Pàgina d'inici » La Ribera

La Ribera

Santa Maria del Mar, Barcelona, Katalonien, Spanien Fotografia Anna Serrano
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Abracadabra. Llibres per a nens
General Álvarez de Castro, 5- 08003 Barcelona
Tel. 933 101 410
Metro: Jaume I – CV
abracadabralibros@gmail.com
abracadabrallibres.com     blog.abracadabrallibres.com
LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL
_____________________________________________________________________

Un espai per fer lectors i persones. Llibres ben escollits en diferents idiomes i joguines diverses, tot sota un criteri de qualitat i estètica literària, perseguint sempre una visió multicultural. Al seu Facebook s’autodefineix com la llibreria infantil internacional de Barcelona. Les editorials petites amb projectes exclusius mereixen especial atenció. Es pretén donar a conèixer els millors autors i il·lustradors, sempre pensant amb el públic a qui va dirigit. La llibreria inclou un ampli espai per fer setmanalment activitats de tota mena, sempre encaminades a donar volada a la creativitat infantil. Els contes i els jocs s’expliquen i es comparteixen. Algú em llegeix, Començo a llegir, Llegeixo tot sol. Tot està pensat per fer còmode i enriquidor l’aprenentatge als nens i famílies.


Barcelona Visions
Banys Vells, 7 – 08003 Barcelona
Tel. 936 241 796
Metro: Jaume I
info@barcelonavisions.com
barcelonavisions.com
FOTOGRAFIA
_______________________________________________________________

Lligar la sensibilitat artística amb les immenses possibilitats que ofereix la nostre ciutat com a espai de treball i com a objectiu d’aquest treball, el donar-lo a conèixer i donar visibilitat a les moltíssimes i diferents visions possibles de Barcelona, serà una de les principals motivacions d’aquest espai.

Amb aquestes paraules es presenta un galeria fotogràfica que posa Barcelona al seu objectiu. La vol donar a conèixer des de diversos angles, llums i sensibilitats, que sempre l’enriquiran, i li donaran el toc de qualitat, que tant necessita. Turistes i aficionats poden copsar les diferents tendències, les de sempre i les d’ara. Els llibres que ens ofereixen també segueixen aquesta cronologia, aquest viatge per la vida d’una ciutat que no vol que la desmereixin. El seu Facebook


Laie Museu Picasso
Montcada, 15-23 – 08003 Barcelona
Tel. 933 197 345
Metro: Liceu i Jaume I
laiemuseupicasso@laie.es
www.laie.es/museupicasso
ART CONTEMPORANI
_______________________________________________________________

Llibreria-botiga del Museu Picasso de Barcelona, especialitzada en l’obra de Pablo Picasso, i que fa una especial atenció a la seva època i a la relació de l’artista amb Barcelona. Reben una especial atenció els catàlegs i publicacions del Museu Picasso de Barcelona, així com el seguiment bibliogràfic de les exposicions temporals.
A més a més d’una àmplia selecció de llibres de divulgació i especialitzats, també compta amb objectes de disseny, postals, pòsters i material audiovisual al voltant de Picasso, el seu temps i el seu entorn.
La pàgina web ens fa una selecció bibliogràfica complementaria a l’exposició en curs. L’espai es va remodelar el 2008 per Ramon Bigas i Lluïsa Jover.


Montana Show & Gallery
Comerç, 6 – 08003 Barcelona
Tel. /Fax 932 680 191
Metro: Arc de Triomf
barcelona@montanacolors.com
www.montanagallerybarcelona.com
ART CONTEMPORANI
_______________________________________________________________

Montana Colors és una empresa de Sant Vicenç de Castellet amb més de cent treballadors que fabrica esprais de pintura de colors i que els exporta a tot el món. Es pot dir que des del 1994 una bona part de tots els graffiti del món estan fets amb colors que surten de la fàbrica del Bages. Montana té una botiga a Barcelona des del 2004 on ven els seus productes i d’altres complementaris i on hi ha una galeria d’art molt recomanable relacionada amb la seva producció.
També hi ha un racó pels llibres i les revistes. Una petita mostra, o no tant petita, centrada en el graffiti i en el street art, va més enllà de ser un complement. El racó dels papers té entitat suficient per catalogar-lo com a llibreria. També fa alguna incursió en l’edició, com per exemple, el mapa de la Barcelona del graffiti.


On the Road
Verdaguer i Callís, 14 – 08003 Barcelona
Tel. 930 170 548
Metro: Urquinaona
GENERAL, NARRATIVA
______________________________________________________

Amb aquest nom/reclam és evident que hem de destacar la narrativa com a part important del seu fons. Entre el Palau de la Música i l’Antic Teatre aquesta petita i ben reformada llibreria aposta pel llibre de qualitat. Al front un llibreter d’ofici, procedent de la desapareguda Formiga d’Or, enamorat i coneixedor de la literatura de la generació beat, dels seus predecessors i dels seguidors, així procura tenir sempre al dia un fons molt específic. I abans de recomenar un llibre et fa una bateria de preguntes, i encerta, és l’ofici. A la porta hi ha un manifest que t’avisa i et dona la benvinguda

La literatura hi és molt present, també la poesia, però el que la fa general és que també té llibres per ser feliç, un territori creatiu, etc. Podeu consultar el seu Facebook i també aquesta ressenya.


Original Poster Barcelona
Assaonadors, 10 – 08003 Barcelona
Tel. 93 268 13 20
Metro: Jaume I
original posterbarcelona
CARTELLS
_______________________________________________________________

Fa anys havia ocupat un espai important els diumenges a Sant Antoni i es coneixia com Llibres i paper antics. Efectivament el que predominen són els cartells, i crec que val la pena ressaltar-ho, tant per a col·leccionistes, com per a amants del disseny.  Ara té una pàgina web ben dissenyada per buscar i veure, i comprar, si es vol. De totes maneres el més desitjable és fer una visita i veure’ls molt ben disposats en una botiga tranquil·la, es per passar-hi una bona estona. Els cartells també expliquen força bé la història, i el cartellisme ha tingut èpoques esplèndides, i així ho demostren algunes peces importants que hi trobarem.


Llibreria del Palau
Sant Pere més Alt, 6 – 08003 Barcelona
Tel. 932 680 980
Metro: Urquinaona
llibreriadelpalau@llibreriadelpalau.com
www.llibreriadelpalau.com
LLIBRE VELL
______________________________________________________

La Gessamí Catafau va obrir aquesta llibreria el 1987 a l’espera que el Palau de la Musica Catalana, que està situat en front mateix, es revitalitzés. El nom de la llibreria fa referència tant al Palau, com al llibreter Palau i Dulcet. A més de llibres, que n’hi ha molts, també hi ha qualsevol producte de paper imprès, cartells, fotos, cromos, postals, etc.que s’han posat més a la vista de cara al turisme que potser tingui més bon gust i prefereixi empotar-se una postal antiga de Barcelona o un fulletó del Liceu, abans que un barret…
Una particularitat comercial es que venen llibres a pes, a 3 Euros el kilo, no tots es clar. La pàgina web permet accedir a un catàleg per autor i per títol i fer la compra en línia.


Pròleg Llibreria
Sant Pere més Alt, 46 – 08003 Barcelona
Tel. 933 192 425
Metro: Urquinaona
llibreriaproleg@llibreriaproleg.com
www.llibreriaproleg.com
FEMINISME, LLIBRE DE DONES
______________________________________________________

Va estar durant 18 anys al carrer de la Dagueria, i des del 2009 la trobem a la localització actual. Un espai ampli i càlid, on hi havia un antic magatzem, que ens recorden unes columnes de ferro. Un lloc emblemàtic sobre l’entorn literari femení, encara que és molt més que una llibreria de dones i sobre dones. També el que realment sorprèn molt agradablement és la secció infantil i juvenil: llibres escollits segons les edats amb criteris no sexistes i la completa i exhaustiva secció d’assaig. Realment una llibreria molt ben especialitzada.
L’adreça web està re-direccionada al Facebook, una llàstima perquè l’anterior era molt bona i permetia accedir a molta informació ben endreçada. Si consultem l’agenda i els tallers se’ns ofereix altra informació sobre activitats en les quals la llibreria també hi participa en col·aboració amb editorials, biblioteques, entitats culturals, etc. perquè és un espai amb una activitat col•lectiva important: conferències, cursos, tallers, presentacions de llibres, tertúlies, exposicions, etc.


El Rei de la Màgia
Princesa, 11 – 08003 Barcelona
Tel. 933 193 920
Metro: Jaume I
info@elreidelamagia.cat
www.elreydelamagia.com
MÀGIA
______________________________________________________

L’establiment fou creat per Joaquim Partagàs i Jacquet el 1881, ocupant l’actual emplaçament des del 1985. A la seva mort el va succeir Carles Buceli i des del 1984 els actuals propietaris son Josep Mª Martinez Agustí i Rosa Mª Llop.
De sempre han tingut llibres de màgia. El propi fundador va publicar el 1900 El prestigitador Optimus. Mágia espectral, reeditada per Altafulla el 1982. Els llibres de que disposa són de procedència espanyola, principalment de Editorial Marré de Barcelona i Pàginas de Madrid i estan destinats a afeccionats i estudiosos de la màgia de totes les edats. La pàgina web permet la compra en línia.
Lligat a l’establiment, el Teatre Museu, primer al Carrer de l’Oli, ara a Jonqueres 15, ofereix espectacles de màgia majoritàriament els caps de setmana, allà també hi ha llibres i en diumenge.


Wow Book
Passeig Picasso 40, entl. 2a – 08003 Barcelona
Barbara Roig – Tf. 670 823 546
Núria Vila – Tf. 692 666 714
Metro: Barceloneta
info@wowbook.es
https://www.wowbook.es/
LLIBRE ANTIC, LLIBRE IL·LUSTRAT
______________________________________________________

El llibre com objecte. El llibre per ser admirat per ell mateix. Així pot ser un llibre antic, un llibre il·lustrat, un llibre de gravats. El llibre com a millor regal. A partir d’aquí la personalització de l’obsequi ja és un fet, fins i tot en l’embolcall. Punts de llibre, Ex-libris a mida de qui el compra o el rep. Les dues responsables d’aquest projecte l’impulsen desprès del postgrau de l’Ecola de Llibreria de la UB. Una iniciativa deliciosa.


Mercat2              Fotografia Miquel Rico per a Bruguer

Apps-Google-Maps-icon


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: