Pàgina d'inici » Gràcia Nova

Gràcia Nova

JoanRebullPasseig_de_Sant_Joan_102,_Barcelona_DSC09587.Escultura de Joan Rebull - Pg. de Sant Joan 102 Fotografia Cold Creation
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Llibreria Papereria Abril
Travessera de Gràcia, 270 – 08025 Barcelona
Tel. 934 584 739
Metro: Joanic
papereria.abril@gmail.com
http://www.llibreriapapereriaabril.com/
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

Papereria amb bon assortiment, també de material escolar. Llibre de novetat, que es complementa amb quiosc.


L’aeroteca. Llibreria Aeronàutica Miquel Creus – SL 
Travessera de Gràcia, 209 – 08012 Barcelona
Tel. 932 181 739
Fax 932 170 566
Metro: Fontana – GRA
aeroteca@aeroteca.com
www.aeroteca.com
AERONÀUTICA, MODELISME
______________________________________________________

Aerotrastocats, així és com s’autodenominen els propis llibreters, i com defineixen la nombrosa clientela. Un espai ampli i ben il·luminat on vas descobrint clients atents a la lectura de novetats, o a les recomanacions dels propis llibreters; persones que entre elles es coneixen les dèries i implicacions. Són afeccionats militants, i això és nota perquè propicia que la pàgina web sigui molt completa, amb apartats de novetats en tots els productes, d’activitats, de compra en línia, d’espai propi del client, un apartat pels col·leccionistes; el mateix dinamisme que s’observa a la botiga, és el que s’ha pensat per a la web, que sigui útil. Allà hi trobareu tota la seva història. Dinamisme que a la llibreria també es concreta en xerrades, conferències, presentacions de llibres.
L’espai està ordenat segons col·leccions especials, formació, enginyeria, maquetisme, ultralleugers, globus, parapent, hidroavions, vol sense motor, història, etc… sempre pensant en les aficions dels usuaris. Un tipus de públic que es forma, que es vol formar, historiadors, professors, pares, nens i joves que els agraden els avions.
Els llibres i revistes en diverses llengües, les habituals a més de txec, rus i polonès. En castellà i català molt poca cosa. El material no llibre, a part dels CD i DVD per a la formació dels pilots, entre molt d’altre citaríem el que fa referència a atuells de volar, maquetisme, drenadors, plotter, calculadores, mapes, material del món de l’aviació en general.
Això d’estar als núvols, no és una frase feta; hi estan instal•lats des del 1986, primer al carrer Congost, sota l’atenta mirada d’uns veïns sorpresos pel tipus de llibreria, l’èxit no tardaria i van necessitar un local més gran, que va arribar el 2004, per molts anys! Recentment han passat del carrer Montseny, que hi van estar més de 30 anys, a la nova adreça, també a Gràcia.


Alfa y Omega
Passeig de Sant Joan, 172 – 08037 Barcelona
Tel. 934 591 994
Metro: Verdaguer
pedidos@libreria-alfaomega.com
www.libreria-alfaomega.com
RELIGIÓ
______________________________________________________

Aquesta “Llibreria Bíblica”, és a dir evangèlica, ha vingut a substituir, des del 1995, la preexistent al carrer de Camèlies, prop de l’hospital Evangèlic.  Uns anys més tard compra l’Editorial Oasis i Ediciones Ebenezer, per publicar llibres de contingut bíblic i doctrinal, i a partir del 2005 passa a tenir el nom actual i reafirma una visió basada en les Sagrades Escriptures i fonamentada en el cristianisme bíblic i històric.
Els llibres provenen de les editorials evangèliques d’Espanya i també d’importació. Altres llibres són devocionaris, estudis sobre la família, l’educació dels nens i joves, la història, sempre des de l’aspecte religiós, literatura infantil i juvenil i autoajuda sota el prisma cristià. Tots ells en castellà, fins i tot els que s’importen d’Estats Units
Altres suports com la música i les pel·lícules representen un fons important. Ambdós poden ser de producció de segells evangèlics o d’altres, però sempre triats segons els criteris esmentats.
La pàgina web ofereix un catàleg per matèries i suports molt detallat, i també una de novetats i ofertes igualment desglossades. Hi ha un directori d’altres editorials i permet la compra en línia prèvia creació de compte personal.


Animal sospechoso
Ventalló, 9 – 08025 Barcelona
Tel: 930 162 334
Metro: Joanic
info@animalsospechosoeditor.com
https://animalsospechosoeditor.com/
POESIA
______________________________________________________

Una editorial i una llibreria especialitzades en poesia, sí, poesia. Ambdues procedeixen de la revista del mateix títol que es va fundar el 2002. Des d’aleshores, i amb molt treball i iniciativa, el 2014 neix l’editorial i el 2016 la llibreria. Es concentra en editorials petites. Es una finestra necessària a la feina de molta molta gent per col·locar el fet poètic a l’abast de totthom, i fer-lo quotidià.  Recomanable de totes totes la visita a la web per veure la quantitat d’activitats que fan, concretant-les en una agenda on line. Un espai càlid i proper.


Atzavara
Escorial, 94-100 – 08024 Barcelona
Tel. 932 844 322
Metro: Joanic

atzavarallibreria.com
GENERAL, HISTÒRIA, AUTOEDICIÓ
______________________________________________________

Aquesta llibreria és el producte de la fusió el 1995 de dues llibreries preexistents amb tradició de trenta anys, al carrer Cardener i al carrer de l’Encarnació. Està instal·lada on abans hi havia la botiga Disco 100, que ara és allà a tocar i on, excepcionalment, encara hi ha música, potser perquè sempre ha estat una de les millors botigues de Barcelona, sobretot pel que fa a jazz.

Ara la porten uns veïns que han pogut aprofitar l’ocasió de les jubilacions de les antigues propietàries. Es tracta d’una llibreria de caràcter general, que te cura en especial de la narrativa, del llibre infantil, de les guies de viatge, del de cuina i de la bibliografia sobre la història de Gràcia, que té un fons prou ampli per cobrir amb escreix les necessitats habituals d’un lector, les lectures recomanades als estudiants de secundària del barri i al molts lectors la novel·la negra, afició de les antigues propietàries que van traspassar a alguns clients.

I per si no n’hi hagués prou, doncs s’han posat en l’autoedició solidària. Allò de plantar un arbre, tenir un fill i escriure un llibre, s’ho han agafat seriosament, i pel que fa a la tercera, brinden la possibilitat d’editar els llibres a qui els ho demani i vendre’ls a la llibreria. Els beneficis aniran destinats a l’organització Contes Pel Món, una ONG que promou l’accés dels infants a la cultura universal, tan escrita com oral.


Books Factory & Co
Pau Alsina, 33 – 08025 Barcelona
Tel. 932 840 073
Metro: Joanic
http://www.dominicaldesantantoni.com/index.php?id_product=65&controller=product&id_lang=1
https://www.todocoleccion.net/tienda/booksfactoryco
SEGONA MÀ
______________________________________________________

Originàriament situada a la travessia de Sant Antoni, tocant al carrer d’Asturies, la Mercè Gil va acabar instal·lant la seva llibreria de segona ma al carrer Secretari Coloma, on ocupa un local molt ampli i alhora replè de llibres, uns quants mil·lers. Hi ha llibres de tots els temes, i donada la quantitat, es pot dir que la Factory no té especialització perquè té de tot i més, prestatgeries a doble fila de: guerra civil, autors catalans ordenadíssims, i els russos també, biografies, novel·la negra, novel·la rosa, història antiga, 1a i 2a guerres mundials, llibre infantil i de text antics, llibres de patronantge… en poden ser uns pocs exemples, perquè me’n deixo. Compren col·leccions senceres, entre les quals, a vegades, surten joies, que s’afanyen a ensenyar.
El sorprenent és que, a més, hi ha un ordre admirable, que ella coneix a ulls clucs, malgrat el caràcter laberíntic de la distribució de l’espai. Fàcilment molts lectors, però també investigadors, amb l’imprescindible ajut de la llibretera, que ho sap i ho respon tot, poden trobar un prestatge amb un grapat de llibres del tema del seu interès. En resum, la llibreria és un regal. I la llibretera també.

Ara que el carrer ha canviat de nom, ells també ho han fet a pocs metres d’on estaven abans.


La Caníbal Llibreria
Nàpols, 314 – 08025 Barcelona
Tel. 930 087 605
Metro: Verdaguer
info@lacanibal.net
lacanibal.net
POLÍTICA, MOVIMENTS ALTERNATIUS
______________________________________________________

Cooperativa de tres sòcies, tot i que un sigui un noi, sense ànim de lucre, que vol fer del llibre una eina per a la transformació social, una eina per intercanviar els coneixements, per tant el llibre s’entén com element de debat. En la presentació que fan al portal ho expliquen molt bé, com també presenten part de la bibliografia i totes les activitats que es fan al local: concerts, documentals, presentacions… tot allò que fomenti propostes per a l’associacionisme i títols que esdevinguin motor de canvi, devorar coneixement, els grups de lectura ho afavoreixen i les xerrades sobre projectes socials, però també la “mitja subversiva” o sigui converses que van traient el cap entre els dits, les agulles i la llana.

Cal remarcar que intenten anar consolidant un fons bibliogràfic especialitzat, no només les novetats, i que l’opció, en general, tant va dirigida als grans com als més petits, no podia ser d’una altra manera.


El Cuc
Pi i Margall, 35-37 – 08024 Barcelona
Tel. 932 105 202
Metro: Joanic
GENERAL
______________________________________________________

En Xavier Serena fa més de 20 anys que regenta una llibreria i papereria que té com a clientela la gent del barri, alguna molt fidelitzada. La part de llibreria conté bàsicament narrativa i novetats de butxaca. Ja no serveix llibre de text, com havia fet, perquè s’ha trobat amb la competència que fan les pròpies escoles. En canvi, sí que encara està alerta de les lectures recomanades.
Fa observacions sobre la davallada de la lectura en general, sobretot entre el jovent, i en català, en particular.


Llibreria Kepos-Canuda
Pare Laínez, 36 – 08025 Barcelona
Tel. 933 153 528
Metro: Joanic
keposcanuda@gmail.com
LLIBRE VELL
______________________________________________________
La Canuda, a tocar de les Rambles, va estar unes setmanes oferint el seu fons a meitat de preu, molts hi varem passar, no sense tristesa, però la majoria no sabiem que el fons que quedaria seria prèviament escollit per dos dels seus llibreters per endegar noves llibreries, seguint la seva estela, abans de cedir-lo al Mercantic de Sant Cugat.

En Xavier va obrir un espai ampli, amb possibilitat de magatzem, al  carrer Bruc, amb la intenció de seguir oferint el llibre d’humanitats, triat, en bon estat, bones col·leccions senceres. La localització no havia de ser un problema pels antics clients de la Canuda, però l’especulació amb els lloguers els ha fet marxar de nou a un local a Gràcia a tocar de la plaça Joanic. Esperem que sigui el definitiu. Està a Iberlibro, a Todo Colección i al Facebook


Laie Parc Güell
Olot s/n, 08024 Barcelona
Tel. 932 846 200
Metro: Vallcarca
guell@laie.es
www.laie.es/parkguell
BARCELONA-ART
______________________________________________________
Situada en un edifici singular, al costat de l’entrada principal del parc, aquesta petita llibreria ofereix llibres sobre Modernisme, i Gaudí òbviament, i llibres sobre Barcelona, en molts i diferents aspectes. L’oferta es completa amb una selecció de papereria, objectes diversos relacionats amb el Modernisme i recreacions d’elements característics del parc, com el “trencadís” o el “drac”.


Llibres del Mirall
Bailen, 168, local 2 – 08037 Barcelona
Tel. 934 765 411
Metro: Verdaguer
contacte@llibresdelmirall.com
www.llibresdelmirall.com
LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

De primer, des del 1995, en un pis a la plaça Letamendi. Des de finals del 2006 està al carrer de Bailen, a l’antic emplaçament de la fàbrica Elizalde.
La llibreria antiquària està especialitzada en primeres edicions. En literatura, en especial catalana, i en temes artístics (art contemporani i avantguardes). Un fons de 10.000 llibres que transcorren pel segle XIX, modernisme, noucentisme, avantguardes, guerra civil, exili, postguerra, últimes tendències, literatura espanyola i llatinoamericana (realisme, modernisme, generació del 98, generació del 27, avantguardes, guerra civil, exili, postguerra, generació del 50, últimes tendències), literatura en general (francesa, anglesa, nord-americana, italiana, vàries), art modern i contemporani i viatges. I els podrem comprar en línia o a la pròpia llibreria, sempre millor trucant abans d’anar-hi.
La web està molt ben desenvolupada, amb un extens directori de matèries, un de geogràfic i la possibilitat de conèixer les novetats i de trobar ofertes. Publica un butlletí mensual, al qual hom es pot subscriure.

Està a portals com Iberlibro y de col·leccionisme


Luz de Lula
Ramón y Cajal, 158 – 08024 Barcelona
Tel. 93 219 05 38
Metro: Joanic
luzdelula@gmail.com
luzdelula.wixsite.com/luzdelula
LLIBRE INFANTIL
______________________________________________________

Llibre infantil i juvenil, de 0 a 14 anys, tot i que té més sortida l’infantil, sobretot pel que fa a l’edat que llegeixen els pares als fills. Organitza tota classe d’activitats pels més petits, incloses classes de repàs, o millor dit, un club de lectura gratuït per ajudar als futurs lectors de 5 i 6 anys. També els contacontes per a totes les edats, que ténen més èxit quan el clima s’endureix, la tardor i l’hivern. A la web no té catàleg, per tant no es pot comprar en línia. Han fet una opció de llibreria presencial, on els nens tinguin un espai d’entreteniment i formació. El local és confortable i l’atenció entranyable.


Llibreria Monimoon
Pau Alsina, 55 Baixos
Tel. 933 022 026
Metro: Joanic
globosymapas@hotmail.com
www.monimoon.com
GLOBUS TERRAQÜIS, CARTOGRAFIA, LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

Si dic tot un món per descobrir, sembla que vulgui fer una cita fàcil, però és així. En Josep Maria Bonet va muntar aquesta botiga perquè, per afició pròpia, va veure la dificultat de trobar un globus del seu gust, actualitzat i amb un preu raonable. I d’aquí es va passar a un munt de mons. Explica que el que més es ven és el globus escolar, el petit actualitzat per tenir a mà, el de decoració i els globus antics, bàsicament de col·leccionista, que sobretot es lloguen per fer pel·lícules, anuncis o obres de teatre. El col·leccionisme està bàsicament a França i Gran Bretanya. Segons com hi apareixen els països sabrem a quina època van ser fabricats, no és freqüent que vagin datats, i els millors fabricants són centenaris. Explica també la dificultat de la fabricació, i les diferents maneres de fer-ho. Recomano una visita per veure’n les diferents tipologies. Botiga força referenciada als mitjans i webs sobre comerç de la Ciutat. El carrer de la Unió sempre ha estat el carrer dels magatzems de llibres. Ara s’han traslladat al barri de Gràcia

A part, llibres molt escollits, mapes i atles. La pàgina web ens permet trobar tota la documentació ben classificada, fer cerques i comprar en línia, i demanar que ens enviïn informació. Per estar més al dia tenen Facebook i estan a portals internacionals de llibre antic.


Re-Read. Libreria Lowcost
Passeig de Sant Joan, 152 – 08037 Barcelona
Tel. 93 141 19 53
Metro: Verdaguer
www.re-read.com
SEGONA MÀ
______________________________________________________

Una de les 5 llibreries de la cadena Re-Read. Veieu descripció per a totes a la de la Granvia de les Corts Catalanes, 564 (Metro Urgell) al barri de Sant Antoni.


Librería Sánchez
Còrsega, 485 – 08025 Barcelona
Tel. 934 584 980, 934 361 399 i 608 491 971
Metro: Sagrada Família, Verdaguer
libreria@libreriasanchez.com
www.libreriasanchez.com
LLIBRE VELL, LLIBRE ANTIC
______________________________________________________

Un establiment aparentment petit amaga un gran fons de llibres i revistes. La família d’en Rafael Calvo Sánchez tracta amb llibres des del 1953 sense perdre l’entusiasme. És, a més, un interessat pel propi món del llibre i, per tant, un dels llibreters que en sap més sobre aquest entorn. Amic dels seus clients, el trobareu entre les noves parades del mercat de Sant Antoni. A la web us donarà una acurada i extensa informació bibliogràfica dels fons dels quals disposa, pàgina que s’actualitza diàriament, i des de la que podeu comprar, si abans us heu obert un compte. Estan associats a llibreries virtuals d’abast mundial, tals com Libris, Iberlibro i Uniliber.


sedetaswingLa Sedeta. Fotografia Aina Cortina
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: