Pàgina d'inici » El Raval

El Raval


DET BCN boqueria02 copiaFotografia Mercat de la Boqueria
Apps-Google-Maps-icon

Plànol


A la premsa d’aquell dia
Joaquín Costa, 44 – 08001 Barcelona
Tel. 933 025 996
Metro: Universitat – CV
info@periodicosregalo.com
www.periodicosregalo.com     periodicosregalo.blogspot.com.es
HISTÒRIA, PREMSA
______________________________________________________

Un regal que es feia des de fa temps, però s’havia d’anar als diaris que ho contemplaven com a servei. Aquesta botiga s’ho ha fet seu i pot oferir diaris i suplements originals des de 1900. A la web es pot consultar la disponibilitat d’exemplars, els lliuraments i preus, i intentar trobar una data en diferents rotatius. Es molt possible. Un cop tenim l’original, sempre en bon estat, es prepara per a regal, si cal planxar-lo, es fa. Es pot demanar contra-reemborsament per formulari, allà es poden veure els noms dels rotatius que tenen.

No cal dir que el magatzem deixa astorat. Un dels llocs on val la pena anar-hi i fer l’encàrrec in situ. Ah! i samarretes encriptades, amb un codi QR estampat. Potser et trobaràs amb tot de mòbils tafaners volent saber què hi diu!


Alibri- Escola d’Idiomes – Drassanes
Av. Drassanes, s/n – 08001 Barcelona
Tel. 933 249 335
Metro: Drassanes
alibri@alibri.es
www.alibri.es/eoi-info
LLENGÜES
______________________________________________________

Amb més de 7.000 alumnes és una de les més importants d’Espanya. Les llengües que s’hi ensenyen són anglès, francès, alemany i rus, de les quals hi ha material abundant a la llibreria, inclosa la literatura; també xinès i àrab, que són les que més creixen; i català, espanyol, japonès, grec, basc, portuguès, coreà i holandès.
Altres escoles a la Vall d’Hebron, amb llibreria, al districte d’Horta-Guinardó, i a Sant Gervasi, La Pau i Sants, i al Goethe Institut. Alibri va fer fa molt temps una aposta pels llibres de llengües, ja a la seu del carrer de Balmes.


Arkham Comics
Xuclà 16 – 08001 Barcelona
Tel. 934 124 552
Metro: Catalunya
arkhambcn@gmail.com
rolloarkham.blogspot.com.es
CÒMIC
______________________________________________________

Poc espai i molta oferta és el que d’entrada impressiona d’aquesta llibreria de còmics. Hi caben pocs clients alhora i els que hi van s’entretenen tafanejant una oferta molt variada, que va del còmic en totes les seves varietats als objectes més diversos relacionats especialment amb el còmic de terror, passant pels fanzines. Es prioritza el còmic d’autor de qualsevol gènere. El bloc acull ressenyes diverses i informació de novetats. Preveuen oferir compra en línia ben aviat. Estan al Facebook i és molt actiu.


Casa Beethoven
La Rambla, 97 – Barcelona 08002
Tel. 933 014 826
Metro: Liceu
ludwigvb@casabeethoven.com
www.casabeethoven.com/
MÚSICA
______________________________________________________

Fundada el 1880 és tot un referent pel que fa a partitures, més o menys unes 120.000 calculen que en tenen arxivades i disponibles. Les partitures estan ordenades per instruments i autors, i abasten totes les èpoques i gèneres. La resta de llibres, segons la matèria: història, biografia, assaigs, pedagogia musical i també tenen instruments escolars.
La botiga és petita per a la quantitat de material que ha d’emmagatzemar, cosa que els impedeix de tenir taulells de novetats, etc. La impressió que sempre ha donat, i que Jaume Doncos corrobora, és que és un gran arxiu amb uns arxivers que se les saben totes, i mai millor dit, perquè als clients que no aporten prou dades, els fan cantar una mica la melodia, i només els cal anar a buscar al prestatge. Això només pot ser resultat d’una enorme professionalitat i estima per la feina, i per la música, es clar, la mateixa que també tenen els seus clients: estudiants, professionals, aficionats, entre els quals es compten turistes que saben perfectament a on van.
A la web ofereix un fons de novetats per matèries, rebre informació de novetats i reedicions, però la compra s’ha de fer a través de correu, fax o correu electrònic. Facebook actualitzat


La Casa del Libro Árabe
Montserrat, 2 – 08001 Barcelona
Tel. 663456370
Metro: Drassanes
bibihabibi2009@hotmail.com
LLIBRE EN ÀRAB
______________________________________________________

Segons el seu promotor, Kanfach Mowafak, es tracta de la primera llibreria en àrab que existeix a Espanya després de l’expulsió dels àrabs pels Reis Catòlics, encara que a Isabel Olesti li va dir que a Granada hi va haver una experiència frustrada (Arabescos, a El País 8 de gener del 1997). Ara, diu, n’hi ha una de nova a Madrid. Ell va obrir la de Barcelona el 1996. Recordo, però, la Baïbars, que ara s’ha convertit en una low cost.
Els llibres, a més dels alcorànics tant en àrab com en castellà o en català, són molt variats, tot i que el contingent més important són els de llengua. La llibreria és a tocar de l’Escola Oficial de Idiomes. També té, però, llibres editats a Barcelona com ara la col·lecció per a nens Minaret de La Galera, que edita llibres en àrab, català i castellà alhora.
La Casa es també editorial. Ha publicat força llibres, la gran majoria obres religioses, però també història i literatura i alguns bilingües. També és moltes altres coses: escola d’àrab, cursos sobre mon àrab i Islam, traduccions, cal·ligrafia, i ara s’ofereix per fer de guies turístics per a àrabs, i per tot Catalunya.


La Central del Raval
Elisabets, 6 – 08001 Barcelona
Tel. 900 802 109
Metro: Catalunya, Universitat
informacio@lacentral.com
www.lacentral.com/web/librerias/RAVAL/
HUMANITATS
_______________________________________________________
La Central del Raval va ser inaugurada el 2003, seguint les mateixes directrius amb les quals va engegar la primera llibreria al carrer de Mallorca, fent una aposta decidida i sense concessions per la qualitat. Va ser el resultat d’una cuidada rehabilitació de la seu que ocupava la Capella de la Misericòrdia, construïda a mitjans del segle XVIII, que ja havia acollit la Llar del Llibre. Es tracta d’una llibreria especialitzada en Humanitats de 850 m2 amb més de 80.000 títols disposats per matèries dins d’un espai ampli i auster. Amb un perfil totalment europeu, totes les disciplines hi són ben representades i la tria s’ha fet acuradament. Inclou una sala destinada a les activitats culturals (presentacions, tallers literaris, propostes audiovisuals, contacontes infantils… a la cripta). Recomanem consultar també la sinopsi que oferim de La Central de l’Eixample.


Librería La Dolce Vita
Plaça Vicenç Martorell, 2 – 08001 Barcelona
Metro: Catalunya
http://www.dominicaldesantantoni.com/index.php?id_product=52&controller=product&id_lang=1
SEGONA MÀ, LLENGÜES
_____________________________________________________________________

Amb l’experiència adquirida al Mercat de Sant Antoni dels diumenges, la parada Troballengües, Ilaria Sansotta obra una nova llibreria al Raval, i ho fa amb un fons de segona mà i en diferents llengües, i amb diferents preus segons contigut i forma del llibre, tota una aposta per ajudar als diversos parlants de la ciutat. La lectura com a dolça vida, paraules seves. Va ser alumna de l’Escola de Llibreria  i a més té estudis de conservació i restauració, fet pel qual és capaç de donar oportunitats artístiques als llibres que ja han esgotat la seva lectura. Per a més indormació podeu consultar el seu Facebook


Espai Mallorca
Plaça Vicenç Martorell, 2 – 08001 Barcelona
Tel. 931 728 460
Metro: Catalunya
espai@espaimallorca.net
nouespaimallorca.cat
ILLES BALEARS-CULTURA
______________________________________________________

Multiespai creat el 1998 com una iniciativa de la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca en col·laboració amb el Gremi d’Editors de Balears. Uns anys al Carrer de Carme, fins que les autoritats de les Illes van decidir no col·laborar més. Molts dels illencs de Barcelona es varen moure fins aconseguir fer ressorgir l’Espai actual, més petit, però voluntariós, com sempre. Mereix aquesta qualificació, si tenim en compte a més a més dels llibres, que al costat mateix disposa d’una sala d’exposicions, cafeteria, on s’ofereixen productes gastronòmics i d’artesania. Perquè això és el que es pretén, oferir tot un ventall de productes que ens acostin als illencs i als seus recursos culturals. I una forma d’apropar-nos-hi és participar de la gran quantitat d’actes que es preparen periòdicament, del quals rebrem informació puntualment, i que permeten al seu públic, que coneix l’especialització del local, gaudir-ne regularment, tant a l’aire lliure a la mateixa plaça, com a l’interior.
Pel que fa als llibres es concreta en tot el que es publica a les Illes Balears, sobre les Illes, i sobre illencs en qualsevol llengua, incloses les traduccions d’autors. Els trobarem classificats per temàtica: narrativa, poesia, ciències socials… i per alfabètic d’autor. Altres ofertes són música i guies de viatge.
La pàgina web ofereix molta informació institucional i volen preparar un blog. La venda no és en línia, però pots seleccionar el que t’interessa, i contactar directament des de la mateixa pàgina. També presenta el fons bibliogràfic ordenat per autor o matèria, destacant les novetats i un calendari d’activitats. El Facebook es va obrir per anunciar la re-inauguració de l’Espai.  L’exquisidesa illenca a disposició de qui la vulgui descobrir.


Fatbottombooks. Llibreria gràfica
Lluna, 10 – 08001 Barcelona
Tel. 931 798 957
Metro: Universitat
shop@fatbottombooks.com
www.fatbottombooks.com
CÒMIC, LLIBRE IL·LUSTRAT, AUTOEDICIÓ, NOVEL·LA GRÀFICA
______________________________________________________

Com el seu nom indica es tracta d’una llibreria que aposta pel llibre il·lustrat, que pot abastar des de la narrativa, el còmic clàssic, el llibre infantil, fotografia, pamflet informatiu,… També per la il·lustració pròpiament dita en diferents formats. Es de destacar la imatge, que és poderosa, perquè els llibres s’ensenyen amb les portades a la vista, i les il·lustracions, que formen part de la decoració del local. Un altre aspecte interessant és la possibilitat de l’auto-edició i que ells exposen i posen a la venda. Comencen a fer producció pròpia i editen als autors que més els agraden. La pàgina web permet la compra en línia.


Infollibreria. Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9 – 08001 Barcelona
Tel. 656 79 48 52
Metro: Liceu, Paral·lel

llibreriafilmo.cat
CINEMA
______________________________________________________

El vestíbul de la Filmoteca torna a comptar amb una llibreria especialitzada en cinema. Els horaris s’adapten als de les projeccions i el fons busca poder oferir un bon ventall de publicacions impreses i audiovisuals als aficionats i al públic en genaral. Remarcable el fet d’incorporar narrativa d’adults i infantil, aquella que ha servit de base per a la creació d’una pel·lícula. Així doncs podem trobar la literatura que s’ha transformat en curtmetratge o llargmetratge, acompanyada d’una explicació que la vincula amb el film resultant. Aquest nexe li afageix encara més interès.


Llibreria de l’Institut d’Estudis Catalans
Carrer Maria Aurèlia Capmany, 14-16 – 08001 Barcelona
Tel: 932 701 636
Metro: Liceu, Sant Antoni
publicacions@iec.cat
https://publicacions.iec.cat/
CIÈNCIA, HUMANITATS
______________________________________________________

La llibreria de l’IEC, de les seves publicacions. Tant pel que fa a llibres i revistes, com al fons nou i també l’antic.


Laie CCCB
Montalegre, 5 – 08001 Barcelona
Tel. 934 813 886
Metro: Catalunya, Universitat
laiecccb@laie.cat
www.laie.es/cccb   laiecccb.blogspot.com.es
HUMANITATS, CIÈNCIES SOCIALS
______________________________________________________

Llibreria del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, especialitzada en el món contemporani. Vinculada a les activitats del centre i del barri, s’hi poden trobar les publicacions del CCCB i una àmplia bibliografia relacionada amb les exposicions i activitats que aquest centre desenvolupa. També ofereix altres suports com audiovisuals i objectes de disseny.
La pàgina web ofereix una relació de totes aquestes publicacions del CCCB, informació sobre les exposicions vigents amb la bibliografia corresponent. Recomanem consultar també la sinopsi que oferim de la Laie de l’Eixample.


Laie. MACBA Store
Plaça dels Angels, 1 – 08002 Barcelona
Tel. 933 021 004
Metro: Catalunya
macba@laie.es
www.laie.es/macba
ART CONTEMPORANI
______________________________________________________

Fons bibliogràfic d’art contemporani, amb molts catàlegs d’exposicions i en diferents suports. Sempre pensat per acompanyar les exposicions del museu. Objectes de disseny, de regal i peces de creadors vinculats al Raval.


Lata peinada
Carrer de la Verge, 10 – 08001 Barcelona
Tel: 931 404 861
Metro: Universitat
hola@latapeinada.com
http://www.latapeinada.com/
LLIBRE HISPANOAMERICÀ
______________________________________________________

La classifico per llibre hispanoamericà perquè, tot i majoritàriament oferir narrativa, també té poesia, assaig, teoria literària, novel·la gràfica, llibre infantil i juvenil. L’ordenació dels llibres és per autors, una clara intenció d’oferir un tot, sense diferenciar-ne els orígens concrets.

Hi hem d’afegir la voluntat de fer-nos conèixer nous autors i editorials petites, que s’importen directament. S’ha de destacar la possibilitat de trobar-hi llibres descatalogats, primeres edicions i altres rareses que poden fer les delícies de col·leccionistes i mitòmans.


Llibreria Medios
Valldonzella, 7 – 08001 Barcelona
Tel. 934 123 388
Metro:Universitat
lmedios@lmedios.com”>lmedios@lmedios.com
http://www.lmedios.com
MITJANS DE COMUNICACIÓ
______________________________________________________
La Llibreria Medios és una d’aquestes llibreries que ha apostat per l’especialització universitària de veritat. Des del 1996 es dedica als mitjans de comunicació: Premsa, Ràdio, Televisió, Cinema, Publicitat, Disseny gràfic, Gestió cultural, Relacions publiques, Marketing.  Tota aquesta documentació es troba representada en un local petit, molt ben ordenat i subjectes a una atenció exquisida. El seu responsable, Enrique Merino, amb una llarga tradició dins el món del llibre, va apostar per una temàtica molt concreta en un indret rodejat d’espais culturals i universitaris de primer ordre. Ha de satisfer a un públic molt especialitzat, inclòs el de la resta de l’Estat: professionals, estudiants i docents. Clientela que necessita estar al dia de les novetats, moltes publicades i traduïdes de l’anglès. Per tant la pàgina web adquireix una importància indiscutible. En destacarem el catàleg molt desglossat per matèries i naturalment la compra en línia, tot i que s’adverteix que el que hi figura és només una selecció de novetats.
Cal també destacar la seva presència en jornades i congressos oferint exposicions de llibres. I també les presentacions de llibres a la pròpia llibreria.
Altres tasques que mereixen ser esmentades serien: el servei d’informació bibliogràfica a especialistes, biblioteques i centres de documentació, així com la venda de documents per a aquests centres.


Múltiplos
Joaquim Costa, 24 – 08001 Barcelona
Tel. 637 04 43 53
Metro: Sant Antoni
info@multiplosbooks.org
http://www.multiplosbooks.org/
LLIBRE IL·LUSTRAT, AUTOEDICIÓ
______________________________________________________

Millor parlar de llibre d’artista, i actualment la majoria són autoeditats. A Múltiplos tenen clar la especifitat del producte i la forma peculiar que el seu tractament imposa per arribar al públic. Comparteix l’espai amb una galeria d’art especialitzada en dibuix contemporani, EtHall. L’Anna Pahissa està al davant d’una tasca que l’apassiona, la seva gestió ajuda a circular l’obra d’art, perquè aquest tipus de llibre és el mitjà que l’artista utilitza per comunicar, no és un llibre d’art en sí mateix, és l’intrument. El seu Facebook


Newton
Riera Alta 8 – 08001 Barcelona
Tel. 933 293 466
Metro: Sant Antoni
univers@universal-comics.com
www.universal-comics.com       newtoncomics.blogspot.com.es
CÒMIC
______________________________________________________

Germana gran i veïna de la Universal, ambdues impulsades per Fernando Velasco, va néixer el 1990 i el seu fons està format per publicacions de segona ma o descatalogats, en format còmic o llibre, visitada pels col•leccionsites. També ofereix col·leccions completes, de les que destaca el fons americà en front de l’europeu. La pàgina web la comparteix amb la Universal i el bloc també. Participa en fires. Té pàgina al Facebook


Racó del Col•leccionista
Carrer dels Àngels 14 – 08001 Barcelona
Tel: 933 170 660
Metro: Universitat, Sant Antoni
racolecc@telefonica.net
www.racodelcoleccionista.es
LLIBRE VELL, COL·LECCIONISME

De primer, el 1981, al Mercat de Sant Antoni el diumenges, després des del 1985 també als pavellons Palau i Dulcet, on tenia dos pavellons junts fins al 1995, (volia posar-los en valor, com els bouquinistes de Paris, però la resta de pavellons no li van fer costat), i finalment al carrer dels Àngels. A aquesta llibreria especialitzada en tebeos i revistes, li podeu demanar números antics per completar la vostra col·lecció inacabada. D’aquí el nom de Col·lecionista. Però a més d’aquest tipus de fons en té també de bibliogràfic abundant, especialment novel•la descatalogada i poesia. Una peculiaritat única d’aquesta llibreria, pel que fa als llibres, és que els té classificats pel Sistema Decimal Universal (CDU).
De tant en tant, des del 1996, concedeix un premi, “El llapis d’or” a un dibuixant. L’han rebut, entre altres, Ramon Sabatés, Antonio Pérez “Carrillo” i Enric Romero “Badia”. Assisteix a subhastes fora d’Espanya.
La web ordena els llibres per autors, per títols i per algunes temàtiques, Tebeos, còmics, però també per marques: Vértice, Bruguera.


La rosa de foc
Joaquin Costa, 34 – 08001 Barcelona
Tel. / Fax: 933 177 892
Metro: Universitat
https://www.librerialaesquinadelzorro.com/punto-de-venta/lllibreria-la-rosa-de-foc/
ANARQUISME, MOVIMENTS ALTERNATIUS
_______________________________________________________

L’agost de 1909, el periodista hispanouruguaià Antonio Loredo des del diari La Protesta batejà la ciutat de Barcelona amb el nom de La Rosa de Foc.

La llibreria des del 1998 ofereix publicacions sobre anarquisme, guerra civil, moviment obrer i moviments alternatius. El local està situat als baixos on tenia seu la CNT i la llibreria està regentada pel sindicat, fet únic entre els partits i sindicats de la ciutat. Les edicions pròpies es limiten a Solidaridad Obrera i d’altres butlletins de grups específics
A part de la funció estricte de llibreria, està molt vinculada al barri, als seus problemes de convivència i integració, per tant, molts immigrants la fan servir com a recurs més còmode per aclarir i poder resoldre assumptes personals o de la seva família.
L’ordenació segueix els temes: anarquisme, pensadors, anarcosindicalisme, guerra civil, moviments socials, maquis, literatura en català, castellà, anglès francès i italià. També tenen material no llibre: vídeos, revistes, còmics, DVD, CD de música, diaris
El tipus de públic lector són professors i alumnes, historiadors, sindicats, i estrangers residents o visitants a Barcelona, que els interessa la història de la guerra civil a Barcelona. Altre tipus de públic hi està més vinculat pel caire associatiu que promouen. Llibres de segona mà i una sala a on de tant en tant s’hi fan presentacions de llibres o actes diversos. La pàgina web presenta poques etiquetes, però especialitzades, permet la compra en línia i estan al Facebook.


Set vides
Junta de Comerç, 2 – 08001 Barcelona
Metro Liceu
SEGONA MA, COL·LECCIONISME
______________________________________________________
A tocar del Romea, l’Escola Massana i la Boqueria ha obert una llibreria, com tantes n’hi ha a les riberes del Sena a Paris, i encara a llocs com Boston. 24 m2 a peu de carrer gestionats per una parella que té parada al Mercat de Sant Antoni, que els agraden els llibres, especialment els d’art, i on cada llibre té el preu que es mereix.  Ofereix llibres des d’1 euro fins als 15, 20 o més atenent la importància que tinguin, i com ells diuen més barats que a Internet. Ah, sí, no hi ha llibres de dretes.


 paqquebot                             Fotografia Museu Marítim de Barcelona

Apps-Google-Maps-icon

Plànol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: