Backstory bookshopimagen-5
Carrer Mallorca, 330 – 08037 Barcelona
Tel: 660 01 06 35
Metro: Verdaguer – EIX
hello@backstorybookshop.com
https://www.backstorybookshop.com/
LLIBRE EN ANGLÈS
__________________________________________________________________

Avui fa un dia rúfol, i només entrar al local t’envaeix el color, el dels prestatges. És un fet que la indústria editoral anglosaxona dissenya de forma molt diferent a com ho fem nosaltres. Només en el llibre infantil i juvenil la diferència no es tan marcada. Es així, i des de sempre, però quan els tens tots junts és explosiu.

Quan entro a una nova llibreria el primer que miro, desviació professional evident, és cóm estan ordenats els llibres, per quins temes o segments del saber el llibreter ha decidit oferir aquell fons als seus clients. Aquí hi veiem classificacions generals i universals, i d’altres no tant, i que voldria destacar: Recomenats, per personatges com Obama o l’Ophra. Premis, com el Booker o el Women’s Prize. Llibres que tothom parla d’ells. Llibres signats pels autors. Traduccions de llibres en castellà i català, entre altres llengues. Temes candents com Rússia o Pròxim Orient. Els llibres que s’han llegit al club de lectura de l’actriu Reese Witherspoon, que es veu que és un fenòmen als USA. I llibres bonics, amb un exterior entre naïf i vintage. Llibres que han possibilitat sèries. Literatura de viatges i guies especialitzades. Un apartat que m’ha agradat molt, perquè nosaltres el tenim abandonat del tot, és el de les targetes de felicitació. Ells encara s’escriuen per correu postal, i s’ho feliciten tot, amb aquella caligrafia de lletra separada i simbols afectuosos. Als prestatges, els continguts, tenen aleatòriament unes fitxes descriptives d’alguns llibres, fetes per les llibreteres, amb un comentari personal. Prescripció lectora.

Actualment el grup de lectura està treballant Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, en anglès, of course. Ara, per Sant Jordi posaran llibres que parlin sobre llibres i llibreries, serà interessant perquè n’hi ha de molt bons. Una altra secció/espai és la dels Membership Library: dos llibres usats que cada lector es pot emportar a casa gratuïtament, i que quan es retornen poden ser substituits per altres dos, i així anar fent. Són llibres que possiblement estan nous a les prestatgeries de la llibreria. Un espai que m’ha semblat molt especial, és un lloc arrecerat destinat per llegir, el Reading Party, el que vulguis, durant una hora, sense parlar, sense mòbils, sol o amb altres lectors i per la tarda, tot prenent un cafè o un tè.

Avui hi havia força gent. Es feia un conta contes i els menuts estaven emocionats. La comunitat de parla anglesa és important a Barcelona, i aquí trobaran una bona llibreria, amb vocació de fer addictes. Tant de bó els vagi molt bé.


Deixa un comentari