En aquest apartat hi aniré posant imatges que facin referència a la lectura, als llibres, als lectors, a les biblioteques i naturalment a les llibreries. Una aportació gràfica a tanta i tanta lletra.
La tornada de vacances . . . i desprès. . . començant ben d'hora ben d'hora. . .
Ens estrenem, i necessitem forces per encarar la tardor, que un dia arribarà el fred, i va bé tenir vitamines i una bona carta de cafès.
Aquest any hem commemorat el centenari de la I Guerra Mundial, de la Gran Guerra, com també se l’ha anomenat. Aquell va ser un fet que va trasbalsar la vida quotidiana d’una forma convulsa, com feia temps que no es patia.
En aquells moments d’incertesa, patiment i manca de recursos de tota mena, es van desenvolupar amb més urgència les biblioteques o llibreries ambulants. Les biblioteques ambulants havien aparegut majoritàriament a França durant la primera meitat del segle XIX, i les guerres van convertir-les en indispensables i en van allargar la seva vigència. Aquesta pràctica itinerant va revolucionar la forma de fer arribar la cultura a indrets devastats per la guerra. Una pràctica que s’ha estès per tot el món, per localitats on, tot i no estar en guerra, les condicions socials no permeten l’accés normalitzat a la cultura.
Per cert, recomano vivament aquest llibre: La libreria ambulante de Christopher Morley editat per Editorial Periférica
En recordarem algunes d’aquells moments:
M’encanta el teu bloc! Moltes gràcies per ell.
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies! Espero que faci servei.
M'agradaLiked by 1 person
Felicitats pel blog, i per fer menció del blog http://bd.ub.edu/edl/ca/sant-jeroni-galicia
Adjunto una imatge del meu blog http://marcelalbet.blogspot.com.es/2013/12/librairie-lunivers.html
M'agradaM'agrada
Espero que us faci servei a l’Escola. Referent a l’emplomat de l’antiga Canuda ho podries preguntar als llibreters de l’Aquitània i de la Kepos-Canuda, potser ells t’ho podrien dir, si en saben la història.
M'agradaM'agrada