Les Corts

maternitat                        Fotografia Rosa Maria Ferré 
Apps-Google-Maps-icon

PLÀNOL


10 llibreries

Abacus. L’Illa
Av. Diagonal, 545-557 – Botiga 39 – Barcelona 08029
Metro: Maria Cristina – LC
illa@abacus.coop
abacus.coop
GENERAL
______________________________________________________

En el complex comercial de l’Illa, hi ha les botigues de les grans o petites cadenes de consum. L’Abacus no hi és des del principi, però amb l’extensió que ha anat prenent darrerament, aquest també era un enclau important. Comparteix amb l’Fnac llibre de novetat, però potser incideix més en llibre infantil i juvenil, així com en l’escolar: llibre i material.


Llibreria Amberes
Galileu, 317 – 08028 Barcelona
Tel. 934 102 522
Metro: Badal, Plaça del Centre
GENERAL, QUIOSC
______________________________________________________

Llibres de novetats, revistes, diaris, objectes de regal i papereria. Una llibreria de barri al centre de les Corts, amb una bona parada el dia de Sant Jordi.


Los Andes libros
Loreto, 13-15, local B – 08029 Barcelona
Tel. 934 193 336
Metro: Hospital Clínic
libros@andeslibros.com
andeslibros
LLIBRE DE TEXT
______________________________________________________

Dedicats des de 1985 al llibre de text científic i tècnic (des de matèries artístiques  fins a les biologies) tant nacional com estranger. El fons que ofereixen va directament destinat a les escoles i instituts, o a les facultats. A proveir biblioteques de certa envergadura de centres públics o privats. La pàgina web té un cercador per matèries ben desglossades, així, si anem a geografia ens trobarem amb una molt bona llista de guies turístiques, per exemple.


Atelier. Libros jurídicos
Avinguda Diagonal, 684 – 08028 Barcelona

Tel. 93 280 63 44
Metro: Pedralbes – LC
libreria@atelierlibros.es
www.atelierlibros.es
DRET
_____________________________________________________________________

Ha deixat els dos antics emplaçaments (a La Ribera i a l’Eixample i s’ha situat dins de la Facultat de Dret de la UB.

Atelier era una llibreria de caràcter general que ha esdevingut paulatinament especialitzada en llibre jurídic, ja des de bon començament, en part a causa de la proximitat de l’edifici de la CNS, els sindicats verticals, avui seu de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC). La llibreria es va crear el 1970 i la seva vocació pel llibre jurídic es va veure facilitada a partir del moment en que els jutjats civils de Barcelona es varen traslladar a l’antic edifici contigu, el de la Companyia Arrendatària de Tabacs, el 1987 (entremig Delegació d’Hisenda a Barcelona), després ampliats a l’edifici proper de la Companyia Transmediterrània i encara, amb posterioritat, a l’edifici intermedi. Aproximadament a partir del 1995 va esdevenir exclusivament especialitzada en dret. Des del 1998 també edita llibre jurídic amb el segell Atelier Libros. Es una de les llibreries acreditades de la Generalitat per vendre el seu fons.
La pàgina web ofereix accés a més de 25.000 referències d’obres jurídiques espanyoles, tot i que poden servir llibres i subscripcions a revistes i bases de dades de qualsevol lloc. Les matèries estan molt desglossades i el client es pot obrir un compte per comprar en línia i rebre regularment un butlletí.


Chunichi Comics
Travessera de les Corts, 283 – 08014 Barcelona
Tel. 934 106 848
Metro: Les Corts
www.chunichicomics.com
CÒMIC
______________________________________________________

Tot i que té còmic en general, està molt especialitzada en manga, tant llibres com revistes, i en tot el marxandatge que aquest genera, i que importen directament des del Japó. Des del 1995 molts adolescents es compten entre els seus clients, però també el col·leccionista meticulós per al qual preparen comandes i subscripcions. Participen en el Saló del Còmic i tenen parada al Mercat de Sant Antoni, on ofereixen novetats, música, figures i pòsters. Precisament hauríem de destacar especialment: CD de música actual japonesa, i BSO de pel·lícules, i en DVD també pel·lícules manga i concerts de grups de rock.
Des de la pàgina web es poden fer comandes i crear un compte personal. Existeix un formulari de consulta. Ofereix cerca per fabricant i descriu les diferents categories de suports, així com un ampli ventall de novetats mensuals. Estan al facebook.


Comics Barcelona
Loreto 48, local 4, 08029 Barcelona
Tel. 934 102 151
Metro: Hospital Clínic
info@comicsbarcelona.com
http://www.comicsbarcelona.com/es/
CÒMIC
______________________________________________________

Una altra botiga on és molt destacable la pàgina web, tant per la informació que s’hi pot obtenir, com per les possibilitats de compra. Còmics i merxandaising, però també les novetats, el que està per arribar i outlet, és a dir la traçabilitat posada al dia. Pots obrir un compte per comprar en línia, o demanar informació periòdica, i sembla que destaca per la rapidesa. Molt actius a les xarxes socials, aquí el seu Facebook.


El Corte Inglés – Diagonal
Av. Diagonal 617 – 08028 Barcelona
Tel. 933 667 100
Metro: Maria Cristina
www.elcorteingles.es
www.ambitocultural.es
GENERAL
______________________________________________________

La llibreria a Diagonal estava en origen a la planta baixa, amb una oferta semblant a la originària del centre de Plaça Catalunya. També en aquest cas ha ascendit ja que, ara està a la segona planta amb una oferta tant bona, sinó millor, que la de Portal de l’Àngel, excepció feta, potser, pel que fa al llibre infantil i juvenil.
Prestatges de narrativa segons autors catalans, espanyols i estrangers, aquests darrers estan traduïts al espanyol, perquè els que ho estan al català, apareixen com autors en català. En canvi el llibre de butxaca està barrejat. La resta està ordenada segons el gènere. Bona secció de guies turístiques, de diccionaris i de llibres de gran format.


Fnac. L’illa
Centre Comercial l’Illa
Av. Diagonal, 557 – 08029 Barcelona
Tel. 934 445 900
Metro: Maria Cristina
www.fnac.es
GENERAL
______________________________________________________

El 29 de novembre del 1996 la FNAC (Federation National des Achats des Cadres), la cadena francesa de productes d’entreteniment, obra botiga a Barcelona desprès d’haver-ho fet amb èxit a Madrid el 1993. Feia temps que se’n parlava, i de manera especifica de la seva localització. Que si el Born, que si l’edifici de Tabacos de Filipinas,… Finalment va fer-ho a la Diagonal, en concret a l’Illa, el nou edifici d’oficines i centre comercial de Moneo i Solà Morales, que ocupa els antics solars de l’Hospital de Sant Joan de Deu.
L’oferta és l’esperada. Una bona part de la superfície (3.500 metres quadrats) dedicats a l’audiovisual i una part no menyspreable als llibres. Una varietat de llibres relativament àmplia i prou ben ordenada que fa especial atenció als èxits i al llibre de butxaca i preus amb descompte. També ha optat molt pel llibre de text.

Desprès de l’espectacular cerimònia d’inauguració, l’èxit va ser immediat. Avui, la FNAC, pel que fa a la pàgina web, potencia alguna de les “especificitats” més pròpies de llibreries especialitzades.


El gat pelut
Caballero, 58 – 08014 Barcelona
Tel. 634 52 98 66
Metro: Plaça del Centre, Sants Estació
https://www.facebook.com/elgatpelutcat/
LLIBRE INFANTIL, LLIBRE JUVENIL

______________________________________________________

Llibreria de barri i pel barri, d’on procedeix la seva propietària, que també ho fa del món de l’ensenyament. Persona emprenedora i lectora des de l’infantesa, la Marta Gil va veure una possibilitat d’ajudar també a l’educació a partir de la lectura, d’ajudar a crear els universos imprescindibles perquè els nens i nenes esdevinguin adults cults i responsables. Així va anar a l’Escola de llibreria, per tal de posar fil a l’agulla. El resultat és una llibreria (acabada de sortir del forn, 29 setembre 2017) clara, endreçada, organitzada on tota la família hi trobarà llibres, també de segona mà i ja es comencen a preparar activitats diverses: narració de contes, tallers de manualitats, clubs de lectura i xerrades d’interès general.

Universitat Politècnica de Catalunya. Llibreria
Llibreria Escola Politècnica Superior d’Edificació
Av. Doctor Marañón, 44-50 – 08028 Barcelona
Tel. 934 016 244
Metro: Ciutat Universitària LC
https://www.upc.edu/patrimoni/ca/concessions-i-serveis-externs/llibreries-i-papereries
LLIBRE DE TEXT

______________________________________________________

Diferents papereries-llibreries-copisteries que ofereixen variat material de curs, llibre de text, articles d’oficina, informàtica, copisteria i enqüadernació. La bibliografia és abundant i variada, dins de la qual hi ha les publicacions de les diferents facultats.


campdecreu Fotografia F.Camallonga

Apps-Google-Maps-icon

Plànol


6 comentaris

 1. Em sorprèn veure aquí Chunichi Comics. És una llibreria molt coneguda, però també molt petita, amb molt poc fons de manga (només les darreres novetats) i el marxandatge és precisament molt conegut per venir de la Xina, igual que els que porten la botiga. De fet, són sobretot una botiga online, i tenen aquest petitíssim local a Les Corts.

  M'agrada

  • mercebausili ha dit:

   Benvolgut,

   Gràcies pels teus comentaris i informacions. Aquesta pàgina vol donar visibilitat a la major part de llibreries que treballen com a tals, tinguin les dimensions que tinguin i amb els formats que ho facin.
   La Chunichi tot i ser petita i treballar en línia, ofereix la possibilitat de compra presencial, tal de material imprès com de marxandatge i ens ha semblat que calia que hi fós. Fixa’t que també hi ha d’altres llibreries que tenen, per exemple, quiosc i també hi figuren.

   Pel que fa a Perra Còmics no sabia que havia desaparegut com a tal per ser una llibreria de jocs, de fet els vaig trucar i no em van parlar del canvi. Ho investigo de nou immediatament i ho canvio.

   Moltes gràcies de nou

   M'agrada

 2. Gabriela ha dit:

  M’encanta la vostra web! Enhorabona!! Si em permeteu, us recomano la meva i en especial, aquesta entrevista: ‪http://barcelonogy.com/ca/jorge-carrion-escriptor/ Salut!

  M'agrada

 3. Maria del Mar Capellades ha dit:

  Hola, aquest abril passat vam obrir una llibreria en el Pedralbes Centre. Com que de fet estem al barri de Les Corts ens agradaria que ens incloguessiu en la vostra bonica pàgina. Atentament, Mar socia de La Llibreria de Pedralbes Centre.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: