Pàgina d'inici » {Els Districtes} » Sants – Montjuïc

Sants – MontjuïcsantscartellFotografia El3.cat 


Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és apps-google-maps-icon.png
25 llibreries

3 de Trebol
Vint-i-sis de gener de 1641, 28 – 08014 Barcelona
Tel. 932 989 572
Metro: Hostafrancs
info@3detrebol.com
www.3detrebol.com
MÀGIA
______________________________________________________

Llibreria associada a escuelademagia.net amb productes per fer i aprendre a fer màgia, llibres també. La pàgina web permet la compra i té un extens desplegable per diferents tipus d’activitats, per aprenents, etc. Els llibres els presenta separats segons llengua, espanyol i anglès.


Abacus- Mercat d’Hostafrancs
Creu Coberta 93 – 08014 Barcelona
Tel. 934 220 011
Metro: Hostafrancs
sants@abacus.coop
abacus.coop
GENERAL
______________________________________________________

Es tracta del primer Abacus en una zona popular. Obert el 1995, l’oferta reflecteix el barri en el que es troba i la llibreria és mes petita que en altres establiments de la cooperativa. Amb tot, es tracta de l’oferta de llibres generals més important de la zona. Deu tenir una especial activitat en els inicis del curs escolar.


Apolo Store
Nou de la Rambla , 107 – 08004 Barcelona
Tel. 933 298 137
Metro: Paral·lel
www.sala-apolo.com/ca/botiga/llibres/
MÚSICA
______________________________________________________

La Sala Apolo en el seu afany d’aportar innovació i qualitat a les sales de música de la ciutat, ha obert una botiga on hi trobarem a part dels llibres, també vinils, edicions de col·leccionista i altres complements i articles específics i de regal. És una botiga online, però també obre les tardes fins a mitjanit de dimarts a dissabte, s’adapta als horaris de concerts. El fons de llibres és important i inclou tots els estils musicals contemporanis. El seu Facebook.


Barra/Llibre
Riego, 13 B – 08014 Barcelona
Tel.
Metro: Plaça de Sants
llibrebarra@gmail.com
GENERAL
______________________________________________________

Al cor de Sants acaba d’obrir una nova llibreria. Un local que ha respectat la identitat i l’arquitectura anteriors, aconseguint un espai ampli i confortable, on els veïns hi poden anar a buscar lectures, per adults o per a nens, i a fer barri. Per Sant Jordi envoltats de bastides ja van fer-se presents al carrer, ara ja hi estan ben instal·lats. Tenen Facebook


Campus. Llibreria-Papereria
Melcior de Palau, 145 – 08014 Barcelona
Tel. 934 903 887
Metro: Sants
llibreriacampus.info
LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Llibres de text d’ensenyament primari, secundari i cicles formatius, i lectures obligatòries de qualsevol de les editorials que fan servir els seus clients: escoles i particulars de Barcelona i de la resta del país. També s’importen llibres de text francesos, i es distribueix, entre altres, l’editorial Activa, especialitzada en manuals d’informàtica per a l’ensenyament primari.
Procedent d’una petita llibreria de barri a Sants, aquest negoci familiar s’instal•la el 1977 davant de l’Escola de Magisteri, convertint-se en el proveïdor d’alumnes i professors. Des del moment que l’Escola es trasllada, canvien d’orientació i comencen una nova etapa amb la venda de llibre de text.
Tot i la dificultat per la competència amb d’altres centres que ofereixen descomptes, o amb les grans superfícies, la dedicació i el gust pel tracte personalitzat, i un servei acurat els permet comptar entre els seus clients amb un bon reguitzell de centres educatius.


La carbonera
Carrer de Blai, 40 – 08004 Barcelona
Tel. 932 682 929
Metro: Poble Sec
https://carbonera.cat/
NARRATIVA, LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL

______________________________________________________

Al bell mig del barri del Poble Sec, s’ha obert aquesta tardor de 2017 una nova llibreria, un espai de llibres, n’hi diuen, amb ganes d’apostar per facilitar noves possibilitats als veïns, fins i tot a la quantitat de passavolants que viuen als molts pisos turístics de la zona. Un espai on l’interès per facilitar la lectura, per fer còmplices, es tradueix en una agenda molt diversa, en oferir una fidelització a petits i grans amb avantatges. Alumna de l’Escola de llibreria segur que ha treballat aquests interessos. La pàgina web és tot un manifest d’intencions, posant per davant de tot el servei al barri, un espai on la cultura es comparteixi.


La ciutat invisible
Riego, 35 – 08014 Barcelona
Tel. 932 989 947
Metro: Sants i Hostafrancs
www.laciutatinvisible.coop
POLÍTICA, MOVIMENTS ALTERNATIUS
______________________________________________________

La Cooperativa La Ciutat Invisible, venda de roba, agencia de viatges, centre de documentació sobre temes alternatius, és també una llibreria, des del 2005. El fons està relacionat amb les inquietuds de la Cooperativa: la pau (i la guerra), els països del tercer món, les lluites urbanes i moviments socials, història d’Espanya, Països Catalans, Amèrica-llatina,… els propis d’un temps i d’un país. A la pàgina pots fer suggeriments de llibres que consideris adients pel seu fons i no els hagis trobat. El llistat de matèries molt ben treballat. Estan al Facebook des del 2011 i és molt actiu.


Cosmos. Nova llum
Avinguda Mistral, 50-52 – 08015 Barcelona
Tel. 936678971
Metro: Rocafort, Poble Sec
cosmos@cosmosnovallum.com
https://cosmosnovallum.com/
ESOTERISME

______________________________________________________

No és pròpiament una llibreria, com d’altres espais com aquest tenen llibres sobre el tema que els ocupa a més de molts altres materials.


Fundació Joan Miró
Parc de Montjuic s/n – 08038 Barcelona
Tel. 934 439 470
Metro: Funicular de Montjuic
https://fmirobcn.org/miroshop/ca/8-publicacions
ART CONTEMPORANI
______________________________________________________

Des de la creació de la Fundació el 1976, que existeix llibreria, però fins el 1989 va compartir espai amb la botiga. Arribat el moment de l’ampliació, es van guanyar metres quadrats per a oficines, restauració i llibreria, la qual es regenta des del propi centre.
Arquitectura, pintura, escultura, fotografia, cinema són algunes de les matèries que trobarem en diverses llengües, les més nombroses ordenades per autor. Tenen una secció dedicada a Miró, Dalí, Picasso, Tàpies, Sert i Brossa; una a revistes d’arquitectura i disseny; una a llibre infantil i una a catàlegs de la Fundació, tant de la col·lecció permanent, com de les exposicions temporals.
A destacar la secció de guies i llibres sobre la Barcelona contemporània, i sobre Modernisme. Molt seleccionades i destinades a un turista amb interessos culturals.


La Inexplicable
Galileu, 78 –  08028 Barcelona
Metro: Plaça de Sants – SM
hola@lainexplicable.cat
http://www.lainexplicable.cat/
NARRATIVA, LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL, NOVEL·LA GRÀFICA, POESIA
______________________________________________________

Tot i el nom de la llibreria, s’expliquen molt bé. Una nova llibreria de barri, sortida de l’Escola de Llibreria de la UB, en forma de cooperativa,  que té clar que no competeix amb ningú, sinó que s’afageix a les de l’entorn i disposa d’una oferta prou variada, però amb una tria acurada de títols i autors. Un espai on es vol fomentar l’ús de la lectura i de la cultura en general, amb activitats diverses que siguin atraients per a publics amb diferents interessos. Està clar que un dels més ben cuidats per fer bons lectors hauran de ser els infants. També hi ha un fons de poesia i de novel·la gràfica


Institut Cartogràfic de Catalunya
Parc de Montjuïc (final del carrer Lleida)
Tel. 935 671 500
Metro: Espanya
icgc@icgc.cat
www.icgc.cat
CARTOGRAFIA
______________________________________________________

En el que fou el Palau de La Caixa a l’Exposició de 1929 i desprès anomenat Palau de les Missions, on eren recollits indigents i víctimes de desastres, un edifici esplendorós, és on ara hi ha l’única llibreria de l’ICC. Fins al gener del 2007, a més hi havia la del carrer Balmes, tocant a Travessera de Gràcia, més cèntrica i còmode que la de Montjuïc.
A més de les publicacions i mapes del ICC, que són abundants i de gran qualitat, hi ha també mapes de GeoEstel, de l’Alpina, de Piolet, del Instituto Cartográfico Nacional, entre altres.


Libreria Karma
Avinguda Paral•lel, 143 – 08004 Barcelona
Tel. 932 28 98 77
Metro: Poble Sec
info@productoskarma.com
www.productoskarma.com
ESOTERISME, TERÀPIES ALTERNATIVES
_____________________________________________________
L’any 1989 van deixar un pis a prop de l’emplaçament actual, el qual els havia servit durant els anys que aquest tipus de literatura estava prohibida. Actualment a més de llibreria són distribuïdors, per tant una part del local està dedicat a la venda al major. En la part dedicada al gran públic cal constatar que malgrat anomenar-se llibreria la meitat de l’establiment està dedicat al més variat mostrari d’articles. A la part de llibres, però, el material és abundant. Hi són tocats tots els temes propis del gènere, que dona la impressió s’han anat succeint uns als altres en les preferències de la gent.
Els llibres, només publicats a l’estat, estan ordenats per les subdivisions pròpies de les diferents disciplines, incloent les teràpies alternatives, i per autors, la literatura dels quals així ho aconsella. En altres suports destacarem els DVD de teràpies, tarot, llegendes, fades i quantitat d’objectes.
La pàgina web, des de la que es pot comprar, anuncia cursos, presentacions de llibres, entre moltes altres informacions no estrictament bibliogràfiques. És un supermercat.


Laie – Caixaforum
Avinguda Ferrer i Guàrdia 6-8 barcelona 08038
Tel. 934 768 659
Metro: Plaça Espanya
caixaforum@laie.es
www.laie.es/caixaforum
ART
_______________________________________________________________

Llibreria i botiga de CaixaForum, especialitzada en art contemporani, disseny i il•lustració, arquitectura, fotografia i material audiovisual. Ofereix llibres nacionals i internacionals i una bona selecció de novetats, així com un servei de recerca de llibres exhaurits o de difícil localització.
Es dona suport a les activitats i exposicions de CaixaForum amb llibres específics i els catàlegs que la pròpia exposició genera.
La pàgina web ofereix una relació de totes les publicacions de la Fundació La Caixa, i bibliografia vinculada a les exposicions en curs.


Laie – Museu Nacional d’Art de Catalunya
Parc de Montjuic
Tel. 936 220 360
Metro: Plaça Espanya
botigamnac@laie.es
www.laie.es/mnac
ART
______________________________________________________

Abans la llibreria tenia un espai propi on el fons era més extens i força especialitzat. Ara, ho comparteix amb l’espai dels objectes de regal i el fons ha minvat. L’oferta va des de les guies i els catàlegs del propi museu, als catàlegs d’altres museus, una certa oferta especialitzada en llibres d’art medieval. Hi ha un racó amb llibres sobre Barcelona.


Llibres i papers Vicki
Sants, 149 – 08028  Barcelona
Tel. 933 395 601
Metro: Estació de Sants
llibresipapersvicky@telefonica.net
GENERAL

______________________________________________________

Aquest 2017 farà 50 anys que donen servei al barri, estan ben a prop del Mercat de Sants, amb papereria molt ben assortida, materials de belles arts, objectes de regal i llibres de novetat, sobretot narrativa i una mica de llibre infantil. Aqui el seu Facebook.


Libreria Mandragora
Avinguda Paral•lel, 115 – 08004 Barcelona
Tel. 934 410 417
Metro: Poble Sec
info@libreriamandragora.com
ESOTERISME, TERÀPIES ALTERNATIVES
______________________________________________________

Botiga de material esotèric a on a més del objectes de tota mena relacionats amb l’ocultisme, espelmes, cartes, estampes, figuretes diverses,… hi ha un fons de llibres de cert volum. Pes rellevant de l’orientalisme (taoisme, budisme,…). L’establiment porta uns vint-i-cinc anys funcionant.
Abans tenien una pàgina web que oferia multitud de serveis a part de la cerca a un catàleg per autors, títols i matèries. Cursos de tota mena, tarots, cartes astrals, massatges i consultoris sentimentals. Ho han canviat per un Facebook inactiu.


Llibreria del Pavelló Mies van der Rohe
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7 – 08038 Barcelona
Telf: 93 423 40 16
Metro Espanya
Botiga Pavelló:
gestiobotiga@miesbcn.com
Botiga Online:
shopmies@miesbcn.com
https://shopmies.com/ca/26-llibres-i-publicacions
ARQUITECTURA

______________________________________________________

El Pavelló Mies van der Rohe acull una llibreria especialitzada en arquitectura. Es obvi que es dedica a la moderna i la contemporània, que podrem comprar al Pavelló o en xarxa a la seva pàgina web. Ressaltar que són publicacions de la pròpia Fundació Mies van der Rohe i d’arquitectura i disseny d’altres segells editorials. També hi trobarem objectes de regal, entre els quals destacaria les maquetes.


Llibreria Montseny
Guadiana, 46 -08014 Barcelona
Tel.934 229 816
Metro: Hostafrancs
victor@llibreriamontseny.com
http://llibreriamontseny.com/
GENERAL
______________________________________________________

Una llibreria molt ben valorada pels clients/lectors, com tantes que desenvolupen la seva tasca al barri amb la intenció de servir als veïns. Servei de novetats,  bàsicament narrativa, però amb moltes facilitats per portar el que els demanis. Tenen Facebook


Llibreria Navarro
Viriat, 45 – 08014 Barcelona
Tel. 934 394 790
Metro: Plaça de Sants
RESTES D’EDICIÓ
______________________________________________________

Des del 1964, data que s’inaugura, manté una clientela que els visita regularment, suposem fruit de l’afició i dedicació amb que són tractats. Però també hi va molta gent de pas, pensem que està a tocar de l’estació de Sants. Per aquest motiu té llibres de butxaca en francès o en anglès d’editorials prou conegudes pels viatgers. També té una petita secció de diccionaris. De la resta, el 40% dels llibres són descatalogats o de restes d’editorials.
També ja n’ofereix en rus, perquè hi comença a haver una certa població que és força lectora, encara que no arriba a les cotes de la comunitat cubana, com diu el senyor Navarro, devoradora i molt entesa en literatura en general.


Papereria llibreria Nitus
Carrer Blai, 6 – 08004 Barcelona
Tel. 934 416 144
Metro: Paral·lel
llibrerianitus@hotmail.com
http://www.papererianitus.com/
GENERAL
______________________________________________________

Al cor del Poble Sec, una llibreria que vetlla per conservar la seva història, gràcies al fons que publica l’Editorial Efados. A part hi ha secció infantil i juvenil, també de segona mà. Novetat literària. Llibre de text per encàrrec i papereria. Un lloc on els veïns poden recordar o conèixer  la història del barri.


La raposa
Tapioles, 47, local 2 – 08004 Barcelona
Tel: 931 805 621
Metro: Poble Sec
hola@laraposacoop.org
http://www.laraposacoop.org/la-raposa/
FEMINISME,LLIBRE INFANTIL
______________________________________________________

Abans era l’Espai Capra. Es tracta d’un espai, al bell mig del Poble Sec, que reuneix un petit bar i restaurant vegans, amb un fantàstic pati, que es converteix en lloc de trobades per a activitats diverses, les quals responen a la realitat i diversitat del barri. Llibres bàsicament de temàtica feminista també adreçats als més petits. Un lloc que vol trobar la seva pròpia identitat. El seu Facebook


Re-Read Librería low cost
Creu Coberta, 73 – 08014 Barcelona
Tel: 93 140 50 04
Metro: Plaça Espanya
www.re-read.com
SEGONA MÀ

______________________________________________________

Una de les diverses llibreries de la cadena Re-Read. Veieu descripció per a totes a la de la Granvia de les Corts Catalanes, 564 (Metro Urgell) al barri de Sant Antoni.


La social
Carrer de les hortes, 5 baix dreta – 08004 Barcelona
Tel. 635 18 94 95
Metro: Paral·lel
correo@lasocial.cat
lasocial.cat/cat.html
LLIBRE VELL
______________________________________________________

Llibre de vell molt ben triat. S’hi poden trobar primeres edicions i primeres traduccions de llibres en espanyol del segle XX; també llibres signats. Una aposta valenta que defensa un llibreter que coneix perfectament el fons que té i el que persegueix, per això pot tassar biblioteques o buscar peces escollides. El local convida a passar-hi molta estona en un àmbient volgudament càlid i recollit, idoni per a reunions i xerrades de veïns i persones que l’arribin a conèixer per la seva especialització. Està a Iberlibro. Una bona aposta.


Tot Còmic
Jocs Florals, 106 – 08014 Barcelona
Tel. 932 967 962
Metro: Mercat Nou, Plaça de Sants
www.totcomic.com/webapp
CÒMIC
______________________________________________________

Gregorio Caballero va començar amb una parada de còmics al Mercat de Sant Antoni el 1981 i simultàniament va començar a editar uns catàlegs per vendre per correu. El seu fill Alfons va iniciar la venda per internet el 1997 i ocupen el segon lloc a Espanya de venda a través de la xarxa. Des del 2002 tenen botiga oberta al barri de Sants on han estat vinculats des de sempre.
Disposen d’un fons amb més de 65.000 referències amb un miler de col•leccions completes en una botiga amb magatzem en un ordre perfecte que costa, però, de descobrir al visitant. L’oferta més visible coincideix amb els gèneres que ocupen els primers llocs en les vendes: el manga i els herois populars. Contràriament a la major part de les llibreries de còmics, no hi ha ni un sol ninot a la botiga. Ara ja tenen botiga en línia i Facebook.


Volata
Carrer de Magalhães, 54 – 08004 Barcelona
Tel. 938 322 923
Metro: Poble sec
https://shop.volatamag.cc/
MUNTANYISME, NATURA
_______________________________________________________________

És una llibreria sobretot de ciclisme, (pels aficionats és el seu paradís) i tot el que ven gira al seu entorn. Llibres, també per a nens i joves, i edita una revista que porta el mateix nom. Bar on mirar els llibres i passar l’estona xerrant


fonts1Fotografia Carlos Romero                    Fotografia El Periódico de Catalunya
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


2 comentaris

 1. Perra Comics va tancar ja fa uns anys, i ara hi ha al seu lloc una botiga de jocs de taula, ja sense còmics

  M'agrada

  • mercebausili ha dit:

   Benvolgut,

   Gràcies pels teus comentaris i informacions. Aquesta pàgina vol donar visibilitat a la major part de llibreries que treballen com a tals, tinguin les dimensions que tinguin i amb els formats que ho facin.
   La Chunichi tot i ser petita i treballar en línia, ofereix la possibilitat de compra presencial, tal de material imprès com de marxandatge i ens ha semblat que calia que hi fós. Fixa’t que també hi ha d’altres llibreries que tenen, per exemple, quiosc i també hi figuren.

   Pel que fa a Perra Còmics no sabia que havia desaparegut com a tal per ser una llibreria de jocs, de fet els vaig trucar i no em van parlar del canvi. Ho investigo de nou immediatament i ho canvio.

   Moltes gràcies de nou

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: