Nou Barris

Arxiu Mncp.Districte Nou BarrisFotografia Ajuntament de Barcelona
Apps-Google-Maps-icon

6 llibreries

Abacus – Fabra i Puig
Passeig de Fabra i Puig, 196 – 08016 Barcelona
Tel.
Metro: Fabra i Puig
fabraipuig@abacus.coop
abacus.coop
GENERAL
______________________________________________________

Oberta el 2006, en una zona que en aquell moment era fluixa en equipament de llibreries, la de Sant Andreu constituïa tota una raresa i alhora tota una aposta de futur. Molta literatura, molt llibre infantil i juvenil, força d’història, llibre de turisme, de psicologia i de pedagogia. Avui ja en són unes poques més fent barri.


El Corte Inglés. Can Dragó
Passeig Andreu Nin, 51 – 08016 Barcelona
Tel. 932 439 000
Metro: Fabra i Puig
servicio_clientes@elcorteingles.es
www.elcorteingles.es
GENERAL
______________________________________________________

L’avantatge d’aquest establiment, en front dels altres que hi ha a la ciutat, és que és més petit, i que està allunyat del tumultuós centre. Fins i tot en dissabte s’hi pot caminar i comprar còmodament.
Tot i les dimensions que apuntem, la llibreria no és gaire diferent de les dels altres establiments. En aquest cas ressaltaríem una bona secció de diccionaris i de guies de viatge, per contra, la secció infantil i juvenil resulta massa breu. La resta, novetats de narrativa i d’altres disciplines, per bé que la secció de butxaca i certes col·leccions de literatura i història, suposem que per a escolars, també hi són presents.


L’encenall
Doctor Pi i Molist, 52 – 08016 Barcelona
Tel. 933 524 403
Metro: Llucmajor, Virrei Amat
lencenallbcn@gmail.com
https://www.serveisactius.cat/es/barcelones/libreria-nou-barris
GENERAL
______________________________________________________

Aquesta llibreria va obrir el 1964 ja amb la voluntat de donar un servei als veïns. I avui, desprès de canviar de propietari diverses vegades i d’estar situada en un barri ja ben comunicat i molt més endreçat que no pas als anys 60, segueix sent un punt de referència per als veïns i els escolars.
Miguel Angel Fraile manté una llibreria general, vinculada al barri, que a part de les novetats editorials i d’una part de papereria, està pendent del que necessiten els escolars, i garanteix un servei en 24 h.  Cal dir que ha optat per una mica d’especialització referent a teràpies alternatives i autoajuda.

Té un grup de lectura consolidat que es reuneix amb certa periodicitat i manté un bloc Lunes y libros


Jojos Llibres
Via Júlia, 48-54 local 2  – 08016 Barcelona
Tel.  931 718 373
Metro: Via Júlia
Info@jojosllibres.com
GENERAL, SEGONA MÀ
______________________________________________________

Aquesta nova llibreria ve a omplir un espai necessari al barri, en una zona molt comercial i de passeig, la qual cosa segurament ajudarà a la seva difusió entre els veïns.

En un ampli local de dues plantes se’ns ofereixen tota classe de llibres i d’activitats entorn a la lectura. A destacar l’outlet que funciona a partir de les donacions de lectors, i els guanys de les vendes dels llibres, que es revenen entre 1 i 3 €, es destinen a  donar suport a entitats del barri.

Els impulsors d’aquest projecte són els mateixos que els de Llibres Lliures, una altra iniciativa valenta i engrescadora que també treballa per fer arribar la lectura als sectors més populars. Aquí teniu el seu Facebook. Ens alegrem que aquesta tasca reculli fruits i els desitgem molta sort.

Si voleu més informació, podeu consultar aquest article o aquest de La Vanguardia


Personal Book
Emili Roca, 50 – 08016 Barcelona
Tel: 935 346 180
Metro: Fabra i Puig, Virrei Amat – NB
http://www.personalbook.info/index.php
personalbook.info@gmail.com
GENERAL, SEGONA MÀ
______________________________________________________

Aquesta petita llibreria, que just fa un any va obrir a una travessia del passeig de Fabra i Puig, ja s’està fent un lloc entre els veïnatge lector. El motiu és perquè s’ha proposat unes línies de venda molt concretes: les novetats, les més rabioses i les que potser allargaran una mica més la seva vida; llibres procedents dels exedents editorials, triats i a un preu més baix, encara que siguin nous, als quals evita la “trinxada” final; i llibre de segona mà procedent de particulars als quals se’ls retornarà, un cop valorats i venuts, el 50% de l’import.

Es curiós el prestatge que guarda els llibres demanats i reservats pels lectors, és un petit mosaïc de gustos i interessos. També organitza presentacions de llibres, alguns relacionats amb la història de Nou Barris, lectures de poemes, etc… Esta a la plataforma Uniliber. El seu  Facebook.

Es curiós el prestatge que guarda els llibres demanats i reservats pels lectors, és un petit mosaïc de gustos i interessos. També organitza presentacions de llibres, alguns relacionats amb la història de Nou Barris, lectures de poemes, etc…


Santos Ochoa
Fabra i Puig, 165 – 08016 Barcelona
Tel. 933 527 187
Metro: Fabra i Puig, Virrei Amat
https://www.santosochoabcn.com/
GENERAL
______________________________________________________

Les Librerías Santos Ochoa tenen seu a Logroño des de 1915. Només a aquesta ciutat tenen oberts 5 establiments, considerats molt emblemàtics entre els seus ciutadans, i 9 a la resta de l’Estat.
La franquícia de Barcelona està oberta des de Sant Jordi de 2008, en una localització popular i comercial,  i s’hi va dipositar una gran il·lusió i empenta.
Es llibreria i papereria, i també ofereix material escolar i revistes. Els objectes d’escriptori estan molt ben triats, per tenir-los en compte a l’hora de fer un obsequi. El local és ampli i ben disposat, tant cuidat que diríem, a més, que és elegant i acollidor.
Ofereixen un fons de llibre general, però de totes les matèries, llibre de butxaca, llibre infantil, i un cert fons d’editorials prou importants: Alianza, Crítica…, també hi trobarem CD i DVD. El llibre de text s’obté per encàrrec. La llibreria serveix també en línia. Es pot demanar una targeta de fidelització per tal d’acumular punts que representaran posteriors descomptes.
Entre les activitats, que programen, hi ha el club de lectura, els conta contes dels dissabtes, i presentacions de llibres, acompanyades d’una pinzellada musical.
El tracte és exquisit. Les targetes, punts de llibres i fulletons, en català. Ja els varem desitjar molt d’èxit, l’aposta se’l mereix. També estan al Facebook.


noubarrisFotografia Ateneu de Nou Barris
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: