Pàgina d'inici » {Els Districtes} » Sant Martí

Sant Martí

poblenouFotografia Barcelona VeoDigital

Apps-Google-Maps-icon


20 llibreries

Abacus – Outlet
Perú, 186 – 08020 Barcelona
Metro: Bac de Roda – SM
botigaperu@abacus.coop
abacus.coop
RESTES D’EDICIÓ
______________________________________________________

Espai ampli destinat a restes d’edició pel que fa a llibres, i a d’altres materials a molt bon preu.


Abacus – Universitat Pompeu Fabra
Campus de la Ciutadella – Edifici Roger de Lluria
Ramon Trias Fargas 21 – 08005 Barcelona
Tel. 932 213 542
Metro: Ciutadella-Vila Olímpica
upf@abacus.edu
Web UPF
HUMANITATS, CIÈNCIES SOCIALS
______________________________________________________

En aquest establiment, obert el 2002, la llibreria és limitada, si tenim en compte la dimensió actual de la Pompeu Fabra. L’oferta intenta cobrir la demanda docent, amb alguns llibres més de lectura.


Alcampo Diagonal Mar
Centre Comercial Diagonal Mar
Avinguda Diagonal 3-35 – 08019 Barcelona
Tel. 933 562 000
Metro: Selva de Mar
www.alcampo.es
GENERAL
______________________________________________________

L’estratègia comercial d’Alcampo, pel que fa a llibres, difereix dels altres hipers de Barcelona. El fons de llibres es renova, però no hi ha ofertes de temporada (llibre escolar, vacances,…). Sí hi ha, però, ofertes de les editorials (de Planeta en llibre de butxaca, per exemple). Hi domina la novel•la, el llibre de butxaca, el llibre infantil. Hi ha també un apartat de llibre en anglès.


Carrefour Glòries
Centre Comercial Glòries
Avinguda Diagonal, 208 – 08018 Barcelona
Tel. 902 202 000
Metro: Glòries
www.carrefour.es
GENERAL
______________________________________________________

Que els hipermercats venguin a Espanya més de 14 per cent dels llibres és una xifra que sorprèn. Encara més, vistos els espais que hi dediquen, que, com en aquest cas, es tracta d’un espai reduït. Hi ha els best-sellers i llibre de butxaca i infantil tot l’any, però temporades canvia l’oferta, llibre escolar, quaderns d’estiu, mapes i llibres de viatge.


Comics Aventura
Rambla Guipúscoa, 13 – 08018 Barcelona
Tel. 933 087 047
Metro: Bac de Roda
https://comicsaventura.com/
CÒMIC
______________________________________________________

Des de 1994 només còmic en castellà o català, i només material imprès. L’americà s’importa per encàrrec i d’encàrrecs en poden tenir de tot arreu, fins i tot d’Andorra, per tant el seu públic, tot i ser de totes les edats i habitual, sovint es tracta del col·leccionista. Tenen Facebook.


Libreria Desnivel a Climbat
Gabriel y Galan, 3 – 08026  Barcelona
Tel. 932 478 413
Metro: El Clot
magnesi@climbat.com  
www.libreriadesnivel.com
www.climbat.com
MUNTANYISME
______________________________________________________
Climbat és un rocòdrom i te diferents centres. Centres on hi van els que volen aprendre a fer escalada o a entrenar-se els que en fan normalment. Funciona des de 2006 i, en aquest espai, ofereix una petita secció de llibres procedents de la Libreria Desnivel, un gran espai molt especialitzat de Madrid. D’aquí que es puguin demanar directament a aquesta llibreria, la qual ens ofereix un ventall molt més extens del que pot tenir la sucursal de Barcelona.
Lògicament la clientela és molt específica i consumeix llibres, en diferents llengües, i DVD, procedents dels EUA, tant de muntanya, en general, com manuals d’escalada, de rappel, de tècniques i entrenaments, en particular. També hi ha guies, mapes, llibres de rutes, novel•les i biografies.


EscaciMat
Marià Aguiló, 67 – 08005 Barcelona
Tel. 933 096 565 / 663 296 015
Metro: Poblenou – SM
tienda@escacimat.com
https://tiendaajedrezescacimat.es/ca/#
JOCS DE TAULA, ESCACS
______________________________________________________

És una empresa que ensenya a jugar als escacs a les escoles fa molts anys,  i des de fa poc temps va decidir obrir una botiga online per vendre bàsicament tot el que pertany al món dels escacs i d’altres jocs, llibres també. Es per aquest motiu que l’afageixo a aquest bloc.


Llibreria Etcètera
Llull, 203 – 08005-Barcelona
Tel. 933 093 436
Metro: Poblenou
som_llibreria_etcetera@yahoo.com
www.etc-llibres.com
GENERAL, HISTÒRIA
______________________________________________________

començant amb aquests tres punts els autors els han fet dedicatòries, moltes al llarg dels anys. Es tracta d’una llibreria no de barri, sinó que fa barri, el Poblenou, que està al costat de la gent i de les seves inquietuds ciutadanes. A la seva web això queda ben palès, com també ho és que saben arribar al públic creant curiositat pel que venen i per totes les activitats que organitzen, de fet, formen part de tot un conjunt d’entitats al voltant de la cultura i de les aspiracions dels veïns. Val la pena també la consulta de la pàgina web per tenir accés a diferents apartats, no tant bibliogràfics com d’associacionisme.
A més a més de ser una llibreria destinada a abastir les necessitats dels lectors, encara conserven un petit apartat sobre els indis americans des de fa molt temps, diríem que ha estat un clàssic, tot i que l’oferta editorial ha minvat molt. En el que són especialistes és en el Poblenou, en  la història del barri, n’és tot un referent, i als seus responsables se’ls endevina una gran professionalitat i il·lusió, això normalment té recompensa.
Han obert una secció de viatges literaris, i pots demanar informació a partir d’un formulari. Estan al Facebook


Fnac. Diagonal Mar
Centre Comercial Diagonal Mar
Avinguda Diagonal, 3-35 – 08019 Barcelona
Tel. 935 074 676
Metro: El Maresme-Fòrum
www.fnac.es
GENERAL
______________________________________________________

Coincidint amb la urbanització de la zona del FORUM es va obrir un tercer espai, amb les mateixes característiques dels altres centres. En aquest, però, hi ha la competència de l’Alcampo, una de les grans superfícies, les quals en els darrers anys han augmentat molt el volum de vendes en llibres Per donar unes xifres: del 4,6%, del total de les vendes de llibres el 2001, al 11,6% el primer trimestre del 2008. Aquestes grans cadenes, entre les quals hi ha FNAC, han passat, en el mateix període del 5,6% al 11,5%, d’increment de vendes, vegeu La Vanguardia, 11 de maig del 2008.


La insòlita

Carrer de la Ciutat de Granada, 76 – 08005 Barcelona
Tel. 930329159
Metro: Llacuna
llibreria@lainsolita.barcelona
https://www.lainsolita.barcelona/
GENERAL, FANTASIA, TERROR, FEMINISME
__________________________________________________

Una nova llibreria al Poblenou, pensant el el barri, però també exercint una certa especialització en llibres de terror i fantasia sobretot escrits per dones i cap a les dones. L’increment d’editorials en català que conreen aquest gènere fa palès que hi ha un públic que ho espera, i si és femení, aquesta és la seva llibreria. Els llibres i els segells editorials estan molt ben triats, amb primeres espases, però també amb autores emergents. A la pàgina web hi ha el catàleg ben especificat, que ofereix la compra en línia. També un blog on s’hi anuncien propostes diverses.


Librería KBr by Juan Naranjo KBr. Fundación Mapfre
Torre Mapfre. Avinguda Litoral, 30 – 08005 Barcelona
Tel. 93 356 80 21
Metro Vila Olímpica
libreria@juannaranjo.eu
kbr.fundacionmapfre.org
FOTOGRAFIA

______________________________________________________

Barcelona incorpora un nou centre d’exposicions de fotografia. La Fundació Mapfre ha canviat de seu (Torre Mapfre) i de projecte. Ha valorat el gran planter de grans fotògrafs que hi hagut des de sempre a Catalunya i ha decidit apostar per un espai on oferir el bo i millor de les seves col.leccions i les de centres d’arreu.

Fer menció a la llibreria és important, perquè Barcelona havia tingut una de les millors llibreries de fotografia d’Europa, l’enyorada Kowasa per tots els fotògrafs de l’Estat. Ara, sense un fons tan extens, el centre ofereix la possibilitat de trobar reunits llibres des de d’una vessant més històrica i de gèneres, no pas tècnica, però de gran qualitat. La porta Juan Naranjo, que també havia estat vinculat a Kowasa.


Llibreria de la Lluna
Dos de Maig, 213 – 08013 Barcelona
Tel: 693 91 79 70
Metro: Encants
llibreriadelalluna@gmail.com
SEGONA MÀ, NARRATIVA, HUMANITATS
______________________________________________________

Ja és tot un avis com es defineixen “una madriguera”. I tenint en compte les matèries que abasten ja podem suposar que trobarem molts llibres i molt ben triats. Són continuadors de la lllibreria del mateix nom que va tancar el 2016 al Raval, al carrer Ferlandina. Ara, a part de l’adreça fixa, estan a mercats i fires diverses, i a les xarxes. Vol ser punt de trobada de lectors, veins, i amb ells organitzar trobades per compartir lectures, propostes i algun vermut també. Podeu trobar més informació al seu Facebook

Lost Book. Librería Low Cost
Castella, 25-29 – 08018
Tel. 934 51 94 87
Metro: Poble Nou
lostbooklibreria@gmail.com
SEGONA MÀ
______________________________________________________

Al bell mig del Poblenou trobem aquesta llibreria que ofereix un bon contingent de llibres a preus entre 2 i 3 €, també amb ofertes per lots. Hi ha totes les temàtiques tant per adults com per a joves i nens, i els llibres estan en bon estat, molts d’ells ben recents. En aquests cas s’ofereixen a rebre llistes dels llibres que ja no volem. El seu Facebook.


Mr. Brown Store
Marià Aguiló, 82 – 08005 Barcelona
Tel. 933 095 924
Metro: Poblenou
mrbrownstore@gmail.com
CÒMIC
______________________________________________________

En ple centre comercial del Poble Nou hi ha un local que és llibreria i vídeo club alhora. Pel que fa al material imprès destacarem l’apartat de còmic: manga, americà, europeu i alguns descatalogats per a un públic bàsicament adolescent i col·leccionista, que demana per encàrrec. També té tot el merxandising i els DVD que el gènere produeix. L’altra part de la llibreria la formen revistes i llibres de novetats. Facebook


NoLlegiu
Pons i Subirà, 3 – 08005 Barcelona
Tel. 936 67 68 00
Metro: Llacuna
info@nollegiu.cat
www.nollegiu.cat    nollegiu.wordpress.com
HUMANITATS

______________________________________________________

Atenció, canvi d’adreça!!! La narració d’un feliç trasllat!!! En Xavier Vidal era alumne de l’Escola de Llibreria de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. I un cop acabats els estudis s’ha posat a la feina. I no s’hi ha posat per poc, muntant la seva pròpia llibreria, amb un nom que, com a mínim, no deixa indiferent. Ben a prop de la Rambla del Poblenou, un lloc comercial i de passeig, preveu oferir i orientar als seus veïns en les seves lectures, incidint en l’oferiment d’editorials independents. L’espai és molt agradable i endreçat, els llibres escollits, i li serveix per organitzar tota classe d’esdeveniments que representin un plus pel local i els seus lectors. Se li nota professió, il·lusió, i que està a l’última, també al Facebook, ah! i obre els diumenges.


NoLlegiu
València, 608 – 08026  Barcelona
Tel: 936 67 75 21
Metro: Clot
info@nollegiu.cat
https://www.nollegiu.cat/
GENERAL, HUMANITATS
______________________________________________________

La NoLlegiu del Poblenou s’ha expandit al Clot, i cóm ho ha fet!. Davant de tantes pors i desercions obligades, sovint per motius aliens a la lectura, la seva impecable trajectòria al Poblenou l’ha disparat a l’expansió i ha escollit bé el lloc. I es nota que l’experiència ja està feta d’abans: la prescripció lectora, l’ofici en definitiva, estan en el nucli d’aquest èxit. La llibreria pensada per fer lectors, que també obre els diumenges

Un local que han acondicionat perquè la gent s’hi senti ben acollida, pugui remenar, en fi, que hi pugui passar una bona estona. En aquests cas no és un trasllat, com van fer quan van obrir la Juanita, per tant no ha calgut una cadena humana per fer arribar els llibres. Han arribat en múltiples caixes i s’han ordenat majoritàriament per segells editorials, fet que haurem de veure cóm funciona. El que segur que funcionarà seran les moltes activitats i suggerències a les que ens tenen acostumats i que els veïns del Clot ho agrairan, segur. És una molt bona notícia. També ho és que tinguin una secció de llibre en gallec. Estàvem orfes des de que va tancar la Sargadelos.


Llibreria Numància
Clot, 184 – 08026 Barcelona
Metro: Clot
http://www.llibrerianumancia.com/
llibrerianumancia@gmail.com
GENERAL
______________________________________________________

Un establiment que ofereix material de papereria i objectes de regal molt ben assortits. La llibreria destaca per l’atenció que dispensen als clients a l’hora de trobar-los els llibres que demanen, i qualsevol mitjà és factible per fer una sol·licitud. El fons és llibre de novetat prou extens, important el llibre infantil, i també llibre de text. També tenen Facebook.


Pebre negre
Clot, 41 – 08018 Barcelona
Tel. 93 179 75 42
Metro: Clot
info@pebrenegre.cat
pebrenegre.cat
LLIBRE INFANTIL, GASTRONOMIA
______________________________________________________

Llibreria cooperativa del barri del Clot. Així es presenten i també com una recepta culinària. Un local molt ampli i lluminós que està pensat com un espai on es combinen diferents ofertes. Una llibreria que ofereix llibre infantil i llibre de cuina i sostenibilitat, i un “obrador” per fer presentacions de llibres i debats sobre els temes que ens suggereixen. La gastronomia com a part de la cultura ecològica.


La petita
Marià Aguiló, 115
Tel. 93 188 24 56
Metro: Poblenou
info@lapetita.com
www.lapetita.com
LLIBRE INFANTIL
______________________________________________________

Una llibreria que reuneix tot allò que pot ser explicat a un infant. Així, a part dels libres impresos distribuïts per edats i formats, molts en llengües estrangeres, se’ls pot explicar un conte, però també una recepta de cuina. Hi ha llibres parlats en CD i DVD. Sobre manualitats, llibres joguina, i un llarg etcètera. La parella que la porta ha sabut crear un món que afavoreixi el creixement adequat dels nens i nenes amb la implicació obligada i responsable dels pares, i la pàgina web és de gran ajuda. Expliquen la importància de la selecció acurada davant de l’allau de publicacions, per tal d’involucrar als petits amb el plaer de la lectura, literalment per “treure’ls de la tele”, d’aquí que la tria ha de reproduir altres escenaris, no el que es coneix com a llicències: Disney, Warner… Ells hi posen tallers de contes (de 6 a 12 mesos, de 12 a 36 mesos, a partir dels 3 anys…), teatre de titelles, i un apartat sobre criança i maternitat, el que faci falta i també el Facebook


Selecciones mágicas
Enamorats, 124 – 08026 Barcelona
Tel. 932 466 564
Metro: Encants
info@seleccionesmagicas.com
www.seleccionesmagicas.com
MÀGIA
______________________________________________________

Només entrar, ja perceps que allà hi ha una atmosfera diferent. El seu propietari, Josep Maria Llàcer, mag de professió i apassionat col•leccionista, que des de 1975 regentava una botiga de recursos molt diversos, hi té molt a veure. Ens explicava els diferents apartats, amb l’entusiasme de la persona que estima el que té entre mans. Ara ja ho fa el seu fill
Deixant de banda els estris, amb els quals ens hi podríem entretenir, badar i preguntar i centrant-nos amb els llibres i DVD, conclouríem que la immensa majoria són d’edició i producció forana. Les edicions són en anglès, francès i alguna cosa en italià. Nacionals hi ha dues editorials, Marré de Barcelona des de fa 50 anys i Páginas des de fa 15 anys a Madrid. Fins i tot les edicions o els DVD per a nens són en anglès, Juan Tamariz inclòs.
Col·leccionista de llibres, pòsters i objectes de màgia antics, compra a través de la web a tot el món, i podem donar fe que té, entre altres, llibres d’un valor que no desvelarem.
Tothom està tocat per la màgia, se’n diria màgia o il·lusionisme, si no fos així?


poblenou2Fotografia Elena Minguela
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: