRA
lletresllibreria@gmail.com
http://www.llibrerialletres.cat/
GENERAL
______________________________________________________

La llibreria existeix des dels anys 60, quan es va edificar als jardins de la Casa Vicens, que li queda a tocar. Des d’aleshores ha passat per quatre mans, i avui ens trobem amb la combinació de llibreria, papereria i quiosc. El públic és gent del barri que està acostumada a un bon servei de novetats, que s’ofereix amb regularitat.


BCN Books
Roger de Lluria, 118 – 08037 Barcelona
Tel. 934 577 692
Metro: Diagonal
bcnbooks@bcnbooks.com
www.bcnbooks.com
LLIBRE EN ANGLÈS
______________________________________________________

Es podria pensar que els estudis de llengües estan a l’alça veient els volums de les llibreries dedicades a facilitar-ne l’estudi i comprensió real. BCN Books ja fa temps que està a la ciutat, i canvia d’adreça, i n’obre de noves. Si bé hi ha espai per a diversos idiomes, sí que és cert que el dominant és l’anglès. Ordenats els documents per autors segons siguin fiction, non fiction, classics, crime fiction, audio books, theatre and poetry, cookery. En canvi, seccions com children books estan ordenats per edats i per autors, travel guides per països, els llibres de text per nivells, o més específics, si van dedicats a negocis, a adults, a mètodes per a professors i òbviament una àmplia secció de diccionaris, gramàtiques i skills. Una aposta per a l’ensenyament i l’aprenentatge. La pàgina web és informativa de dades postals, no té contingut.
Fan notar que hi ha molt turista que la descobreix mentre passeja entre l’eix que va de la Pedrera a la Sagrada Família.


 

Bestiari. Botiga Llibreria del Museu d’Història de Catalunya
Plaça Pau Vila, 3 – 08003 Barcelona
Tel. 932 212 218
Metro: Barceloneta – CV
llibreria@bestiari.net
www.bestiari.net            http://lesbestieslectores.blogspot.com/
HISTÒRIA, BARCELONA-HISTÒRIA, CATALUNYA-HISTÒRIA
_______________________________________________________________
La llibreria i botiga fou oberta al mateix moment en que es va inaugurar el Museu el 1996. En la secció de llibreria hi ha una bona oferta sobre història de Catalunya. S’hi poden trobar molts volums de la Biblioteca Abat Oliva i de la Biblioteca Serra d’Or de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, dels Episodis de la Història de Rafael Dalmau Editor, de les col·leccions de l’Editorial Eumo, o de les publicacions de la Fundació Salvador Vives Casajoana.
També hi ha un bon grapat de publicacions de la Generalitat de Catalunya i els catàlegs de les exposicions del propi Museu, juntament amb una pila de llibres sobre la ciutat de Barcelona i els llibres turístics de costum, fins arribar a Gaudí, Picasso, Miró i Dalí, sense oblidar la cuina.

Comparteixen pàgina web amb la resta de llibreries Bestiari, a Barcelona la del Born Centre Cultural. Tenen facebook.


Llibreria del Born CC
Plaça Comercial, 12 – 08003 Barcelona
Tel. 933 197 743
Metro: Jaume I, Barceloneta – CV
born@bestiari.net
www.bestiari.net/llibreriadelborn
HISTÒRIA, BARCELONA-HISTÒRIA
_______________________________________________________________

Com la veïna del Museu d’Història de Catalunya, pertany al col·lectiu de llibreries catalanes independents Bestiari. Oberta des de la inauguració del Centre Cultural del Born, reuneix un fons de 4.000 llibres sobre història i cultura catalanes, fent atenció a la Guerra de Successió i als fets de 1714. Es una aparador dels llibres catalans traduïts a altres llengües, com d’aquells que en altres llengües parlen de Barcelona o Catalunya. Lidera i participa de les moltes activitats del Born alhora que exposa una petita mostra d’artesania i disseny actuals. Per a més informació podeu consultar aquesta ressenya.


La Garba
Maquinista, 19 – 08003 Barcelona
Tel. 932 683 538
Metro: Barceloneta – CV
llibrerialagarba@gmail.com
GENERAL
______________________________________________________________________

A més de ser des de fa quaranta anys la llibreria de la Barceloneta, La Garba està especialitzada en llibre de text per a nois i noies, però ho està tot l’any, no com moltes llibreries que a començament de curs munten “la paradeta” temporalment. Cada dia hi ha més joves, especialment immigrants, pels quals en alguns centres es creen aules d’accés especifiques, que s’incorporen a mig curs i necessiten tenir els llibres de text. Novetats, llibres de viatges, literatura infantil i juvenil, butxaca, diversitat de llengües. Promociona als autors locals i participa en nombroses activitats veïnals, diríem que està atenta, un referent al barri. Aquest és el seu Facebook.


Tramuntana de llibres
Giralt el Pellisser, 20 – 08003 Barcelona
Metro: Jaume I – CV
RESTES D’EDICIÓ
______________________________________________________
Just a tocar a una de les portes laterals del Mercat de Santa Caterina hi ha una petita i ben presentada botiga de llibres descatalogats, és a dir, llibres que encara estan a les editorials perquè no s’han venut. Aquests tipus de llibreries els donen una segona oportunitat, i un dels reclams és el preu. M’ha semblat que està en un lloc apropiat, perquè a les zones molt comercials dels barris, pel que fa a les compres més domèstiques, una llibreria és un toc d’atenció, el llibre és una altre producte per entrar habitualment a les cases, a dins del cistell. Aquest és el seu Facebook.

 

Oci!
Rosselló, 120 – 08036 Barcelona
Tel. 934 514 327
Metro: Hospital Clínic
GENERAL
______________________________________________________

Una llibreria, i en front mateix enganxat un quiosc, amb una notable varietat en ambdós casos. No hi ha especialitat, però l’oferta respon a la demanda: literatura de consum, però també literatura selecte i clàssics, bona oferta de guies de viatge, moltes revistes. Entre l’Escola Industrial i l’Hospital Clínic aquesta llibreria, creada el 1997, sembla tenir el futur assegurat gràcies al bon criteri de selecció i a la quantitat de fons que ofereix.


Studio Comics
Floridablanca, 130 – 08011 Barcelona
Tel. 934 239 902
Metro: Sant Antoni – EIX
studiocomics@hotmail.com
studiocomicsbarcelona.com       studiocomics.blogspot.com.es
CÒMIC
______________________________________________________
A prop de Sant Antoni, on hi tenen parada, hi ha una botiga que es va estrenar el 2004, i a part de tot el fons que se li suposa com a llibreria especialitzada en còmic, s’haurien de destacar les col·leccions senceres i els números endarrerits, que tenen ben classificats dins del portal, que permet la compra en línia, i que fan la delícia dels col·leccionistes, els quals són una part important d’una clientela fidel, que agraeix un tracte molt proper i demana força per encàrrec. La importació de productes americans, tan antics com moderns, els és una tasca molt habitual, per tant també hi trobarem documents de segona mà. També estan al Facebook.

Libros Helios S.A.
Nicaragua, 100 – 08029 Barcelona
Tel: 933 226 112
Metro: Plaça del Centre – LC
espai@heliosllibres.com
GENERAL
______________________________________________________

Des del 1982 es va instal•lar a l’emplaçament actual, però la seva trajectòria ja quasi té la cinquantena. Molt bolcada al barri, a fer bons lectors entre els veïns, aquesta dedicació es veu recompensada amb una fidelització per part dels clients, que els responsables de la llibreria ens destaquen i agraeixen. Saben que la seva clientela és de les que agraeix el tracte personalitzat i la proximitat. Un espai ampli i lluminós, i la il·lusió de tots plegats fa que sigui un lloc de bona convivència. Ha fet una remodelació important ampliant una zona gastronòmica, de trobada i lectura. Per Sant Jordi fan una parada de més de 8 m. de llargada i compten amb la presència d’alguns escriptors, un fet que ens confessen amb un entusiasme contagiós. Com que també és quiosc ofereix la possibilitat d’una llibreria en diumenge. El seu Facebook.


Athenea Noctua
Aragó, 108 – 08015 Barcelona
Tel: 935 307 836
Metro: Urgell – EIX
info@llibreriaathenea.com
llibreriaathenea.com
LLIBRE IL·LUSTRAT, LLIBRE INFANTIL, NARRATIVA
_____________________________________________________

Aquesta llibreria ha reemplaçat la Syndrome Imaginaria en ubicació i fons. També com em va passar amb aquella m’ha costat decidir aquesta especialització. Llibre il·lustrat sí, el tridimensional, contes fantàstics i llibres màgics, pop-up, tot això i més. Començaré per dir que els llibres són preciosos, en el sentit més literal, la imatge i el disseny manen, estan per magnificar la història. Ha de quedar clar que no és només una llibreria infantil, busca a aquells adults que s’impliquen i volen compatir l’experiència amb els més petits, tot i així cal remarcar que els més petits hi trobaran el contingut i el disseny necessaris que els formi el gust per a properes lectures.

A part d’això, hi ha un petit apartat de llibre de segona mà i han incorporat narrativa. Fan un munt d’activitats, tallers molt diversos, clubs de lectura, contacontes… el bloc (en construcció) no està pensat per mostrar el catàleg del que tenen, es que s’hi ha d’anar i ensumar les tintes… estan al Facebook


Llibreria Salas
Jaume I, 5 – 08002 Barcelona
Tel. 933 100 595
Metro: Jaume I – CV
salas@salasllibreteria.com
www.salasllibreteria.com
LLIBRE VELL
______________________________________________________

La Llibreria Salas estava situada a la sortida de l’escenari del Gran Teatre de Liceu, a la Rambla, dedicada al llibre vell. N’era una característica l’alçada de les prestatgeries. L’espai hi obligava. Després de l’incendi del Liceu l’any 1994 es varen veure obligats a abandonar el local i buscar-ne un de nou ja que la re-ubicació no estava prevista, com la de la resta d’establiments, en el nou edifici. Els Sala es varen traslladar al carrer de la Unió, és a dir allà mateix, amb tant poc èxit que acabaren tancant el nou establiment. Entretant, però, varen obrir-ne un de nou al carrer de Jaume I, amb un canvi d’orientació en el negoci que, ara ja es centre en el llibre vell. Havien arribat a tenir 6 magatzems plens de llibres, procedents dels de les editorials, ara ja només en tenen 1, i van portant tota classe de llibre.
Cal destacar-hi una de les millors ofertes de guies de Barcelona, la localització ho aconsella. Tot i que el tipus de turisme que s’hi interessa sovint és per mirar-les (o fotografiar-les!), i deixar-les. Pàgina web per comprar en línia i amb ofertes en tots els estocs. Hom te la impressió que aquesta llibreria no tancarà mentre segueixi en mans dels Salas.


Llibreria Aquitània
València, 160 , local 2 – 08011 Barcelona
Tel. 935 324 263 – 669 654 133
Metro: Hospital Clínic
llibreria.aquitania@gmail.com
Bloc
LLIBRE VELL
______________________________________________________

La Canuda va estar unes setmanes oferint el seu fons a meitat de preu, molts hi varem passar, no sense tristesa, però la majoria no sabiem que el fons que quedaria seria prèviament escollit per dos dels seus llibreters per endegar noves llibreries, seguint la seva estela, abans de cedir-lo al Mercantic de Sant Cugat.

I aquí les tenim. Aquesta, en honor al primer trovador, Guillem IX d’Aquitània, inconfusible ja des de fora gràcies a la cal·ligrafia del Pere, que ha reproduït, no aprofitat, els rètols que ens guiaven per la Canuda. També més petita, però ben aprofitada, i amb les prestatgeries plenes de llibres majoritàriament d’història, art, filosofia i literatura. Gran obres i obres grans en perfecte estat de revista. Tot i així em confessa que el que més li demanen és autoajuda i cuina. Esperem que els molts clients de la Canuda la comencin a freqüentar. També té una mica de narrativa més actual de segona mà. Està a Iberlibro al Facebook

Seons informen al seu blog, estan buscant nou local


Cor obscur
Travessera de Gràcia, 245 – 08024 Barcelona
Tel. 931 715 804
Metro: Joanic – GRA
info@corobscur.com
www.corobscur.com
NARRATIVA, FANTASIA
______________________________________________________

Llibreria gòtica. Botiga d’objectes prodigiosos. Pergamineria. Començo així perquè em costa qualificarla, i l’Alexandra és com la defineix. Resultat de combinar el treball i la passió. I aquest resultat és un bombó, perquè tot i portar menys d’un mes oberta (31 d’octubre de 2014) ja es veuen la dedicació, el criteri i el bon gust, tres components no sempre agermanats, però imprescindibles per arribar al públic amb sinceritat.

Em diu l’Alexandra, una llicenciada en Filologia Catalana per la UAB, especialitzada en Literatura Medieval, que cor obscur és una combinació de tendresa i obscuritat, és la llum que il·lumina la foscor, l’essència del ser humà, dic jo. Per aquest motiu la literatura és gòtica, és la del XIX, aquella que beu directament de la medieval i també literatura fantàstica, ambdues sempre escollides (diu que dona la cara per cada llibre) i amb les novetats a punt, perquè a Barcelona hi ha d’altres “temples” d’aquest segon gènere.

Objectes que permeten questionar el temps, conviden a l’introspecció: calendaris perpètus, caleidoscopis, praxinoscopis, rellotges de sorra, astrolabis, nocturlabis, brújules… objectes relacionats amb l’astronomia… jugar amb la il·lusió. Li desitjo molta sort i adjunto una ressenya del bloc Al peu del carrer, on hi ha fotografies del local. La pàgina web encara està arribant.


Smaug Comix
Ronda del Guinardó, 245 – 08041 Barcelona
Tel. 933 529 025
Metro: Maragall, Congrés – HG
smaugcomix@yahoo.es
smaugcomix.com
CÒMIC
_____________________________________________________________________

Comparteix establiment amb Flash Comics, i junts formen un bon tàndem. El fons de Smaug Comix és més recent, amb les novetats. En el catàleg de Flash Comics, en canvi com hem dit, hi abunden les edicions antigues o descatalogades. Gerardo Rouco, propietari de Smaug Comix, que va entrar en l’univers de les tires a través de revistes com Víbora i Makoki,  va estar un temps situat a la Plaça del Congrés.


Flash Cómics
Ronda del Guinardó, 245 – 08041 Barcelona
Tel. 933 529 025
Metro:Maragall, Congrés – HG
flashcomics@flashcomics.com
www.flashcomics.es
CÒMIC
_____________________________________________________________________

Una llibreria que naixia per fer vendes per correu a uns subscriptors que rebien també regularment per correu els catàlegs de còmics descatalogats o restes d’edicions. Això era l’any 1997. El resultat va ser satisfactori i les ofertes es van ampliar a través d’una pàgina web i també s’incorporaven editorials de les més representatives del sector. Així el 2003 deixà de publicar el butlletí i el portal va ser l’instrument de venda com ho segueix sent des del 2009 quan van obrir la botiga al Guinardó. El catàleg és molt ampli i està incorporat dins la plataforma E-bay. Comparteix botiga amb Smaug Comix, que es dedica més a les novetats del gènere

Dasara. Llibreria Papereria
Gran Via de les Corts Catalanes, 1176-1178 – 08020 Barcelona
Tel. 933 134 721
Metro: Besós – SM
info@dasara.es
www.dasara.es
GENERAL
______________________________________________________

Llibreria i papereria des del 1996, amb la voluntat que el llibre tingui més protagonisme. La clientela no només és la del barri: a prop hi ha un notari, la tresoreria de la Seguretat Social, i una delegació d’Hisenda, fet pel qual hi ha molt moviment i afavoreix que els transeünts es fixin en l’aparador i entrin.
A part de tenir els llibres més venuts, que com diu la propietària, són els menys llegits, hi ha un apartat de teràpies alternatives, religions, creixement personal i llibres referents a la violència de gènere.


Llibreria Vda. Roquer
Gran de Gràcia, 40 – 08012 Barcelona
Tel. 932 373 091
Metro: Diagonal, Gràcia – GRA
NARRATIVA
______________________________________________________

L’establiment de la vídua Roquer és l’origen, fou fundada el 1909, de la fins fa poc propera Roquer Jardinets, que ja ens va deixar. Es petita però amb bon criteri de selecció de títols, tant pel que fa a la literatura per a joves com a la literatura d’adults. Els aparadors també són petits, però estan fets amb cura. No hi ha únicament les novetats, sinó que també es dedica algun espai a exposar les obres dels escriptors que per un o altre motiu són noticia.


Espaxs
Rosselló, 132 – 08036 Barcelona
Tel. 934 540 652
Metro: Hospital Clínic – EIX
libreria.bcn@espaxs.com
www.espaxs.com
MEDICINA, CIÈNCIES DE LA SALUT, VETERINÀRIA

______________________________________________________

Situada davant de l’Hospital Clínic, l’Espaxs ja fa més de 50 anys que proveeix de bibliografia a professors i estudiants, com a llibreria i com editor, també als de Saragossa i Alcalà de Henares, on hi tenen seu.
El fons inclou totes les especialitats de la medicina, però també veterinària, homeopatia, ètica mèdica, o història de la medicina, entre altres. Com llibreria científica ha d’abocar-se molt en la pàgina web, pel grau d’especialització i renovació que reben totes les disciplines. Així, cal destacar l’exhaustiu directori de matèries i les possibilitats de cerca, que poden arribar a ser molt acurades. Té una zona d’usuaris i d’empreses, a les quals s’hi entra amb contrasenya, i des de les que es poden visualitzar les subscripcions a les revistes electròniques que aquell departament o empresa tingui subscrites. Es tracta d’una pàgina molt pensada per a les matèries a les que dona suport, i que proporciona accés a més de 30.000 articles científics, sent l’actualització d’informació una premissa.
Caldria destacar la feina feta per l’editorial des dels anys 50, amb més de 400 títols traduïts o de pròpia creació, que en aquests moments ja ha deixat d’existir.


En su tinta
C. Badosa, 17 – 08016 Barcelona
Tel.: 931 193 732
Metro: Via Julia – NB
artorinho@gmail.com
ensutinta.net/la-libreria/
GENERAL, POLÍTICA, MOVIMENTS ALTERNATIUS
______________________________________________________

Situada al barri de la Prosperitat, la Prospe pel veïns, amb un fons de caràcter general, però molt triat, pensant amb els temes que preocupen als seus lectors. Fan atenció als  moviments socials i participen en les activitats del barri. Es pot comprar en línia, i acumular cupons. La mateixa pàgina conté un bloc on s’anuncien les activitats que fa la llibreria. També tenen Facebook.


Consumició Obligatòria Llibreria
Carrer del Diluvi, 7 – 08012 Barcelona
Tel: 625 43 94 22
Metro: Gràcia, Fontana – GRA
SEGONA MA
______________________________________________________

Un quiosc al bell mig de l’Eixample necessitava una ajuda, i va començar a vendre llibre de segona mà, i d’aquí neix la llibreria, que primer fa de magatzem, fins que el quiosc es fa tan gran que el magatzem es transforma en llibreria.

Sí, segona mà a 2 €. De tot una mica, i en un espai que et transporta a les botigues de ja fa uns anys, i al tracte dispensat també. Narrativa, infantil, biografies, història, els clàssics … i audiovisuals, fanzines, vinils, més concretament, joies que donen una alegria a més d’un. Fan activitats de les que destacaríem les presentacions de llibres d’autors que s’auto-publiquen, o d’editorials petites. El nom és contundent, no deixa lloc a dubtes, i qui no ho fa per aquesta quantitat! Com repeteixen, Book & Roll! El seu Facebook.


Pequod
Milà i Fontanals, 59 – 08012 Barcelona
Tel: 935 183 384
Metro: Joanic – GRA
www.pequodllibres.com pequodllibres.wordpress.com
NARRATIVA, LLIBRE VELL
______________________________________________________

Un lloc que s’està fent molt popular entre els veïns, perquè la narrativa interessa a tothom, i ells en saben un munt, l’han triada curosament posant el focus a les editorials independents i es bolquen en l’atenció al client, lluny de les grans vendes i massifcacions. També és una història de reinventar-se i d’arriscar-se amb el que a un li agrada. Pel que fa al llibre vell, sovint apareixen algunes joies, perquè la mateixa seriositat els empeny a fer la tria. L’espai és molt confortable, convida a buscar i mirar, a assistir al clubs de lectura, tallers i presentacions, als concerts acústics… Es diria que el valent esperit del capità Ahab està fent-nos companyia. Estan també al Facebook


La Parada
Mercat de l’Abaceria de Gràcia parades exteriors 14 i 15 (Torrijos amb Travessera de Gràcia)
Metro: Fontana, Joanic – GRA
llibres@laparada.org
www.laparadallibres.org      www.laparadallibres.org/ca/blog
LLIBRE INFANTIL, LLIBRE IL·LUSTRAT, FOTOGRAFIA
______________________________________________________

Parlen del llibre com objecte. Per què? Doncs perquè els documents que ens ofereixen són llibres il·lustrats infantil i d’adult, poesia, llibre d’artista, il·lustració i galeria de fotografia, tot triat amb molta cura, amb il·lusió, i jo afegeixo, bon gust. En un temps que la lectura es pot executar amb diferents mecanismes, l’aposta per la matèria prima del llibre imprès, és a dir, ell mateix:  el paper, el tipus, la tinta i el relligat, és un fet que no deixa indiferent. És un lloc apropiat per a aquells que ensumem els llibres, com dic i repeteixo, pels que encara valoren l’objecte.
Recomano fervorosament llegir i veure l’apartat Nosaltres del bloc. A més, tenen web, bloc i es pot comprar en línia. I des d’una parada de mercat! Molt bé per haver dit tantes vegades: T’imagines…. i fer-ho.

Kowasa
C. Mallorca 235 – 08008 Barcelona
Tel. 932 158 058
Metro: Diagonal i Provença – EIX
info@kowasa.com
www.kowasa.com
FOTOGRAFIA
______________________________________________________

Tenir una llibreria com aquesta és un veritable luxe. Es fa difícil de dir que és la millor llibreria especialitzada de Barcelona, però tampoc es pot deixar de dir-ho. Kowasa és una llibreria especialitzada en llibres de fotografia. El fons de llibres és immens, 14.000 aproximadament, la classificació encertada: monografies per fotògrafs; diversos fotògrafs s’ordenen per tema. Fotografia per segles. Nusos. Eròtica. Exposicions. Natura i fauna. Tècnica. Edicions especials per a col·leccionistes. Revistes tècniques estrangeres. Revistes de moda i reportatges. Llibres descatalogats. Ofertes pròpies o dels fons de les editorials.
El tracte expert i l’ambient relaxant per a una clientela de fotògrafs, estudiants, agències de publicitat i biblioteques especialitzades.
El llibre de fotografia resplendeix en aquest espai. La singularitat del llibre de fotografia s’hi fa del tot evident. La imatge mostra les infinites potencialitats, estem penetrats per milers d’imatges fotogràfiques, com ho estem per milers de músiques, i aquí, només d’alguns poemes, a altres països els nens els aprenen de memòria, una aptitud ara molt menyspreada. Un detall important: hi domina el llibre amb fotos en blanc i negre, una debilitat personal.

La web és molt completa, clara i reflecteix el fons i l’ordenació de la llibreria. Hi editen un butlletí setmanal de novetats, per a tots els clients que el vulguin rebre, així com notícies del món de la fotografia en general. Es pot fer compra en línia.
Fundada l’any 1986 pel belga Hubert de Vangen fins aquest julio ha tingut oberta al primer pis de la finca una galeria d’exposicions de fotografia, les mostres de la qual estaven a l’altura de la qualitat de la llibreria. Un espai molt acollidor, per practicar gimnàstica visual, que ja ens ha avisat per diferents mitjans que està en perill.


Musical Emporium
La Rambla, 129 – 08002 Barcelona
Tel. 933 176 338
Metro : Catalunya – CV
www.musicalemporium.es/
MÚSICA
______________________________________________________

Fundada el 1900, ja és la tercera generació que regenta I. Llovet y Cia, S.C., la botiga de partitures de dalt de tot a la Rambla, que va ampliar l’oferta amb instruments musicals, discos i llibres. L’espai és petit i l’oferta molt amplia, estem rodejats de música callada.


Star Books
C. Dante Alighieri, 66 – 08032 Barcelona
Tel. 934 290 432
Metro: CarmelHG
GENERAL
_____________________________________________________________________

En un entorn molt atrafegat de veins que van o venen de fer les compres en una zona molt comercial, hi ha aquesta petita llibreria que ofereix les darreres novetats més populars i llibre infantil.


Llibreria Millà
C. Sant Pau 21 – 08001 Barcelona
Tel. 933 186 236
Metro: Liceu – CV
llibreriamilla@hotmail.com
Web del Gremi de llibreters de vell
TEATRE, LLIBRE VELL, LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

La llibreria fou fundada el 1901 per Lluís Millà i Gàcio fill del llibreter ambulant i ex prestidigitador, Melcior Millà. Al fundador de la llibreria, el seguí el seu fill Àngel Millà i Navarro, autor del llibret Libreros y bibliófilos barceloneses del siglo XIX, editat amb motiu de la cinquena Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern el 1956. A aquest darrer el succeïren el seu fill i, actualment, el seu net ambdós de nom Lluís. En total cinc generacions de llibreters, el que fa de ben segur, de la llibreria Millà una de les més antigues de la ciutat. Venien també producció pròpia, com per exemple els llibrets del tipus “El català mare de totes les llengües”.
Especialitzada en publicacions de teatre, textos teatrals, tot i que ara no s’hi arrisquen tant, i del que ells mateixos n’han estat editors i prestataris a les companyies des dels inicis, però també programes i cartells, i literatura catalana i espanyola. A més tenen llibres d’altres generes a les fires. Podeu llegir l’ampli, i amè, relat que Jaume Passarell fa de can Millà a Homes i coses de la Barcelona d’abans (Editorial Pòrtic, Barcelona 1968). Posen parada al Mercat de Sant Antoni els diumenges.


Negra y Criminal
Carrer de la Sal, 5 – Barcelona 08003
Tel. 932 955 922
Metro: Barceloneta – CV
info@negraycriminal.com
www.negraycriminal.com   negraycriminal.wordpress.com
NOVEL•LA NEGRA
______________________________________________________________________

S’inaugurà el 4 de desembre del 2002 al bell mig de la Barceloneta, Negra y Criminal és una llibreria petita, però plena de llibres i, per damunt de tot, plena de vida. La Montse Clavé i en Paco Camarasa en són l’ànima i el cos. Ho són tot. Ella una entesa en còmics i en cuina, ell un home que en el món del llibre ha fet de tot. Hi estan totes les tardes i el dissabtes al matí per rebre i atendre, per telèfon i internet, a tots els aficionats a la novel•la negra de Barcelona i tots els que de la resta d’Espanya no poden evitar passar-hi, si estan a prop.

Hi trobareu de tot, novetats, edicions clàssiques, llibres antics… organitzen premis, i són els promotors de la setmana BCNegra. La Montse i en Paco tenen molts amics, només us cal veure a la seva web l’apartat Nos visitan i el seu bloc, però hi ha dos puntals que hi presenten els seus propis llibres, els dels altres i més. Són en Francisco González Ledesma i l’Andreu Martín que animen les nombroses trobades que promou la llibreria, sonada la musclada pels amics el dissabte al migdia. De visita obligada encara que no sigueu uns fanàtics de la novel•la negra i/o criminal.

Han iniciat un club de Cómplices per poder continuar disparant, es a dir, per ajudar a mantenir-la oberta. Com a referent al barri i com a llibreria especialitzada, els veïns i lectors ho haurien de fer possible.


Happy books. La Formiga d’Or
Portal de l’Angel, 5 – 08002 Barcelona
Tel. 933 023 942
Metro: Catalunya – CV
lahormigadeoro2@happybooks.com
happybooksoro.jimdo.com
GENERAL, RELIGIÓ
______________________________________________________

La Formiga d’Or desprès d’una llarga història ha esdevingut des del 2001 una llibreria de llibre actual i d’oferta. Com la resta dels altres ja desapareguts Happy Books ofereix stocks a bon preu, les novetats editorials més comercials, les quals les disposa en grans piles a l’entrada com a reclam ben cridaner. A l’interior l’ordre i classificació estan garantits
Però la secció que la diferencia, li dona el caràcter de llibreria especialitzada i que la fa important en aquest aspecte, és la secció de Bíblies, tant per la tria de les edicions, com pels formats, preus, extensió, edats, etc…
Dins d’aquest àmbit l’ordenació de l’espai i dels llibres es concreta amb llibre infantil, autors consagrats, vides de sants, Evangelis, Bíblia. També tenen suport CD i DVD, motius i objectes litúrgics i pel culte. El tipus de públic és aquell interessat en la religions cristianes, ja sigui perquè n’és practicant o perquè n’és un estudiós. No tenen pàgina web, però si un facebook.


Syndrome Imaginaria
Arago, 108 – 08015 Barcelona
Tel: 935 307 836
Metro: Urgell – EIX
syndromeimaginaria@gmail.com
syndromeimaginaria.tumbrl.com    syndromeimaginarioblogspot.com.es
LLIBRE IL·LUSTRAT
_____________________________________________________

M’ha costat decidir aquesta especialització. Llibre il·lustrat sí, però també el tridimensional, i contes fantàstics i llibres màgics, també n’hi diuen pop-up, tot això i més. Ja el nom escollit del local és una manera d’avisar-nos, i en llatí. Començaré per dir que els llibres són preciosos, en el sentit més literal, la imatge i el disseny manen, estan per magnificar la història, els llibres et criden. Ha de quedar clar que no és una llibreria infantil, busca aquells adults que s’impliquen i volen compatir l’experiència amb els més petits.

A part d’això, fan un munt d’activitats, signatures i xerrades amb autors i il·lustradors, òbviament, però també tallers per fer nines, cursos de retallables, de cal·ligrafia itàlica, japonesa… clubs de lectura juvenil… la pàgina i el bloc no estan pensats per mostrar el catàleg del que tenen, es que s’hi ha d’anar i ensumar les tintes… i estan al Facebook.


Llibreria Gibernau
C. Aribau,24 – 08011 Barcelona
Tel. 934 511 175
Metro: Universitat – EIX
llibreria@gibernau.net
www.gibernau.net
LLIBRE VELL
______________________________________________________

Jordi Gibernau, enginyer i industrial tèxtil, era, per sobre de tot, aficionat als llibres. Va començar amb una parada al mercat de Sant Antoni el 1984 i d’allà va passar al carrer Diputació, prop dels pavellons Palau i Dulcet on va obrir la seva primera llibreria i va acabar abandonant el sector tèxtil. Gibernau va morir el 2004 i va prendre la direcció del negoci la seva vídua, Marta Moreno.
El fons de la llibreria és variat, encara que es pot dir que Catalunya n’és un dels temes dominants als seus prestatges, així com la literatura catalana. També hi són molts presents els llibres d’història.

El catàleg que hi ha al portal, que no està gaire desglossat, de la llibreria també està a Iberlibro i a figura a Uniliber, i també té un bloc i el Facebook, on recomanen altres llibreries i botigues d’antiquari.


Sex Books Egea
C. Diputació, 224 – 08011 Barcelona
Tel. 933 178 939
Metro: Universitat – EIX
egea@sexshopegea.com
www.sexshopegea.com
PORNOGRAFIA
______________________________________________________

Salvador Egea Feliu, llibreter de vell, i fill de llibreter de vell, prové dels antics pavellons de llibres vells de les Drassanes (Mercat de Santa Madrona) des de l’any 1928. Aquests pavellons, reduïts, es varen traslladar al carrer de Diputació, entre Aribau i Balmes amb el nom de Pavellons Antoni Palau i Dulcet, que com ja hem dit no en queda ni una.
Els Egea tenien quatre parades, que ja varen ser rescatades, és a dir derruïdes fa temps. Es varen instal•lar al mateix carrer Diputació, obrint un sex-shop, en el qual es manté una secció de literatura pornogràfica, gènere que ja des de l’època dels barracons de les Drassanes ja tocava, com tants d’altres.
La imatge, com en molts d’altres camps, ha desplaçat la lectura. Aquesta llibreria, en mig de cabines, pel•lícules i d’una gran quantitat d’objectes  relacionats amb el sexe, manté una secció de llibres de literatura i d’imatges pornogràfiques. La literatura prové d’edicions externes o pròpies, Egemar Editores, que reprodueix llibres antics, Las alegres colegialas de Ricard Opisso, entre d’altres.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: