Pàgina d'inici » El Gòtic

El Gòtic

image
Fotografia Laia Cardona
Apps-Google-Maps-icon

Plànol

Llibreria Antiquària Farré
Canuda, 24 – 08002 Barcelona
Tel. 933 170 144
Oficines
Bot, 9 – 08002 Barcelona
Tel. 933 183 234
Metro: Catalunya
info@libreriafarre.com
www.llibreriafarre.cat
LLIBRE ANTIC, COL·LECCIONISME
______________________________________________________

En Josep Mª Farré va començar en el món del llibre a l’editorial Labor i en el negoci, els diumenges del 1983 al Mercat de Sant Antoni. Deu anys més tard es va quedar la llibreria del Sol i la Lluna de la família Savall, al carrer de la Canuda, on el segle XVIII hi hagué la llibreria de la Vídua Serra. Molt a prop, al carrer Bot, hi té les oficines.
L’oferta és amplia tant pel que fa al temps que abasta, de tant en tant té incunables, com pel que fa a la temàtica. La literatura catalana i l’art són sempre presents a l’aparador, i a l’interior de la llibreria, on hi domina una selecció gens banal, es tracta de fons molt ben triat i encara més cuidat. Han observat el canvi en la clientela: ha anat desapareixent el bibliòfil en benefici del col·leccionista.
Pàgina web amb matèries molt desenvolupades, i amb possibilitat de consulta o descàrrega dels catàlegs mensuals molt complets que també editen en paper. Pàgina que facilita les novetats, full de desiderates i comandes.


Llibreria Balmes
Duran i Bas, 11 – 08001 Barcelona
Tel. 933 178 094
Metro: Catalunya i Urquinaona
www.balmeslibreria.com
RELIGIÓ
______________________________________________________

Aquesta llibreria, que te la seva seu en el marc d’acollida de la Balmesiana, té els seus orígens en l’Editorial Balmes, creada el 1926. Oficialment la llibreria existeix des del 1930, encara que és possible que existís amb anterioritat en el mateix local que ocupa en l’actualitat o en el carrer més Baix de Sant Pere.
L’espai és ampli i l’oferta de llibres molt variada encara que el llibre religiós hi domina. Les vides de sants ocupen un lloc important al costat de la filosofia, la teologia i la història de l’Església. Hi ha una secció infantil i juvenil a on s’alternen els llibres de caràcter religiós amb la literatura.
Dues seccions mereixen una especial atenció per la seva singularitat. La d’història d’Espanya, que, a més d’àmplia, dedica una especial atenció al carlisme. Els interessats i els especialistes no en poden prescindir. L’altra secció amb un caràcter especial és el de literatura. Un criteri present sembla ser el de la confessionalitat dels autors, que també influeix en la temàtica. Hi destaca l’obra de Chesterton o la de Lewis (el de Les Cròniques de Narnia).
La llibreria ofereix un servei de subscripcions a revistes estrangeres confessionals i no confessionals. Pagina web amb possibilitat de crear compte per comprar en línia.


Call Barcelona, Wine & Books
Sant Honorat, 9 – 08002 Barcelona
Tel. 933 182 897
Metro: Jaume I, Liceu
info@callbarcelona.es
http://www.callbarcelona.es/
JUDAISME
______________________________________________________

Just davant de l’entrada lateral al Palau de la Generalitat trobem aquesta botiga, que ens ofereix, entre altres, llibres sobre Judaisme i sobre la història, amb especial atenció a Barcelona i el seu Call. Cal esmentar-ho perquè va dirigida a tothom que tingui interès en conèixer la cultura i tradicions jueves.

La consulta de la web ens hi acostarà i ens facilita informació de la resta de productes que hi podem trobar.


La Central del Museu d’Història de la Ciutat
Llibreteria, 7 – 08002 Barcelona
Tel. 932 690 804
Metro: Jaume I
informacio@lacentral.com
www.lacentral.com/web/librerias/MUHBA
BARCELONA-HISTÒRIA
______________________________________________________

Oberta el 16 d’abril de 2008, ben al costat del Museu, ha vingut a substituir l’anterior llibreria de titularitat municipal, amb una millora notable en l’oferta. A més de les guies i els llibres il·lustrats més habituals, estan especialment tractades les seccions de literatura que té Barcelona com escenari, la fotografia, el disseny, les activitats econòmiques, el llibre infantil, tot ben triat i acompanyat d’objectes que ens recordin una Barcelona mil·lenària.
Hi ha també llibres, no guies, sobre altres ciutats (París, New York,…) i atles diversos. I, és clar, les publicacions sorgides de les exposicions que fa el propi Museu i altres publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. D’aquestes darreres en podeu trobar més també al propi Ajuntament, a la plaça de Sant Miquel, a l’oficina d’atenció al ciutadà.


Libreria Cómplices
Cervantes, 4 – 08002 Barcelona
Tel. 934 127 283
Metro: Liceu i Jaume I
complices@libreriacomplices.com
www.libreriacomplices.com      libreriacomplices.blogspot.com.es
LGTBI
______________________________________________________

Cómplices va engegar l’any 1994 una llibreria amb la intenció de donar a conèixer la diversa producció editorial sobre el món gai lèsbic en qualsevol idioma. I l’any següent van ampliar aquesta oferta creant l’editorial Egales, la missió de la qual és traduir al castellà llibres publicats en altres llengües. El resultat fins ara són més de 200 títols molt ben editats i ben acceptats entre els lectors.

L’espai és petit, però molt ordenat oferint taula de novetats, la qual cosa els obliga a fer actes paral·lels en altres espais, com ara el pati Llimona, l’Hotel Axel o la Casa Elizalde. Molt integrats al barri que els acull, disposen d’un públic fidel, també entre turistes que la coneixen.
La pàgina web ofereix tota classe d’informació sobre les novetats, i el fons que poden servir en un seguit de matèries ben desenvolupades i també en diferents suports: llibres, ebook, revistes, DVD sempre en diversos idiomes. La compra es pot fer en línia, també d’ofertes, documents molt rebaixats. Butlletí de novetats per subscripció.


Continuarà
Via Laietana, 29 – 08003 Barcelona
Tel. 933 192 066
Metro: Jaume I
info@continuara-comics.com
www.continuara-comics.com      continuaracomics.blogspot.com.es
CÒMIC
______________________________________________________

Va començar darrera de l’Ajuntament, al carrer dels Templers l’any 1980, i al 1987 es va instal•lar a on és ara. Un dels seus responsables, l’Albert Mestres, ens comentava que amb tots aquests anys ja han passat fins a tres generacions d’aficionats.
El local té dues plantes que també serveixen per diferenciar els continguts. A la primera hi ha el còmic nacional i d’importació americà i europeu, principalment anglès i francès, en versió original o traduït, i tot el marxandatge que en deriva. A l’altra hi ha representat el còmic americà, del super heroi, el clàssic espanyol i el manga, i el marxandatge, principalment japonès.
Altres continguts interessants a ressaltar són els tebeos antics, i el llibre didàctic, és a dir aquell llibre que ha de consultar el futur il·lustrador. Així podem trobar manuals per aprendre a fer guions, a dibuixar còmic, manga, a fer disseny gràfic, graffiti, tatuatge, etc… també hi trobarem llibres d’altres matèries, però que contenen il·lustracions de reconeguts artistes.
Fan presentacions de llibres i cuiden molt al col·leccionista oferint una actualització constant i garantint el bon estat dels llibres i l’originalitat del marxandatge.
A la pàgina web et pots donar d’alta com a client i comprar en línia. A destacar el catàleg, amb especial atenció a les novetats i ofertes, i als buscats originals.


Cooperativa d’arquitectes Jordi Capell
Pl. Nova, 5 – 08002 Barcelona
Tel. 932 243 932
Metro: Catalunya, Jaume I
www.eupalinos.com
ARQUITECTURA, DISSENY
______________________________________________________

Al soterrani del Col•legi d’Arquitectes, a la Plaça Nova, hi ha una llibreria i botiga d’objectes seleccionats pel seu disseny, a la manera que va encetar el MOMA de Nova York, i que es perllonga amb material informàtic, papereria en un edifici contigu, que ens temem desconegut, no únicament pel públic comprador de llibres en general, sinó també per l’afeccionat a l’arquitectura i l’urbanisme: és la cooperativa del Col·legi d’Arquitectes, que també està oberta al públic en general.

Fundada el 1977 aquesta cooperativa ofereix, a través de 9 botigues en diferents punts de Catalunya, Balears i d’aquest mateix portal,  servei i assessorament als més de 18.000 socis professionals.

Un dels serveis és una magnífica llibreria, amb un fons bibliogràfic de més de 10.000 títols nacionals i d’importació d’arquitectura, urbanisme, interiorisme, construcció, art i disseny. És una de les llibreries especialitzades de Barcelona amb un fons més ampli en el que és la seva especialitat. Hi podeu trobar també guies de viatge, guies urbanes d’arquitectura i altres materials per fer turisme de qualitat. El col·legiats i els socis de determinades entitats, el FAD per exemple, hi tenen preus especials.

A Barcelona tenen una sucursal al carrer Bon Pastor, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a la seu del Col·legi d’Aparelladors, que està oberta al públic. Es una de les llibreries acreditades de la Generalitat per vendre el seu fons.


El Corte Inglés – Portal de l’Àngel
Portal de l’Àngel 19-21 – 08002 Barcelona
Tel. 933 063 800
Metro: Catalunya
www.elcorteingles.es
www.ambitocultural.es
GENERAL
______________________________________________________

L’obertura del nou local el 1998, ocupat amb anterioritat per Jorba i Galerias Preciados, i dedicat a la cultura i l’oci, va suposar donar més aire a la secció de llibres que ocupava, en un principi, gairebé la totalitat de la primera planta. Al costat de les novetats i dels llibres d’ocasió, una tradició de la casa, hi havia potents seccions especialitzades: llibre infantil i juvenil, turisme, llibre d’art, enciclopèdies, etc. En aquest moments comparteix veïnatge amb la secció de discs i audiovisuals,  així doncs ambdós espais han perdut individualitat. La llibreria també s’ha vist seriosament disminuïda.


Laie. The Gaudí Exhibition Center
Av. Catedral, 4 – 08002 Barcelona
Tel. 932 956 623
Metro: Jaume I, Liceu
museudiocesa@laie.cat
www.laie.es/gaudi-exhibition-center
MODERNISME, BARCELONA-ART
_____________________________________________________

Espai que sota aquest nom, i vinculat directament al Museu Diocesà de Barcelona, s’ha especialitzat en la persona i l’obra d’Antoni Gaudí, concetament, i en el modernisme en general. Així doncs, hi trobarem bibliografia de tot tipus, de divulgació, especialitzada, i molts vinculats a l’arquitecte i a Barcelona.


Llibreria Pompeia
Cardenal Casañas, 5 – 08002 Barcelona
Tel. 933 178 592
Metro: Liceu
GENERAL, LLIBRE DE TEXT
_____________________________________________________

Joan Guadall va obrir el 1922 una llibreria i papereria al carrer del Cardenal Casañas. El 1931 va accedir des del propi local a la Rambla. En aquell moment va ser la llibreria que feia onze (La Librería española, Tasis, Librería francesa…) de la que ha estat, i és, la via principal de Barcelona. Des del 1996 l’accés per la Rambla ja no existeix.
No es tracta de la típica llibreria-papereria. El just seria dir que es tracta d’una papereria i d’una llibreria, ja que tant en un camp com en l’altre l’oferta és amplia. Entre els llibres cal destacar el llibre de text, els contes per a nens i la secció d’ofertes.I només una curiositat, era la llibreria que jo anava a comprar els contes quan era petita, la mare es feia molt amb la llibretera; allà vaig apreciar per primera vegada l’olor a tinta i a paper.


Llibreria Quera
Petritxol, 2 – 08002 Barcelona
Tel. 933 180 743
Metro: Liceu
EXCURSIONISME, MUNTANYISME, CARTOGRAFIA
______________________________________________________

La podríem considerar la llibreria dels muntanyencs per excel·lència, no només perquè és la matèria que ofereix de forma molt especialitzada, sinó pels anys que fa que dona aquest servei a tot tipus de públic avesat a l’excursionisme en general.
Des de 1995 Raimon Garcia i Quera està al front de la llibreria desprès de 90 anys de trajectòria familiar i estimació per la muntanya, fet que els va portar a implicar-se en la causa de “l’escoltisme” i de la venda de llibres en català o d’importació, quan la postguerra ho posava tan i tan difícil.
Fundada el 1916 per Josep Quera, era més coneguda pel nom de “L’Escon”, que respon al banc que hi havia vora la llar de foc i on tradicionalment s’asseien els avis a pagès per contar històries, rondalles. Estava especialitzada en teatre per l’afició del seu propietari, i es dedicava a la divulgació de la llengua i la literatura catalanes.
La llibreria s’ha especialitzat dins el món que suposa el coneixement de la muntanya: espeleologia, escalada, esports de neu, barrancs, cartografia…, però també altres temes tangencials no menys interessants, com ara la narrativa, la fotografia i la gastronomia. També avui, les noves tecnologies s’han incorporat per ajudar a millorar les diferents pràctiques, d’aquí que ens ofereixin també tota classe d’estris complementaris. Aquest és el seu Facebook


Llibreria Rodés
Banys Nous 8 – 08002 Barcelona
Tel. 933 181 389
Metro: Liceu
LLIBRE ANTIC
_____________________________________________________

L’Adolf Rodés, treballador del sector del vidre, va perdre la feina i es va buscar la vida en els llibres, on va ser conegut pel sobrenom de el vidrier. El 1927 va ocupar un dels pavellons de Santa Madrona, al costat de les antigues drassanes.
Des del 1980 estan al carrer dels Banys Nous, on s’hi pot trobar ja la tercera i la quarta generació. El fons està format per llibre antic, de més de cent anys, predominant la temàtica científica, el gravat i la postal. Cal destacar també el servei de restauració de paper i llibres, una tasca molt important, que no sempre es recorda.
Trobareu els Rodés a tota mena de fires: Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa. I val la pena també esmentar que és un dels establiments reconeguts per l’Ajuntament de Barcelona com a comerç emblemàtic de la ciutat. Els trobareu a Abebooks i Iberlibro. Aquí el seu Facebook.


Rouse
Banys Nous, 22 – 08002 Barcelona
Tel. 933 170 731 i 932 106 791
Metro: Liceu
libreriarouse@eresmas.com
libreriarouse@yahoo.es
www.todocoleccion.net/tienda/rouse
ART, COL·LECCIONISME
______________________________________________________

Tot fa pensar que en aquest establiment els llibres són un complement dels mobles que s’hi amunteguen, però en Benet Rouse confessa que la seva passió és el paper. I no precisament el llibre, i si el que prefereix són els papers, quants més petits millor. D’aquí que formi part de l’Asociación Catalana de Profesionales del Coleccionismo. De tota manera de llibres n’hi ha i de prou interès, sobretot pel que fa als llibres d’art.


Llibreria Sala Ciutat
Ciutat, 2 – 08002 Barcelona
Tel: 932 563 990
Metro: Liceu, Jaume I
salaciutat@bcn.cat
salaciutat.bcn.cat
BARCELONA-HISTÒRIA
______________________________________________________

Situada a la façana gòtica de la Casa de la Ciutat, acull la llibreria oficial de l’Ajuntament de Barcelona. Hi trobarem les publicacions editades o coeditades per l’Ajuntament. També hi ha un apartat dedicat a llibre vell. Té una programació regular d’exposicions, que es fixa en projectes que posen en relleu els trets singulars de Barcelona en múltiples vessants.


Llibreria Sant Jordi
Ferran 41 – 08002 Barcelona
Tel. 933 011 841
Metro: Jaume I
josepmoralesmonroig@gmail.com
llibreriasantjordi.com
ART, DISSENY
______________________________________________________

Tot i la munió de turistes que passen i potser no veuen, en aquesta llibreria es veu un afany d’oferir tot el bo que hi ha en l’oferta de llibres d’art, que és l’especialitat de la casa i que, lògicament, en general excel·leixen en l’edició. S’hi deu poder trobar de tot en llibres d’art i arquitectura, però cal l’ajuda del llibreter. Oferta especial en retallables i en pin-up, desplegables, finestretes, mòbils … un Facebook una mica desfasat… però la pàgina web ens promet actualitat. S’agraeix que no hagin “modernitzat” el local.


Llibreria Santo Domingo
Sant Domènec del Call, 4 – 08002 Barcelona
Tel. 933 173 222
Metro: Jaume I, Liceu
libreriasantodomingo@gmail.com
ESOTERISME, RELIGIÓ
______________________________________________________

Al bell mig del barri del Call, a prop d’una antiga sinagoga, i en una de les cases més antigues de la ciutat, aquesta petita llibreria disposa també d’un espai ampli i confortable al pis superior a on es poden fer moltes activitats, tant si les promou la pròpia llibreria, com si els ve la demanda de fora. En general els cursos i conferències que es donen compten amb professors de prestigi dins de la disciplina que imparteixen. Es mantenen molt vinculats a centres culturals i associacions de la seva especialitat.
Des de 1980 disposen de llibres nacionals i estrangers, majoritàriament anglesos i francesos, d’esoterisme, ciències i arts tradicionals, orientalisme i religions comparades, ben triats i de qualitat garantida, i els ofereixen a un públic que els coneix bé i que gaudeix de les activitats que els brinden. Desprès del tancament de la veïna Almirall, al Palau Gomis (s.XVII), especialitzada en tradicions sagrades, només queden ells a la zona.

Cal ressaltar que al mateix espai s’hi poden trobar llibres de la llibreria Tentativas sobre moviments alternatius.


Llibreria Selvaggio
Freneria 12 – 08002 Barcelona
Tel. 933 151 556
Metro: Jaume I
selvaggiolibros@movistar.es
www.libreriaselvaggio.com
LLIBRE VELL, COL·LECCIONISME
______________________________________________________

De primer al mercat de Sant Antoni, des del 1960 al carrer Llibreteria i des de finals dels anys seixanta a l’actual emplaçament. En Fernando Selvaggio recull tot el que té a veure amb paper. I ho amuntega en un espai força reduït en el que es fa difícil moure’s i remenar entre els llibres, els llibres il·lustrats, les revistes, els gravats, els llibrets de paper de fumar, els mapes, els cromos, etc. Si tota llibreria de vell és una temptació per als col·leccionistes, en aquesta es poden satisfer un ampli ventall de gustos i manies, això sí, tots relacionats amb el paper.


Stock Llibres
Comtal, 29 – 08002 Barcelona
Tel. 934 123 247
Metro: Urquinaona
stockllibres@yahoo.es
RESTES D’EDICIÓ, GENERAL
______________________________________________________

Situada en una zona eminentment comercial de la ciutat. El fons està disposat de manera que ens resulti engrescador entrar i remenar. Grans estocs sortits dels magatzems de les editorials ens proposen llibres de disseny, art, infantil, cuina i molt llibre il·lustrat. Hi ha una part reservada al llibre antic, bàsicament de literatura, història i llengua catalana, que té un públic molt concret que periòdicament va a revisar les “novetats” acabades d’arribar.
El tipus de clientela varia des del passavolant, fins aquell assidu visitant de llibreries, que sap el que busca, o que senzillament li agrada descobrir coses a bon preu. Hi ha llibres d’aquells que una es pregunta, com és que no els havia vist abans? El que és ben cert és que la quantitat, les piles i els preus resulten cridaners, i costa molt no parar-hi atenció i no picar.
No té pàgina web, però apareix a moltes pàgines d’outlet i a alguns directoris de llibreries de vell.


 L´OU BALLA AJUNTAMENT 148A1BLACKCOPIA     Fotografia Andrés Mauri

Apps-Google-Maps-icon


2 comentaris

  1. jon solà mussons ha dit:

    has fet una feina de ” cullons “. Es molt detallada i entenedora. ET FELICITO.

    M'agrada

  2. Mª Angeles Toribio Santisteban ha dit:

    “D’aquestes darreres en podeu trobar més també al propi Ajuntament, a la plaça de Sant Miquel, a l’oficina d’atenció al ciutadà.” Ja fa anys que no, des de que van reformar l’ OAC Pl Sant Miquel i van arreglar i obrir la llibreria del Carrer Ciutat – Free Time té revistes de fotografia, llar, cuina, de tot, i best-sellers… no novel·les de desenes de milers de exemplars, sinó llibres autoajuda, assajos, infantil… – Salas Llibreteria té cartells de liquidació 50% de descompte des de fa almenys sis mesos.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: