Pàgina d'inici » Sant Antoni

Sant Antoni

capitan trueno2Fotografia Mercat de Sant Antoni 
Apps-Google-Maps-icon

Plànol

No voldria començar la presentació d’aquesta pàgina sense parlar de la Fira Dominical del Mercat de Sant Antoni, retrobada a l’enclavament del “nou” Mercat, que ha obert les portes el maig de 2018. Els TBO, els còmics, els llibres, les postals, els cartells, els cromos… han tornat al remodelat exterior del Mercat. Algunes de les llibreries que cito en aquest bloc han tingut o hi tenen parada. A la seva web, cada llibreria inclou el número de parada i la seva geolocalització.

Com a curiositat també us ofereixo una versió actualitzada del dia a dia


Barataria
Tamarit, 99 – 08015 Barcelona

Metro: Poble Sec
GENERAL
______________________________________________________

Una bona editorial, eclèctica diria jo, amb llibres molt ben escollits que crea un fons divers i sovint únic. Ara ha obert una llibreria que qualifico de general, amb la pretensió d’arribar a oferir 8.000 títols, que vagin dirigits als lectors habituals i a fer-ne de nous, tinguin l’edat que tinguin i els moguin les més diverses dèries. A part d’això Carola Moreno està interessada en activitats implicades en el barri. Té a tocar la Biblioteca Joan Oliver i altres llibreries, la qual cosa s’ha de considerar molt positiva perquè crea un entorn d’interessos comuns. Facebook


La Bola
Sepúlveda, 184 – 08011 Barcelona
Tel. 934 266 396
Metro: Universitat
labolaweb@hotmail.com
www.todocoleccion.net/tienda/labolacasausher
LLIBRE VELL, COL·LECCIONISME
______________________________________________________

Oberta el 1994 per un aficionat als papers vells, que va començar als Encants, i que encara buida pisos, assisteix a fires i revisa el Mercat de Sant Antoni els diumenges.
Ofereix quantitats ingents de contes, còmics, literatura, llibres de text, de cuina, de mobles o d’arquitectura, publicitat, postals, cartells, novel•la gràfica i bèl·lica des dels anys 30 als 50, memorabilia de cinema, col·leccions de cromos, retallables i un llarguíssim etcètera.
Tot i l’aparença d’amuntegament, només cal saber els criteris d’ordenació i anar buscant i regirant. Ressaltem un apartat que inclou els llibres que fan referència a Espanya, ordenats per províncies, i els de Catalunya ordenats per comarques, i allà s’hi pot trobar de tot. Es un d’aquells llocs que pots entrar a buscar-hi alguna cosa en concret, o no, i segur que ens surts amb una de diferent.
Un dels llocs preferits del Terenci, a on s’hi passava estona remenant, sobretot entre tot el material sobre cinema.


Llibreria Byron
Casanova, 32 – 08011 Barcelona
Tel. 936 313 862 i  649 38 11 13
Metro: Universitat
info@llibreriabyron.com
https://llibreriabyron.com/
GENERAL
______________________________________________________

En plena pandèmia del 2020 un altra llibreria obre les portes (Ona, Saturnàlia i la KBr de la Fundació Mapfre ja ho han fet poques setmanes o mesos abans) i ho fa amb la decisió d’oferir un espai important per als lectors. La Byron, com aviat l’anomenarem, és una llibreria general, on la literatura, la història i les ciències socials hi tenen un protagonisme buscat. Ara bé, el terme ‘espais’ vol dir un lloc on s’hi podran programar moltes activitats, perquè el local ho permet i s’ho val. Els primers dies tots anem a mirar, i comprar, mentre ells encara posen en ordre uns metres quadrats que seran molt acollidors, segur. Ara, només cal agafar un bon rumb i saber combinar novetats i llibres de fons, i programar amb ‘salero’.  De moment, les prestatgeries de llibres infantils i juvenils estan classificades per emocions. Touchée.


Llibreria Calders
Passatge Pere Calders, 9 – 08015 Barcelona
Entrada pel C. Parlament, entre Comte Borrell i Viladomat
Tel. 934 427 831
Metro: Poble Sec
info@llibreriacalders.com
HUMANITATS
______________________________________________________

On hi havia una fàbrica de botons, i ben a prop d’on vivia Pere Calders, han obert una llibreria, amb molt de gust i respecte a les parets, amb voluntat de donar servei al barri i als lectors en general, ja que es tracta d’una llibreria amb fons, tot oferint un conjunt triat de novetats en diversos idiomes, llibres de fons consolidats, i, sobretot, potenciant als autors locals. Així, Abel Cutillas i Isabel Sucunza han habilitat dos espais, un dels quals el destinen al “coworking” per a aquelles persones que treballen en el sector del llibre des de casa i necessiten un lloc de trobada. Organitzen tota classe d’esdeveniments per convertir-la en un focus cultural viu, amb l’ajut del proper Bar Calders. També mantenen un Facebook molt actiu, per tal d’informar-nos puntualment del què es cou a La Calders, que és una llibreria especialitzada en llibres, alerta, la definició és seva. Una llibreria confortable, la simplicitat, sempre ho és, aquesta és meva. Obren els diumenges i festius.

No espereu trobar rètols que us indiquin les matèries, no, aquí els llibreters volen treballar de valent, i guiar-vos en els vostres cerques. Els llibres estan disposats per nom d’autors segons el gènere al que ens dirigim, prescindint de la llengua, originals i traduccions junts.

Amb l’experiència que ja van adquirint (juny 2018) han elaborat un primer Informe.


Dismar Llibres
Ronda de Sant Pau, 25 – 08015
Tel. 933 296 547
Metro: Paral•lel
dismar@dismarlibros.com
https://www.paginasamarillas.es/f/barcelona/dismar_008189649_000000001.html
LLIBRE EN XINÈS, LLIBRE EN RUS, LLIBRE EN JAPONÈS
______________________________________________________

El 1982 Marcel Segura va obrir una llibreria al número 4 de la Ronda de Sant Pau fonamentada en el llibre de procedència soviètica. El mateix nom de la llibreria jugava amb l’equívoc DIStribuciones MARcel/MARxistes. Hi havia llibres de tots els temes propis de les edicions en espanyol de la URSS, política i economia, escacs, ciència i, especialment, llengua russa.

A hores d’ara, Teresa, la filla de Marcel, a la nova adreça, s’ha decantat cap a la temàtica global xinesa (medicina, arts marcials, llengua, història…) sense abandonar del tot el textos per aprendre el rus i ampliant importacions dels USA i d’Austràlia. Podem comprar en línia gràcies a una pàgina de novetats i una altra de matèries. Durant un bon temps va ser un dels pocs recursos per obtenir, no sense moltes dificultats, libres de la Xina.


Ediciones Arrahona
Casanova, 3-5 – 08011 Barcelona
Tel. 934 235 730
Metro: Universitat, Sant Antoni
arrahona@edicionesarrahona.com
www.edicionesarrahona.com
LLIBRE DE TEXT
_____________________________________________________

Llibreria al servei de tota la comunitat educativa, amb l’oferta dels llibres de text de qualsevol editorial. Llibreria al servei de tota la comunitat educativa, amb l’oferta dels llibres de text de qualsevol editorial. Abans se’ns oferia com Llibreria Rumen, que està vinculada a aquesta editorial. A la seva pàgina web actual ofereixen informació sobre les editorials que serveixen, enllaç que especifico, i accés al ISBN. Es el bloc el que especifica les condicions de venda per a particulars i llibreries.A la seva pàgina web actual ofereixen informació sobre les editorials que serveixen, enllaç que especifico, i accés al ISBN. Es el bloc el que especifica les condicions de venda per a particulars i llibreries.


Fenix Comics
Floridablanca, 125 – 08011 Barcelona
Tel.  633 29 73 71
Metro: Sant Antoni EIX
https://www.facebook.com/CarlosPlaybook/
CÒMIC
______________________________________________________

Nova botiga de còmic on hi havia la Studio Comics que havia obert el 2004, i que l’expliquem a les desaparegudes. Des del 2016 també hi tenim bàsicament còmic de novetat, també per encàrrec amb certs descomptes, concursos i jocs per arribar al públic del barri. Un públic que ja estava acostumat a tenir un bon servei a les seves aficions, i que està bé que ho pugui seguir gaudint, encara que sigui amb una altra direcció. Ja ha fet un trasllat al mateix carrer.


Llibreria Free Time
Comte d’Urgell, 32 – 08011 Barcelona
Tel. 933 017 482
Metro: Sant Antoni, Urgell
info@freetimebcn.com
freetimekiosko.blogspot.com.es
QUIOSC, GENERAL
______________________________________________________

Alguns anys a la Rambla, ara a Sant Antoni. Ells mateixos ja s’anomenen quiosc, i ho és i molt ben assortit de revistes de totes les tendències i en diferents idiomes. La ubicació d’abans ho requeria, i sembla que segueix la mateixa línia. L’apartat de llibre conté bestseller i les darreres novetats més buscades, també en diverses llengües.


Gadial
Ronda Sant Pau, 65 – 08015 Barcelona
Tel. 934 421 408
Metro: Sant Antoni
www.lasguias.com/gadial/
LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Llibreria-papereria des del 1987 de gran volum de gir en les prèvies a l’inici de curs. Es tracta d’una llibreria especialitzada en llibres de text de primer i segon ensenyament. La seva àrea d’influència sobrepassa el municipi de Barcelona.


La llama store
Villarroel, 34 – 08011 Barcelona
Tel.
Metro: Sant Antoni, Urgell
lallamastore@gmail.com
https://lallamastore.com/
HUMOR
______________________________________________________

Especialitzada en humor, per tant, no només llibres, que n’hi ha molts, també gadgets, objectes diversos, art, exposicions, cursos de monòlegs, entre altres, i moltes activitats. Realment el ventall és ampli com per donar satisfacció a un públic molt heterogeni. Això de l’humor és inabastable i molt personal, es qüestió de buscar i triar. I si no hi trobes res, potser ens estem perdent alguna cosa?


Loring-Art
Floridablanca, 65-67 1er 1a – 08015 Barcelona
Tel. 934 120 108
Metro: Sant Antoni, Rocafort
info@loring-art.com
www.loring-art.com     www.loring-art.com/blog/
ART CONTEMPORANI, DISSENY
______________________________________________________

Un espai dedicat a l’art contemporani, més concretament, a la cultura visual contemporània, tot buscant una quota alternativa, en paraules d’Angela Loring, perquè de llibreries especialitzades en fotografia, arquitectura, etc. ja n’hi ha d’altres a la ciutat.
En una primera etapa, instal·lada a la Plaça Regomir, el 1991 quan només era Distribuciones Loring, van fer arribar al nostre mercat una sèrie de productes de disseny molt innovadors, aquesta és una de les seves premisses també avui: qualitat i enginy.
Des de 1996 es trasllada i s’afirma la voluntat d’anar destinada a un públic jove dedicat al disseny, que sap valorar l’originalitat. Lector potencial del 70% de llibres de llengües estrangeres, anglès principalment, que els brinda la llibreria amb una acurada selecció del fons, el qual podríem concretar sota les següents matèries: art contemporani en totes les seves disciplines, disseny, il•lustració dirigida als il·lustradors, moda.
Així pot mostrar avui més de 15.000 títols que donen pas decidit a l’art del segle XXI. La pàgina web permet la compra, i la descripció del catàleg està molt desenvolupada, per llibres, en dos grans apartats: artistes i moviments, i les diferents disciplines artístiques; per revistes, una breu selecció de títols. Alterna la venda de llibres amb les edicions auto produïdes, fanzines, llibretes. Disposa de facebook.

A maig de 2017 ha canviat d’ubicació passant del carrer Gravina, a la situació actual.


La panafricana
Marqués del Campo Sagrado, 13 – 08015 Barcelona
Tel. 931 64 54 90
Metro: Poble Sec
Facebook
ÀFRICA
__________________________________________________

Una nova llibreria especialitzada en Àfrica. Llibres d’autors de tot el continent. Al Facebook van notificant les novetats i les expliquen molt bé, que van des de la literatura fins l’economia o les ciències socials, el feminisme o l’antropologia. Una opció de recollir una temàtica geogràfica, històrica i sobretot social. Molt necessària.


Prole
Comte Borrell, 100 – 08015 Barcelona
Tel. 655 80 88 19
Metro: Urgell

https://www.prole.cat/
LGTBI
__________________________________________________

Prole és un espai de llibres i un punt de trobada cultural on es combat el masclisme, el racisme i el feixisme. Feia anys que l’Anna Navío, la seva fundadora tenia clar que un dia o altre donaria el pas per a un projecte com aquest,  i ara és una realitat compartida. Hi trobareu llibres nous i de segona mà, especialitzats sobretot en les perspectives transfeminista, antiracista i LGBTI. Ja han fet concerts, recitals poètics i micros oberts, i tenen previst fer tallers i cursos. En el temps que porta oberta, la Prole ja s’ha erigit com un autèntic espai de llibertat i cooperació. L’espai que ara ocupen havia estat la seu d’una llibreria especialitzada en escacs, la llibreria Catalán.


Promarex. Llibreria de la Imatge
Sepúlveda, 87 – 08015 Barcelona
Tel. 932 925 198
Metro: Rocafort, Sant Antoni
llibreriadelaimatge@gmail.com
www.promarex.com      promarex.wordpress.com    llibreriadelaimatge.wordpress.com
CINEMA, LLIBRE IL·LUSTRAT, NARRATIVA
______________________________________________________

Des del nen interessat en el manga, fins al cinèfil jubilat, aquest és el ventall de clients que s’hi arriben. Tot i estar especialitzada en cinema i il·lustració, i ser importadors i distribuïdors per a Catalunya i Balears, no han deixat del tot el fons de novetat de narrativa espanyola. També fan de distribuïdors de certes editorials nacionals, com Sílex, o internacionals com  la cubana Pliegos, entre d’altres.
El fons especialitzat agrupa llibre tècnic, històric, biografies, il·lustradors consagrats, novetats de còmic nacional tot en un ampli ventall. DVD, BSO molt triades i pel·lícules dels grans clàssics i estrenes. També hi ha un espai pel marxandatge.
La pàgina web dona molta informació i possibilitats de consulta, i és una eina per conèixer el seu catàleg, i les novetats, si es vol, diàriament, i per comprar. El bloc ho és  per explicar millor les novetats, o les sèries i les activitats que organitzen. També estan al Facebook.


Re-Read. Llibreria lowcost
Gran Vía de les Corts Catalanes., 564 – 08011 Barcelona
Metro: Urgell
Tel. 93 453 53 09
granvia564@re-read.com
www.re-read.com/
SEGONA MÀ
_____________________________________________________

Els propietaris d’aquestes llibreries, 5 ja a Barcelona ciutat, i d’altres ja per l’estat, són nets del fundador de l’Editorial Juventud, José Zendera l’any 1923. Tots ells, treballant durant anys dins el món del llibre, per exemple l’antiga llibreria Baïbars, que ara és una altra Re-Read (Muntaner), van decidir emprendre aquesta peculiar aventura. I és que es tracta d’oferir els llibres per lots, a preus molt raonables, si tenim en compte que les llibreries estan molt endreçades i els llibres ben ordenats i en bon estat. Per tant hi ha una feina d’anar-los a buscar a qui se’ls ven, triar-los i posar-los on correspongui, traient, si cal el que ja fa massa temps que no surt. Amb aquests fan donacions a entitats que els vulguin recollir. 1 llibre 3€, 2 llibres 5€, 5 llibres 10€ són els preus que ens proposen.

La descripció és la mateixa per a totes les botigues (Granvia, Londres, Muntaner, Passeig de Sant Joan, Rosselló). La botiga que ens ocupa era una sex-shop de nom Harmony & Love, i la Lina ha aconseguit que l’harmonia molts antics clients ara també la trobin en els llibres, l’amor, ja és una cosa més de cadascú.


Restory                                                                                            
Comte Borrell, 133 – 08015 Barcelona
Tel. 931 192 154
Metro Rocafort

LLIBRE DE SEGONA MÀ
______________________________________________________

Una altra llibreria de segona mà, molt ben posada, ben pensats els detalls, al barri de Sant Antoni, ben a prop del Mercat dels diumenges. Es tracta bàsicament de narrativa, biografia, també infantil, i en diversos idiomes. Una aposta creixent a Barcelona. Estan entestats a donar més d’una vida al llibre, fet del tot lògic, que s’ha revifat com ho han fet altres postures estalviadores. Molta gent jove que va a buscar clàssics a bon preu i millor cuidats. Ja ho diuen ells Better than New.


Rocafort Modelisme
Gran Via de les Corts Catalanes, 436 – 08015 Barcelona
Tel. 934 252 550
Metro: Rocafort
info@rocafort.com
www.rocafort.com
MODELISME
______________________________________________________

En diríem paciència, minuciositat, pulcritud… hi ha qui es passa hores fent trens, doncs de ben segur que ha d’anar a aquesta botiga. A part de la secció de modelisme, el que ens ocupa, la bibliografia (llibres, revistes i DVD) procedeix majoritàriament d’Alemanya, Gran Bretanya, França i Suïssa, països amb una gran tradició.
Des del 1985 s’ha convertit en una botiga per a col·leccionistes, molts dels quals procedeixen d’una tradició familiar i voregen o superen la cinquantena. Aquests clients reben un tracte molt personalitzat i poden tenir subscripcions obertes a novetats i a revistes especialitzades.
A través d’una pàgina web molt elaborada es ven a tot Espanya, i s’ha convertit en el lloc de referència per a aquest tipus d’aficionats.
El cotxe estàtic també hi té representació, amb la importació de revistes com a bibliografia principal, sense arribar al grau d’especialització del tren.


Terranova

Comte Borrell, 99 – 08015 Barcelona

Tel. 615 55 40 11

Metro: Rocafort, Sant Antoni – EIX

info@terrranova.com

https://terrranova.com/

ART CONTEMPORANI, AUTOEDICIÓ

_______________________________________________________

On hi havia la botiga dels Calçats Lluch, des de 1900, ha obert aquesta llibreria de fons d’art contemporani, d’editorials internacionals i nacionals, però molt especialitzades i no fàcils de trobar. Amb elements de l’antiga botiga modernista també té un petit espai d’exposicions, i en un aparador s’hi exposaran mensualment obres d’artistes. Terranova havia estat des de 2013 una productora i desprès una editorial.


Torradas
Manso 62 – 08015 Barcelona
Tel. 934 418 849
Metro: Sant Antoni i Poble Sec
www.santantonibcn.com
GENERAL
______________________________________________________

Tocant al Mercat de Sant Antoni hi ha l’establiment que el 1942 va obrir un comerciant procedent de Calaf, després d’haver venut llibres als pavellons de les Drassanes.
Una clàssica del barri, es fa difícil de dir quina mena de llibres hi ha en aquest establiment que anuncia que ven, a més de llibres, material de papereria, regals, motxilles, jocs i postals. Es cert que pel que fa a restes d’edicions ho exposa i ven a la propera Carrer de l’Oci.


Universal
Ronda Sant Antoni, 9 – 08011 Barcelona
Tel. 934 433 268
Metro: Sant Antoni
univers@universal-comics.com
www.universal-comics.com          universal-comics.blogspot.com.es
CÒMIC, CIÈNCIA FICCIÓ, TERROR, FANTASIA
______________________________________________________

Germana petita i veïna de la Newton. Petita perquè va néixer desprès, el 1995, i perquè es dedica només a llibre nou. Aquestes dues llibreries, que pertanyen al mateix grup, han estat impulsades per Fernando Velasco. També són presents els diumenges al Mercat de Sant Antoni, ben a prop dels dos establiments.
Novel•la de terror, fantasia, ciència ficció, jocs de taula i de rol, joc d’ordinador i de còmic, però el que més destaquen és el còmic americà i d’altre més general, que és el que la botiga i la pàgina web més venen. Ben situada i més comercial que la Newton, que atén més als col·leccionistes.
Serveixen a tot Espanya i els clients poden mantenir-se al dia a través de les actualitzacions i subscripcions que des de la botiga o de la mateixa web els proporcionen. A la web poden crear un compte i guardar informació de les compres efectuades. La pàgina possibilita també la cerca per editorials, per les diferents categories i suports, inclou novetats, ofertes i venda de col·leccions completes, així com una bona cerca avançada. A ressaltar la possibilitat d’engrandir, per part de l’usuari, la base de dades de links especialitzats. També estan al Facebook.


ensaimadaFotografia  Nick Helgeson

Apps-Google-Maps-icon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: